Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Νεμρώδ

Ο Νεμρώδ ήταν ιδρυτής της δυναστείας των Βαβυλωνίων και απόγονος (δισέγγονο;) του Νώε, ένας από τους αρχικούς χτίστες του πύργου της Βαβέλ και δεινός κυνηγός. Τον θυμήθηκα γιατί από σήμερα, όταν κυκλοφορείτε στην Τήνο (και αλλού) σε δρόμους που είναι "πράσινοι" στον χάρτη, καλό είναι να φοράτε κράνος και γιλέκο από κέβλαρ, καλού κακού, γιατί οι μάγκες είναι αγριεμένοι και πυροβολούν.

Τρέμετε λαγοί, κουνέλια, πέρδικες, μπεκάτσες και ό,τι άλλο κινείται και πετάει. Από σήμερα, είσαστε νόμιμος στόχος πυροβόλων, συμβατικών και μάγκνουμ, και όλοι αυτοί έχουν δώσει από 100 ευρώ σε δασαρχεία κλπ, και θέλουν αίμα.

Το αστείο είναι ότι δεν υπάρχουν θηράματα άλλα, εκτός από τα ελάχιστα λαγουδάκια που άφησαν ελεύθερα πριν λίγους μήνες και όταν τα δείτε στο δρόμο, περίπου έρχονται για το μεσημεριανό τους... Άντε και λίγα πουλιά, που θα φτάσουν εξουθενωμένα από την Βόρεια Ευρώπη, καθ' οδόν για Αφρική.

Τι κρίμα, θα έπρεπε να επιτρέπεται το κυνήγι των κατσικιών, να γλυτώσει το νησί από την δεύτερη μεγαλύτερη μάστιγα των αιώνων. Θα έπρεπε επίσης να υπάρχει ένα σκοπευτήριο να πηγαίνουν εκεί οι κυνηγοί να σπάνε πιατάκια, και να αφήνουν εκεί τις γόπες τους αντί να τις πετάνε στα χωράφια των ανθρώπων...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ να'χαμε σκοπευτήριο για πιατάκια

Ανώνυμος είπε...

Η μπορούμε να βάζουμε και δημοτικούς συμβούλους στο μηχάνημα εκτόξευσης...
Ολες οι προτάσεις δεκτές

Ανώνυμος είπε...

Άντε θα γλυτώσεις και από τα κουνέλια

Ανώνυμος είπε...

Το κυνήγι λειτουργούσε παλαια σαν ένα είδος αυτοκάθαρσης της φύσης. να τρώμε τους περίσιους για να ζήσουμε οι υπόλοιποι. Σήμερα όμως η Φυση και οι κανόνες έχουν αλλάξει. Πχ υπάρχει ακόαμ επικυρηξη για λυκους και αλεπουδες,όπως πριν απο 50 χρόνια. Υπάρχουν ομως και οι ζωόφιλοι που αμολάνε άγρια ζωά σε ένα περιβάλλον που έχει αλλάξει εντελώς κι αυτα κατεβαίνουν στα χωρια για να φάνε. Κι έτσι οι ντόπιοι ¨κυνηγοι" τα εξοντώνουν με την δικαιολογία της προστασίας της περιουσίας τους. Αντε να βρεις ακρη ποιος φταίει

Ανώνυμος είπε...

στην φεουδαρχική Τήνο, το κυνήγι ήταν συμπλήρωμα πρωτεϊνης, προνόμιο των αφεντικών. Σε καιρούς πείνας, και οι περισσότεροι καιροί ήταν καιροί πείνας, δύο πέρδικες ήταν το βραδυνό. Το πιό "άγριο" θηρίο στην Τήνο είναι ο ασβός, αλλά το πιό επιζήμιο, μετά την τοπικη αυτοδιοίκηση, τα κατσίκια.

Ανώνυμος είπε...

Ο αρχιμακακας-ακω... που κανει αυτη τη δημοσιευση δεν νομιζω να μην εχει στη διατροφη της το κρεας.Αρα για να τρωει κρεας καποιος αλλος σκοτωνει το ζωο για αυτην διοτι η μακακω σιχαινεται να το σκοτωσει απο μονη της και να το φαει οπως κανουν οι κυνηγοι.Αρα πριν ξαναγραψετε τετοιες οικωλογικες μαλακιες ( δεν εχει ορθογραφικο λαθος το "οικολογικες....")ξανασκεφτητε το γιατι η σωστη οικολογια δεν ειναι αυτη που προωθειτε εσεις υποκριτες αλλα η πραγματικη προστασια του περιβαλλοντος.Απο οτι φαινεται αυτος που γραφει το αρθο μαλλον ειναι ο ιδιος λαθροθηρας και νομιζει οτι ειναι ολοι σαν τα μουτρα του.Αντε πατε στον ψυχιατρο να σας λυσει τα σεξουαλικα προβλημα τα σας και μετα να μιλατε για το κυνηγι.Και οι κυνηγοι δεν χτυπουν οτι κινειται αλλα στο μενου τους επρεπε να εχουν και να χτυπανε κατι μοσχαρια σαν και εσενα μπας και λιγοστεψετε και λιγο να καθαρισει ο τοπος!!!!Φαε τωρα το ψαρακι σου που θανατωθηκε με ασφυξια,πολυ χειροτερα απο οτι ενα ζωο και μετα ξαναμιλα.Αλλα για τα ψαρια δεν λεει κανενας τιποτα γιατι δεν μας μοιαζουνε.Τωρα θυμηθηκατε τα ζωα....ΖΩΑΑΑΑΑ!!!!!!