Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Ανεμογεννήτριες (αμάν πιά...)


"Έντονα αμφισβητείται πλέον η κατασκευή και η λειτουργία ανεμογεννητριών, ως εναλλακτική λύση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει από τη χρονική στιγμή που άρχισαν να λειτουργούν οι πρώτες ανεμογεννήτριες είναι απογοητευτικά και ταυτόχρονα αποκαλυπτικά:

Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης GREEN PLANET: «η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τη λειτουργία ανεμογεννητριών είναι απίστευτα ασήμαντη ενώ η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον είναι πρωτοφανής και ανεπανόρθωτη

Από τα γεγονότα που σχετίζονται με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών προκύπτει ότι μια ανεξέλεγκτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος βρίσκεται σε εξέλιξη, με μοναδικό κίνητρο το οικονομικό όφελος επιχειρηματιών, που εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επωφελούνται της ευνοϊκής γι' αυτούς νομοθεσίας. Μερικές από τις επιπτώσεις είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες οι εξής:

- Η χλωρίδα, η πανίδα, οι ανεξερεύνητες αρχαιολογικές θέσεις, τα παραδοσιακά μονοπάτια, θα χαθούν κάτω από το βάρος των βίαιων επεμβάσεων.

- Οι εκατοντάδες ανεμογεννήτριες, οι υποσταθμοί, οι γραμμές μεταφοράς θα εξαφανίσουν το κάλλος των φυσικών τοπίων που θα μετατραπούν σε βιομηχανικές ζώνες παραγωγής αιολικής ενέργειας. Επίσης θα φέρουν καίριο πλήγμα στον τουρισμό (στη Δανία ο τουρισμός έπεσε 40%), την κτηνοτροφία και σε όλους αυτούς που εργάζονται και ζουν από το δάσος.

- Το μεγαλύτερο αιολικό «πάρκο» στην Ευρώπη έχει τρεις μόνιμους υπαλλήλους. Επομένως το πρόσχημα για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι ψευδές".


http://www.servitoros.gr/dirfi/view.php/56/932/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kαι κατά τα άλλα κάποιοι συντοπίτες μας ξύπνησαν μια μέρα και αποφάσισαν να προωθήσουν τα οράματα Σουφλιά με αντάλλαγμα μια νέα μίζερη πολιτική καριερούλα εις βάρος του νησιού μας... τί να πει κανείς... νόμιζα πως οι γαλάζιοι ήταν τουλάχιστον πατριώτες. Αλλά ξέχασα... πρώτα η εξυπηρέτηση του κεφαλαίου και των επενδυτών. Μετά όλα τα άλλα. Υποκλιθείτε στο νέο 'σωτήρα'....

Ανώνυμος είπε...

Η Τήνος, όπου έχει κτιστεί είναι επιεικώς μέτρια. Όπου δεν έχει κτιστεί είναι τα μέρη με τους "πράσινους" δρόμους εξαιρετικής ομορφιάς. Όταν κτιστούν, ή γεμίσουν "βιομηχανικά", οι τουρίστες θα πάνε αλλού, όσοι έχουν σπίτια θα μετανιώνουν και οι ντόπιοι;...