Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Ντρέπομαι

Το θέμα Siemens ξεκίνησε στην Αμερική με την εκεί Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Δεν επιτρέπεται σε εταιρίες εισηγμένες στο εκεί Χρηματιστήριο να λαδώνουν!. Παλαιότερα η Lockheed είχε βρει σοβαρά τον μπελά της με Αιγυπτιακές «δουλειές».

Το πέσιμο στην Siemens μπορεί να κρύβει αμερικανικά συμφέροντα…. Εξ άλλου πολλοί Ευρωπαίοι γκρινιάζουν για αυτό που θεωρούν βιομηχανική κατασκοπία, και που οι Αμερικανοί θεωρούν μάχη κατά της διαφθοράς (όπως πχ όταν Γάλλοι ή οι Γερμανοί λαδώνουν σουλτάνους και εμίρηδες για να πάρουν δουλειές από Αμερικάνους). Συγνώμη, αλλά η προκατάληψή μου είναι κατά της διαφθοράς.

Ό,τι γράφεται αυτές τις μέρες στις εφημερίδες είναι από γερμανικές και αμερικάνικες πληροφορίες. Εμείς εδώ «δεν βλέπουμε», «δεν ακούμε» και δίνουμε το καλό παράδειγμα στον λαό για ήθος, ύφος και ειλικρίνεια. Το κουκούλωμα, είναι κατάδικό μας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε τις «τομές» του και απέβαλε όσους, δικαίως ή αδίκως, είχαν υπαινιγμούς επαφής με την Siemens. Όσο και να τον τσιγκλίζουν, ο Καραμανλής δεν κουνιέται, ατάραχος. Δεν κουνήθηκε τότε με τον Ζαχόπουλο.. Σιγά μην κινηθεί τώρα κατά Μητσοτάκη! Ποιος ξέρει τι εικόνες θα βγουν στην δημοσιότητα…Ισορροπία τρόμου

Τον λυπάμαι τον Καραμανλή. Είναι δέσμιος αρχιτρικλίνων και σφουγκοκωλάριων ευνούχων, και επιχειρηματικών συμφερόντων που δεν έχουν κάνει ακόμα την δουλειά τους.

Λυπάμαι και τον Χριστοφοράκο. Σαν την κυρία Τσέκου έχει καλές σπουδές, είναι έξυπνος και ευπαρουσίαστος, αλλά ακούμπησε τον λάκκο με τα σκατά, και λυπάμαι, αν εκβιαζόμενος υποκύψει, και λιγάκι φοβάμαι για αυτόν.

Ντρέπομαι που από όλα τα σκάνδαλα των τελευταίων μηνών, μόνο η «35άχρονη» είναι μέσα. Το θύμα του χοντρού χυδαίου θύτη. Ή έκανε ότι έκανε από έρωτα; Ή διαφωνείτε ότι αυτή είναι το θύμα;

Ντρέπομαι που είμαι Νεοέλληνας. Ντρέπομαι που η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη. Ντρέπομαι που οι αλήτες θα σωθούν από την ύφεση που έρχεται, γιατί η ύφεση θα τους σώσει. Την πείνα μας και την ανέχειά μας θα την διαχειριστούν προδότες, επίορκοι, λαδωμένοι, ψεύτες, προσκυνημένοι, δοσίλογοι.

Και λυπάμαι πιο πολύ που δεν έχουμε πια τους ποιητές μας που σιώπησαν και αυτοί πριν λίγα χρόνια.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

sto nisi tis gkomenodoylies tis kanoyme se kampines karabion apo kai pros athna

Ανώνυμος είπε...

kai se grafeia megalwn arhontwn? ekei mono douleia!

Ανώνυμος είπε...

θα περάσουν λίγοι μήνες, όπως ξεχάσαμε τους παπάδες («σκύψε βρε ευλογημένη»), τις υποκλοπές, τα ομόλογα, τον Ζαχόπουλο, θα ξεχάσουμε και την Ζήμενς...

και στις εκλογές, όλοι μαζι: «είσαι είσαι ο πρωθυπουργός» και να σημαιάκια και ντουντούκες...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί όντως τόση διαφθορά στην Ελλάδα;Τι πάει στραβά;Τι φταίει;Πως γίνεται ο πολιτισμός και η κουλτούρα τόσο αιώνων που κουβαλάμε να μη μας αγγίζει καθόλου; Χάνονται όλες οι αξίες σιγά σιγά. Όλες στο βωμό του χρήματος.Το χρήμα θα μείνει η μόνη αξία. Υποτείθεται πως έπρεπε η εποχή της βιομηχανικής επανάστασης να φέρει ευημερία στον άνθρωπο. Να λύσει τα προβληματά του και να αναπτυχθεί πνευματικά και πολιτισμικά. Το αντίθετο όμως. Το κέρδος μας κάνει να χάνουμε την αίσθηση του "ωραίου" και του "σωστού". Εθελοτυφλούμε σε αυτές τις δύο αρετές μπροστά στο εύκολο κέρδος. Γιατί να αφήνουμε να γκρεμίζονται οι ανεμόμυλοι; Γιατί να αφήνουμε να γκρεμίζονται οι περιστεριώνες;Δεν θα ήταν ωραίο να ξαναβλέπαμε όλους αυτούς τους περιστεριώνες κάτασπρους και πάλι διάσπαρτους όπως όλα τα μικρά ξωκλήσια σε όλο το νησί; Τι ωραίο θέμα που θα ήταν! Τι θα κερδίζαμε όμως με το να σπαταλήσουμε τόσα λεφτά για να τους ξανασπρίσουμε όλους;Και εκεί είναι το θέμα..τι θα κερδίζαμε.Τίποτα δεν γίνεται χωρίς κάποιο κέρδος.Χωρις καποιο αντάλλαγμα. Και αν το αντάλλαγμα δεν είναι χρήμα και είναι μόνο κάτι μεμπτό αυτό που θα σου προσφέρει, όπως η ψυχική ανάταση και η πολιτιστική μας καλλιέργεια και μόνο,τότε δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται. Και ελπίζω κάποτε να ξαναβγαίνουν γυναίκες στα χωριά και να ασπρίζουν τους δρόμους με ασπρους κύκλους και γραμμές και πολυμορφα σχέδια, όχι γιατί θα έχουν κάποιο κέρδος απλά γιατί θα είναι "ωραίο".

αμμοδύτης είπε...

το να θες να κερδίσεις λεφτά, ασπρίζοντας τους περιτεριώνες, είναι θεμιτό.

το να μην θέλεις εσύ να ασπρίσεις τον περιστριώνα του γείτονα έιναι επίσης θεμιτό

Δεν υπαινίσσομαι σε καμία περίπτωση ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δείχνει συμπεριφορές σαν αυτές που με κάνουν να «ντρέπομαι»..Η Τήνος είναι μικρο μέρος.

Η κεντρική εξουσία ωστόσο μας κάνει λιγάκι σαν «ληστευομένη δημοκρατία» Δεν μπορώ να σου πώ τι φταίει, αλλά τέτοια ώρα σκέφτομαι, η απληστία, η ματαιοδοξία, οι λάθος προσδοκίες, και οι ...οθωμανοί!

Ανώνυμος είπε...

Λες αν δεν είχαμε χάσει ως σκλαβωμένοι Έλληνες αυτό το σπουδαίο κεφάλαιο της αναγέννησης να ήταν καλύτερα τα πράγματα;Ίσως.Κανείς δεν το ξέρει. Ίσως όμως και να είχαμε φθαρεί πιο γρήγορα.

Ανώνυμος είπε...

Γενικά ο κόσμος πάει από το κακό στο χειρότερο, αρχίζω και αμφιβάλω σοβαρά αν ζούμε σε μια δημοκρατία ή έτσι το βαφτίζουμε.
Τα μηνύματα που έρχονται από παντού είναι απογοητευτικά. Αλλά το βλέπεις και γύρω σου, δεν ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, δεν ενδιαφερόμαστε για το συνάνθρωπο, δεν ενδιαφερόμαστε για την ομορφιά, αυτή που υπάρχει γύρω και αυτή που χάνετε από μέσα μας

Οι εξελίξεις δείχνουν ένα κόσμο σαν αυτό που περιέγραψε ο Τζώρτζ Όργουελ στο 1984. είναι εφιαλτικό αλλά πρέπει να το δεχθούμε. Οι αξίες χάνονται, τα πάντα μεταφράζονται σε χρήμα και ακατάσχετες επιθυμίες. Οι θρησκείες έχουν καταντήσει και αυτές μπίζνες και πολιτικά μαγαζιά που παίζουν το ρόλο τους ανάλογα τα συμφέροντά τους.
Η ελευθερία λόγου στη πραγματικότητα δεν υπάρχει, λόγος είναι οι μιντιάδες η διαφήμιση και η έμμεση προπαγάνδα. Η μόρφωση πάει από το κακό στο χειρότερο, κατασκευάζοντας άβουλους τεχνοκράτες.

Οι δικοί μας άρχοντες είναι μια από τα ίδια σ---- απλά πονάει πιο πολύ όταν το συνειδητοποιούμε γιατί ο τόπος μας είναι μικρός, τους ξέρουμε μας ξέρουν, και βλέπουμε τα άμεσα αποτελέσματα των πράξεών τους και της αισθητικής τους.

Συνηθίζουμε σιωπηλά την αλλαγή, όπως τα άβουλα πρόβατα, συνηθίζουμε στην ιδέα ότι δεν θα πάρουμε ποτέ σύνταξη, ότι οι συνθήκες εργασίας θα γίνουν χειρότερες στο προσεχές μέλλον γιατί ζούμε ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα.
Συνηθίζουμε στην ιδέα όπως εξοικειωθήκαμε τόσα χρόνια με την ιδέα ότι μόνο με τα αποφάγια που πετάνε οι αμερικάνοι στα σκουπίδια, θα μπορούσε να χορτάσει όλη η αφρικανική ήπειρος.
Οι πεινασμένοι μετανάστες στα φανάρια που έρχονται να καθαρίσουν το τζάμι του αυτοκινήτου κάθε πρωί που πάω για δουλειά, είναι η νέα εικόνα του πολιτισμού μας. Αυτό καταφέραμε τόσα χρόνια, ακόμα και για αυτά τα σάπια ανθρώπινα κουφάρια να υπάρχει από πίσω ένα αφεντικό που να τα εκμεταλλεύεται

Καλή νύχτα και καλές μπίζνες σε όλους

pathfinder είπε...

Ο ραγιαδισμός δεν ήταν πολιτική φιλοσοφία του Οθωμανού κατακτητή. Εμείς εντάξαμε τον εαυτό μας στο χαμηλότερο κοινωνικό επίπεδο κρύβοντας τα μούτρα μας στην άμμο σαν τη στρουθοκάμηλο , μπερδεμένοι ανάμεσα στο "ένδοξο" αρχαιοελληνικό παρελθόν και στην ψυχοκάθαρση που επέβαλε το ελληνοχριστιανικό λόμπι των παπάδων , χαμένοι στη μετάφραση του τι εστί Έθνος. Εφεύραμε το "κρυφό σχολειό" ,αναδείξαμε όποιον εγγράμματο από τας Ευρώπας έρχονταν για πλιάτσικο και θέση , ηρωοποιήσαμε τον όποιο κατσαπλιά κατέβαινε από τα βουνά , φέραμε Γερμανό Βασιλιά ,δολοφονήσαμε τον Καποδίστρια και κάναμε εθνική αργία το πρώτο χέσιμο του Διαδόχου . Όλα αυτά , και άλλα πολλά , διαρκούσης της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης και του Βυζαντινού Μεσαίωνα.
180 χρόνια μετά τα χρωματοσώματά μας αντιδρούν καλά .Τιμούμε τις Εθνικές Επετείους με μουσικές και λάβαρα , λόγους - ενίοτε και με βαρελότα και παλαμάκια στην εξέδρα - μικρόψυχοι επαίτες -μιζαδόροι -εκσυγχρονιστές και ταβλαδόροι μικροαστικών υπολειμμάτων με σοσιαλνεοφιλελεύθερες τσέπες , πιστοποιημένοι ραγιάδες με φιλοσοφία (kits) του "δούλεψε να φας και κλέψε νάχεις" γιατί αν δεν το κάνεις εσύ θα το κάνει ο άλλος δίπλα.
Η έννοια του "ντρέπομαι" έχει καταργήσει την έννοια "είμαι υπερήφανος"? Μπα! Με μερικά ντοπέ μετάλλια στους Ολυμπιακούς με καμιά νίκη μέσα στην Κωνσταντινούπολη ξαναβρίσκουμε την Εθνική μας υπερηφάνεια , αλλά ακόμα φτύνουμε κάτω,πετάμε αποτσίγαρα και κοκακόλες , χλαπακιάζουμε σουβλάκια με ξίγκια και φιλοσοφούμε εν μέσω μερικών AMSTEL και HEINEKEN . Φυσικά με μίζες από τους σπόνσορες. Οποιος "ντρέπεται" να κατέβει απο το τρένο. Αμέσως.
Και νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. ΑΜΗΝ
Α.! ναι. Στα διαλείμματα κατεβαίνουμε και υποψήφιοι σύμβουλοι .
Πάω για μπάνιο

αμμοδύτης είπε...

pathfinder! βλέπω πολιτική σκέψη...συμφωνώ ότι το ζητούμενο δεν έιναι η γκρίνια αλλά η σύνθεση «θέσης», «αρχών», «νέου ξεκινήματος»...

πως; μεσα στην καθημερινότητα; το παιδέυω και εγώ...και άλλοι

pathfinder είπε...

Μην το παιδεύεις .Είναι σαν τη γρίπη αμμοδυτη. Θα περάσει. Κρίση θεσμών έχουμε. Βίαια βέβαια και εις μάκρος αλλα θα περάσει.
Ο αγώνας τώρα ..ματαιώνεται. !!
ΑΡΜΟΝΙΑ: Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΕΥΤΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΛΟΝ.
ΕΝΤΡΟΠΙΑ (ΝΤΡΟΠΗ-ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ): ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΑΞΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.
Το Γιν και το Γιαν κατα τους ανατολικότερους . Η ισορροπία στη φύση αναλύεται με καταστροφή και γέννεση .
Καλό πότισμα στις βελανιδιές σου.

Ανώνυμος είπε...

Ξεπουληθήκαμε στο γιουσουρούμ για ένα κουστουμ για ένα κουστούμ….

Νικόλας Ασιμος