Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Αντικείμενο πόθου


Αυτό το βουνό στο βάθος είναι ο ορεινός όγκος στο κέντρο του νησιού. Ξεκινάει περίπου από την Αγία Μαρίνα και φτάνει μέχρι τους ανεμόμυλους και τον τάφο του Ιερώνυμου λίγο μετά τα Ιστέρνια. Από την Βόρεια πλευρά είναι τα 4 χωριά και οι ιδιοκτησίες των κατοίκων τους, από την Νότια πλευρά η Καρδιανή και τα Ιστέρνια.

Το οροπέδιο αυτό, επειδή κάθεται εκεί, και δεν πειράζει κανέναν, έχει γίνει το αντικείμενο του πόθου κάθε περίεργου που δεν έχει τι να κάνει. Άλλος φαντάζεται νταμάρια. Άλλος ηλιακά. Άλλος ανεμογεννήτριες,. Άλλος φράγματα. Ένας πανέξυπνος πρότεινε να ανεβάσει εκεί επάνω τον δημοτικό μπαζότοπο της Τήνου.

Το οροπέδιο είναι το μέρος από όπου η μισή Τήνος πίνει νερό, αφού από εκεί τροφοδοτούνται οι πηγές της Καρδιανής, των Ιστερνίων, των 4 χωριών, των χωραφιών σε Κασάδο, Πασσάρα και Πυργιά, και, φυσικά οι μεγάλες πηγές της Ζωδεμένης.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι φαντάζεται νταμάρια; Δεξια έχει ένα νταμάρι βόρεια και ένα νότια και ίσα ισα πρόλαβαν με τους πυλώνες

pedinoskatomeritis είπε...

exeΕλπίζω να μην μου μολύνουν τα νερά και τις πηγές που έχω ανάγκη ως πεδινός κατωμερίτης με τις πάσης φύσεως δραστηριότητες που αναφέρεις για του πολέμου τον κάμπο. Αν και πιστεύω ότι η δημιουργία βιομηχανικών ζωνών σε βουνά των Κυκλάδων μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος, αύξηση ΑΕΠ, μείωση ανεργίας, μείωση ελλείμματος κλπ άρα ίσως δεν πρέπει να είμαστε και υπερβολικά αρνητικοί στο θέμα αυτό αν πρόκειται για το καλό του έθνους.

Ανώνυμος είπε...

το καλό του έθνους;΄το έθνος θα είναι καλύτερα αν οι χωματουργοί πάνε στην Τασμανία

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που θα πετύχουν οι βιομηχανικές ζώνες στα βουνά των Κυκλάδων ειναι να αχρηστέψουν τα βουνά των Κυκλάδων και να μας βγάλουν από τα σπίτια μας.

Να βάλετε βιομηχανικές ζώνες στα Κιόνια και στον Αγιο Φωκά. Χάλια είναι ούτως ή αλλέως

Ανώνυμος είπε...

Έκλεισε στα 1589 αφου πέρασε από την ναυμαχία της Ναυπάκτου

Ανώνυμος είπε...

ωχ... λάθος, το σχόλιο είναι στην άλλη ανάρτηση

Ανώνυμος είπε...

Ο ίδιος πανέξυπνος είναι που δείχνει και το νέο χώρο του βιολογικού? είναι εκεί ποτ τέως δήμαρχος θα έβαζε μπετά?

Ανώνυμος είπε...

Ο ίδιος

noef3 είπε...

re paidia ti lene aftoi gia biomixanikes zones, mpazotopoys kai latomia. ekei pano ston kampo polemoy kanonika prepei na oriothetithei to Natura 2000, ekei pano yparxei to deytero megalitero kastro tis tinou (Triokastro i Tourkokastro) yparxoun arxaia (ammonia, grammata, purgia)kai bebaia Kalloni+3 Kardiani, Ysternia, Lentado, Koris Pyrgos kai o Pyrgos sinolika 6 xoria kai 3 ikoismoi ydrodotoynte apo auton