Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Νταμάρι Αετοφωλιάς (2)


Τελικά ο από μηχανής θεός, εδώ, ήταν το ...Υπουργείο Ανάπτυξης (η Επιθεώρηση Μεταλλείων). Αν ήμουν κακός θα είχα πει, τότε, ότι η ΔΟΥ θα ήταν πιο δεινός ex machina deus. Είπα στο προηγούμενο, ότι οι καλοί αυτοί άνθρωποι δούλευαν ασταμάτητα, κάθε μέρα. Όχι ακριβώς... Σταματούσαν και εξαφανιζόταν από προσώπου νησιού, έλεγαν οι ντόπιοι, όταν μάθαιναν ότι θα ερχόταν το ΣΔΟΕ στο νησί. Φορολογικό, φαίνεται, είναι το παράπτωμα (εξ άλλου και ο Αλ Καπόνε από φορολογικό πήγε μέσα!). Τώρα, πως μάθαιναν ότι θα ερχόταν το ΣΔΟΕ;

Κάθε ιστορία έχει ένα επιμύθιο. Το επιμύθιο εδώ είναι ότι το λιμάνι μάλλον σταμάτησε για άλλους λόγους... Μάλλον έγιναν αλλαγές σε αυτόν τον έρημο τον μόλο (που ήρθε 16 μέτρα πιο κοντά στην ακτή), που δεν άρεσαν στην ....Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και, άκου κακία, έκοψε το χρήμα, αν είναι δυνατόν! Βέβαια μου μετέφεραν και άλλη εκδοχή, ότι ο εργολάβος απεχώρησε διαφωνών, αλλά, ποιός ξέρει;

Μερικοί από τους φουκαράδες που έσκαβαν δεν πληρώθηκαν και οι τράπεζες πήραν πίσω τα μηχανήματα (έτσι κυκλοφόρησε). Οι «όγκοι» έφυγαν και το χωράφι είναι τώρα πεντακάθαρο. Ανεμομαζώματα, ανεμοσκορπίσματα. Το θέμα έχει ξεχαστεί, και ίσως είναι καλύτερα έτσι.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι όπως τα λές. Οι ντόπιοι δεν αντέδρασαν στην αρχή γιατί ήταν ευχαριστημένοι που η εκκλησία τους έπαιρνε χρήματα που τα είχε ΑΝΑΓΚΗ. Οι πρώτες διαφωνίες ήταν προσωπικές. Οι Αετοφωλιανοί ξεσηκώθηκαν και πήγαν στην Υπηρεσία Μεταλείων όταν είδαν ότι δεν έβγαζαν πέτρα αλλά ΜΑΡΜΑΡΟ που δεν πήγε για το λιμάνι αλλά για μάρμαρο.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ξέρω ότι είχε τσακωθεί ένας από του τρείς που έσκαβαν με αυτόν που λες ότι του πήραν τα μηχανήματα και ότι από εκί χάλασε η δουλειά.

αμμοδύτης είπε...

και οι δύο μπορεί να έχετε δίκιο...τα έχω ακούσει και εγώ, ιδιώς για τις διαφωνίες μεταξύ των εμπλεκομένων χωματουργών.

Ανώνυμος είπε...

Απορώ πως μαθαίνεται ότι το ΣΔΟΕ έρχεται, ΠΡΙΝ έρθει.