Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Δαπάνες


Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ Παραμύθια... Βρυξελλών

Της Ειρήνης Χρυσολωρά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 3 Φεβρουαρίου 2009

"ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ η ελληνική κυβέρνηση θυμήθηκε ότι εκτός από τους φόρους, υπάρχουν και οι δαπάνες που καθορίζουν το ύψος του ελλείμματος του προϋπολογισμού.

Υποσχέθηκε, λοιπόν, στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που έστειλε στις Βρυξέλλες πως θα τις περικόψει και... ησύχασε.

Μόνο που στις Βρυξέλλες, που ξέρουν από τέτοια προγράμματα, σίγουρα θα αναρωτηθούν τι έκανε άραγε η κυβέρνηση ώς τώρα με το σκέλος των δαπανών του προϋπολογισμού; Και θα διαπιστώσουν ότι όχι μόνο δεν τις μείωσε, αλλά και τις αύξησε.

Συγκεκριμένα, από το 2005 ώς το 2009 οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, χωρίς τους τόκους, έχουν αυξηθεί κατά 15,5 δισ. ευρώ. Ακόμη και ως ποσοστό του ΑΕΠ έχουν αυξηθεί από 24,5% το 2005 σε 24,6% το 2008 και προβλέπεται να φτάσουν τα 25,4% το 2009.

Αυτό μάλιστα το έκανε μια κυβέρνηση που προεκλογικώς, το 2004, υποσχόταν άγριο μαχαίρι στη σπατάλη, την οποία είχε υπολογίσει στα 10 δισ. ευρώ. Τελικά, αντί να κόψει 10 δισ. ευρώ πρόσθεσε άλλα 15,5 δισ. ευρώ.

Πώς, λοιπόν, θα πειστούν οι Βρυξέλλες, αλλά και κάθε Έλληνας πολίτης, ότι το Πρόγραμμα που κατέθεσε η κυβέρνηση είναι ρεαλιστικό; Όταν, μάλιστα, ομολογεί η ίδια ότι οι βασικές περικοπές που προβλέπει θα βασιστούν σε νόμους που έχουν ήδη ψηφιστεί αλλά ουδέποτε εφαρμοστεί;
"

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artID=4500127

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα 35 δολάρια το βαρέλι θα διαμορφωθεί η μέση τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού το 2009.

Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια που ανέβαιναν με δυνατούς ρυθμούς τα πρόσφατα χρόνια, πέφτουν ραγδαία σαν αποτέλεσμα της πιστωτικής κρίσης. Τα εργοστάσια που κατασκεύαζαν μηχανήματα και εξαρτήματα για αυτές τις βιομηχανίες απολύουν μαζικά και οι νέες εγκαταστάσεις έχουν πέσει ραγδαία.

Ανώνυμος είπε...

Όσο πιο πολύ το καθυστερούν, τόσο πιο πολύ θα πληρώσουμε στο τέλος, αλλά αν ξέρουν ότι δεν θα ξαναβγου΄ν τι τους νοιάζει;

Ανώνυμος είπε...

Αυτός στη φωτογραφία είναι ο Φιλλιπάδος? Εδώ θα βάλουν τις ανεμογεννήτριες? χα χα χα χα!!!!!... Σοβαρή πρόταση έκανε η Βεόλια! Και μόνο αυτό δείχνει πόσο εκτιμάει τη νοημοσύνη μας.... βρε ΟΥΣΤ που λέει και κάποιος άλλος σχολιαστής συχνά και που.

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο αλλά θέλω να το ακουμπήσω εδώ μέσα με την άδειά σας. Διαβάζω τώρα μια ανακοίνωση-πρόσκληση των ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ για φυτεμα πικροδαφνών στους επαρχιακούς δρόμους απο την κυριακή 15/3 . Καλό μου φαίνεται σαν προσπάθεια, να μην τα κατηγορούμε όλα. 5000 πικροδάφνες είναι . Οσοι πιστοί σπεύσατε. Συνάντηση 10 πμ της 15/3 στα Δυο Χωριά.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία! Η χαρά του κατσικιού...

ΑΛαΛΑΖΟΝΤΑ ΤΟΠΙΑ είπε...

Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν έχουμε αναρτήσει το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων στο blog μας:
http://alalazontatopia.blogspot.com/2009/01/15-21-2009.html

Ανώνυμος είπε...

έχουμε πολλά ουφο εδώ. Τα κατσίκια δεν τρώνε τις πικροδάφνες. Αν δεν μαζευτούν τα κατσίκια, σε 10 χρόνια θα έχουν μείνει μόνο οι πικροδάφνες (τα κατσίκια θα έχουν πεθάνει της πεινας)