Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Το πουλί πέταξε

"Μέρισμα μόνο με τη μορφή μετοχών και όχι ρευστού θα μπορούν να διανείμουν οι τράπεζες που έχουν κάνει χρήση του πακέτου των 28 δισ. ευρώ, προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Παπαθανασίου, μιλώντας στη Βουλή. Με διάταξη νόμου η οποία θα κατατεθεί σήμερα ή αύριο η απαγόρευση θα προβλέπεται μόνο για τη χρήση του 2008. Παράλληλα για όσες τράπεζες έχουν κάνει χρήση του πακέτου θα ορίζεται ότι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν αυτά τα χρήματα για επαναγορά ιδίων μετοχών για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το Πρόγραμμα".

http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/461550/Article.aspx

Στις 30 Οκτωβρίου γκρίνιαζα:
Και τι έκαναν οι τράπεζες; Πήραν τα ευρωπαϊκά και τα κρατικά λεφτά και …αγόρασαν τις μετοχές τους! Σε καιρούς που η κοινή λογική και η Τράπεζα της Ελλάδος λέει «περιφρουρήστε το κεφάλαιό σας», «δώστε δάνεια στην αγορά που πονάει» κλπ, οι τράπεζες μοιράζουν πλουσιοπάροχο αφορολόγητο μέρισμα:
http://ophioussa.blogspot.com/2008/10/blog-post_30.html

Κι αγόρασαν π ο λ λ έ ς από τις 30 Οκτωβρίου 2008

Αργήσατε 4 μήνες, αλλά το καταλάβατε κύριε Υπουργέ. Τώρα την έκαναν την δουλειά τους, και το απαγορεύουμε για τους …άλλους. Πάει το πουλί, πέταξε.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ξέρεις πολλούς υπουργους Εθνικής Οικονομίας που να μην είναι της έγκρισης των τραπεζών?

Ανώνυμος είπε...

και τώρα θα τηλεφωνήσει ο αράπογλου στο σάλλα και θα του πει: Μιχάλη αυτός ο μούλος δε μας αφήνει να αγοράσουμε τα χαρτιά μας. Αγόρασε εσύ από τα δικά μας να αγοράσουμε εμείς από τα δικά σου ...

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπαθανασίου δεν ε ίναι Αλογοσκούφης, αeλλά ούτε είναι τα χέρια του ελεύθερα. Το κεφάλαιο κάνει κοSιαπλοκή ποιά είναι; Σε ποιό χρωστάν ολες οι εφημερίδες και όλα τα κανάλια;