Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Β αιολικά


Τι ενδιαφέρον μπορεί να έχει μία Γαλλική εταιρία που ασχολείται βασικά με διαχείριση νερού και αποβλήτων για την Τήνο; Τι αξίζει η μικρή Τήνος στον κολοσσό που αγοράζει τραίνα και καράβια στην Ευρώπη;

Και εγώ ο αφελής που νόμιζα θα αδελφοποιηθούμε με την …Βενετία. Μάλλον θα πουληθούμε στην Γαλλία.

300-500 MWe αιολικά πάρκα θέλουν να βάλουν σε Τήνο και Άνδρο. Η ανεμογεννήτρια στην Αγία Μαρίνα είναι 0,5MW. Αυτοί φαντάζονται μεγάλες, του 1,5 2 και 3 MW, ύψους 120-150 μέτρων. Δηλαδή 100 με 200 σε κάθε νησί.

Τι λέγαμε για αειφόρο ανάπτυξη; Καναπεδάκι με οδοντογλυφίδες θα φαίνεται η Τήνος από ψηλά.

Έχω καλά νέα και κακά νέα. Τα κακά νέα είναι ότι όπως με την βιομηχανική ζώνη μαθεύτηκε το πράγμα λίγο αργά. Βέβαια, κάποιος τριγυρνάει τα χωριά, όπως και τότε με τα φωτοβολταϊκά και προσφέρει €4.000 ευρώ το στρέμμα νοίκι το χρόνο για 3-4 στρέμματα (όχι παραπάνω, όχι λιγότερο)

Έτσι κύριοι Άρχοντες, αφού μας χαρακτηρίσατε Βιομηχανική Ζώνη με την Ροδούλα και την παρέα της έχετε σκοπό να μας κάνετε βιομήχανους.


Τα καλά νέα είναι ότι δεν αρέσει η ιδέα

7 σχόλια:

αμμοδύτης είπε...

Άσε που έμαθα τι είναι τα σημάδια με μπλε μπογιά στον ανύπαρκτο χωματόδρομο που πάει στις κεραίες (σε παραγγεριά που ο Δήμος θεώρησε δική του κατά μαρτυρία μορφωμένου και σοφού ντόπιου).

Θέσεις για ανεμογεννήτριες.

Γέλιο όταν το μάθει ο κυνηγετικός σύλλογος που επιμένει να αμολάει σε εκείνο το σημείο λαγουδάκια...

Ανώνυμος είπε...

να μάθεις για τα ΣΧΟΑΠ

Ανώνυμος είπε...

Ο φτωχός που βλέπει 4.000 το στρέμμα θα πει ναι βεβαίως.

Ανώνυμος είπε...

Σε 150-200 χρόνια θα γίνουν και αυτές μέρος της παράδοσής μας . Για τις ανεμογεννήτριες λέω.

Ανώνυμος είπε...

Με οφέλημη ζωή 25 30 χρόνια, στα 150 θα έχουμε τα ρουλεμάν για σφεντόνες.

Underwater είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Underwater είπε...

Eιλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να καταστρέψουμε εμείς τα βουνά και τις περιουσίες μας για να στέλνουμε ρεύμα στη Μύκονο, την Σαντορίνη, την Πάρο και την Αθήνα. Οι ανάγκες της Τήνου καλύπτονται με 3-4 ανεμογεννήτριες. Γιατί να βάλουμε 100 ή 150?
Επίσης μην ξεχνάτε οτι όταν μπαίνει μια ανεμογεννήτρια υπάρχει 1 ιδιοκτήτης που ωφελείται για 15-20 χρόνια. Υπάρχουν όμως άλλοι 20 που καταστρέφονται ολοκληρωτικά αφού υποβιβάζεται τραγικά και δια παντός λόγω αισθητικής μόλυνσης η αξία των ιδιοκτησιών τους.

Φίλε αμμοδύτη δεν νομίζω πως το σχέδιο Veolia θα προχωρήσει. Ο κόσμος πονάει τον τόπο του και δεν είναι χαζός. Ξέρουμε πολύ καλά πως το συμφέρον μας είναι η διατήρηση της ποιότητας του τοπίου μας.