Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Hσυχία, τάξη και ασφάλεια


Έγραψε ο πιτσιρίκος (www.pitsirikos.blogspot.com)

«Από την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Ζίμενς φτάσαμε στο αν η Σοβιετική Ένωση έστελνε χρήματα στο ΚΚΕ. Υποθέτω πως την επόμενη εβδομάδα ο πολιτικός διάλογος θα στραφεί στο πού πήγαν τα λεφτά του Σχεδίου Μάρσαλ»

Ομολογώ ότι απορώ και εγώ. Ή απεφάνθησαν οι αρχές ότι δεν υπάρχει τελικά πρόβλημα δωροδοκίας Ελλήνων πολιτικών (δόξα τω θεώ), η υπό την πίεση των καθόλου μεθοδευμένων αποκαλύψεων παλαιοτέρων ειδήσεων, περί εξαγοράς της Γερμανός ΑΕ από τον ΟΤΕ, στην οποία ενέπλεξαν και το ...ΚΚΕ, για να παθιαστείτε εσείς οι επαναστάτες. Τι να πω, μήπως μας φτιάχνουν ειδήσεις;

Επειδή με επισκέπτονται και με διαβάζουν από την καλή Γερμανική εταιρία του Μονάχου, θα το πω αυτό απ’ ευθείας σε αυτούς:

Κύριοι του Μονάχου:

Δεν είμαι κατά των ιδιωτικοποιήσεων, απεναντίας, έχω δεχθεί κριτική ως ...νεοφιλελεύθερος. Δεν είμαι κατά των ξένων επενδύσεων, απεναντίας, έχω ασχοληθεί με πολλές και στην Ελλάδα και σε άλλες Δυτικές χώρες. Δεν είμαι κατά της Γερμανίας! Μου αρέσει ο Μπαχ, η Γερμανική ιστορία, η Lufthansa, και οι Γερμανικές μοτοσυκλέτες. Και φυσικά δεν είμαι κατά της Siemens.

Όμως μου αρέσει η διαφάνεια, η ειλικρίνεια και η ελευθερία. Δεν πιστεύω στην καταπάτηση δικαιωμάτων μικρομετόχων ή φορολογουμένων. Δεν μου αρέσουν οι μίζες. Ούτε σε σας, αρέσουν... Έπεσε, αν θυμάστε, αξιόλογος καγκελλάριός σας, για παρατυπίες χρηματοδότησης του κόμματός του. Και να σας εξομολογηθώ, δεν μου αρέσει να με θεωρούν κουνούπι ή σκουλήκι.

Εάν έχουν γίνει παρανομίες στις ΗΠΑ ή στην Γερμανία, προφανώς αφορούν εκείνες τις χώρες. Στην Ελλάδα, να μην ανησυχείτε, όλα είναι ωραία, τακτικά και υπό έλεγχον.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γραψτα στα γερμανικα μεγάλε να γλητωσουν τους "μεταφραστές"

Ανώνυμος είπε...

Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα, που ανήκουν και σε άλλους εμπλεκομένους στην υπόθεση της Siemens αναμένεται να ζητήσει ο 4ος ειδικός ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός. Ταυτόχρονα, ο αρμόδιος για την υπόθεση ανακριτής ζητάει την επίσπευση αποστολής από το εξωτερικό των στοιχείων που αφορούν στις κινήσεις των «ύποπτων» τραπεζικών λογαριασμών

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Σιγά μην τους βρούν απ τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Καμιά μαύρη ναϋλον σακούλα στον κήπο... ίσως

zavodiniakia είπε...

Με εξαίρεση λίγες λεπτές φωνούλες για τα μάτια από την αντιπολίτευση, τα μήντια σίγουρα έχουν συντονισμένη γραμμή να ασχοληθούν με άλλα. Θυμηθείτε τι γίνεται εδώ και δύο χρόνια: Σκάει το ένα θέμα μετά το άλλο και μετά ως δια μαγείας κουκουλώνεται, ξεχνιέται και γίνεται ανάμνηση. Θυμάται κανείς τίποτα από τις υποκλοπές; τα ομόλογα; τον Ζαχόπουλο; Σε λίγο ούτε γάτα ούτε ζημιά και με την Ζήμενς, εκτός αν βγάλουν τίποτα οι Αμερικάνοι. Εμείς είμαστε στο κουτόχορτο

Ανώνυμος είπε...

με τα μπάνια του λαού, όλα θα ξεχαστούν

pathfinder είπε...

Αλλα τα μπάνια του λαού
κι άλλα του μεγιστάνα

Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε βέβαιος για την εμπλοκή του κυβερνώντος κόμματος. Απέδωσε δε τη βεβαιότητά του αυτή όχι στην ελληνική, αλλά στη γερμανική Δικαιοσύνη, από την οποία ξέρουμε «ότι είστε ένα κόμμα το οποίο πλέον αποδεδειγμένα έχει πάρει μίζες από τη Siemens, με βάση όλα τα στοιχεία που έχουν έλθει στα γερμανικά δικαστήρια, όσο κι αν λειτουργεί εδώ το φίλτρο Σανιδά. Και θα πάψει να λειτουργεί αυτό το φίλτρο».

Ελευθεροτυπία

Ανώνυμος είπε...

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, είπε ότι «ο πρωθυπουργός αντί να δώσει εξηγήσεις για το επίμαχο ζήτημα επιλέγει να εξαφανίζεται», ενώ έκανε λόγο για

«επιχείρηση αντιπερισπασμού και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα σκάνδαλα που την πλήττουν»,

αναφερόμενος στη χρονική στιγμή που επελέγη να δοθεί στη δημοσιότητα και να προχωρήσει το επίμαχο νομοσχέδιο για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών.

ΕΘΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

και εμένα μου φαίνεται ότι το κουκούλωμα σε όλα τα ελληνικά μίντια είναι σε πλήρη εξέλιξη

Ανώνυμος είπε...

καλού-κακού δοκίμασε άλλη αεροπορική

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΠΑΞΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2001-2005


Φοβούνται άνοιγμα μαύρου ταμείου Siemens και για ΟΣΕ


Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ


Τρομώδες σύνδρομο στην κυβέρνηση προκαλεί πλέον το ενδεχόμενο του ανοίγματος και του άλλου «μαύρου» ταμείου της Siemens, που αφορά τον κλάδο των μεταφορών και του τροχαίου υλικού, μετά τα αποκαλυπτήρια του Com (τομέας τηλεπικοινωνιών).


Το εν λόγω κρυφό ταμείο δεν έχει διερευνηθεί ούτε στη Γερμανία, ωστόσο για την Ελλάδα και τον μεγάλο πελάτη της, τον ΟΣΕ, υπάρχουν -μέχρι στιγμής- τρία αταυτοποίητα «μπαξίσια» που δρομολογήθηκαν από τη Siemens την περίοδο 2001-2005. Πρόκειται για τη «διάθεση» 4 εκατ. ευρώ ως «ωφέλιμων πληρωμών» της Siemens, την περίοδο όπου οι προγραμματικές συμφωνίες έπρεπε να «ξεκολλήσουν» και να αναθεωρηθούν, δίχως να επιβληθούν ποινικές ρήτρες για τις καθυστερήσεις στην παράδοση του τροχαίου υλικού και δίχως ενστάσεις για την αντικατάσταση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας από τα εισαγόμενα τρένα.

«Μόνο η κορυφή»

Οι τρεις ύποπτες πληρωμές της Siemens για τις δουλειές της με τον ΟΣΕ είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου, λένε όσοι από μέσα γνωρίζουν το πώς η εταιρεία εξασφάλισε το 1997 συμβάσεις ύψους 276 εκατ. ευρώ, σε κοινοπραξία με τα Ελληνικά Ναυπηγεία, και το πώς αυτές μεταλλάχθηκαν το 2003, δίχως απώλειες και κυρίως δίχως την ακύρωση των συμβάσεων που είχαν εκτραπεί.

Μία από τις «χρηματαποστολές» της Siemens έχει γίνει σε μετρητά και σε κρίσιμο χρόνο για τις παραπαίουσες συμβάσεις με τον ΟΣΕ. Οι άλλες δύο πληρωμές έγιναν μέσω των εταιρειών-μαϊμού, όπως η Camp Consulting, που «παρήγε» τιμολόγια παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και ανήκε στον αστερισμό των κρυφών οντοτήτων της Siemens για τη βρώμικη δουλειά.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ