Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Φίλοι του Πράσινου



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ
“ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ”
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
15 Μαρτίου -21 Μαρτίου 2009
(κι αν έχετε μαζέψει βελανίδια, τώρα φυτεύονται)

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι του Πράσινου,

μπορείτε να μάθετε στα παιδιά του σχολείου να πολλαπλασιάζουν από σπόρο σπάρτους, θρίμπες, φουφλιές (cistus), θυμάρια. Σε κεσεδάκια γιαουρτιού ή πλαστικά ποτήρια. Αν μαζέψουν σπόρια το καλοκαίρι (ένας από εσάς ξέρει ακριβώς πότε), τα καθαρίσουν (λίγο) τα φυτεύουν τον χειμώνα, το επόμενο καλοκαίρι έχουν μικρά φυτά για μεταφύτευση.

Ο σπάρτος είναι εξαιρετικά εύκολος.

αμμοδύτης είπε...

Απέρριψε τελικά η πλειοψηφία του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας το ειδικό Χωροταξικό του Τουρισμού, το οποίο προωθούσε τα συμφέροντα μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών ομίλων

http://www.antinews.gr/?p=5125

και αφιερώνω το “Another one bites the dust” στα συμφέροντα που έχασαν.

http://www.youtube.com/watch?v=rNQRfBAzSzo

Καλή συνέχεια!

u.f.o. είπε...

Αγαπημένο μου ερπετό έχω μια απορία που με βασανίζει εδώ και πολύ καιρό. Νιώθω την ανάγκη να την μοιραστώ μαζί σου μήπως εσύ που είσαι κουλτουριάρης μπορείς να με βοηθήσεις.... Οι φίλοι του πρασίνου πήραν το όνομά τους από το χρώμα των φυτών και των δέντρων ή είναι κομματικό? Γιατί αρχικά νόμιζα πως είναι κομματικό σαν κάτι δημάρχους του ΠΑΣΟΚ που αγοράζουν καταπράσινα αυτοκίνητα. Αλλά μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές μπερδεύτηκα το ΟΥΦΟ. Εσύ τι πιστεύεις?

αμμοδύτης είπε...

Πιστεύω ότι η ιδεολογία των κομμάτων είναι ζορισμένη, και όσοι κρύβονται πίσω από πολιτικές ή χρωματικές ταμπέλλες τελειωμένοι. Όπως τελειωμένοι είναι και οι διαπλεκόμενοι που κρύβονταί πίσω από τις εφημερίδες του και τα κανάλια.

Είναι θέμα χρόνου, να επικρατήσει αίτημα για διαφάνεια και στοιχειώδη ικανότητα. Εκτός αν η ύφεση οδηγήσει σε βίαιες κοινωνικές αναταραχές. Τότε θα φοβόμουν επιστροφή σε ανελεύθερες, αντιδημοκρατικές καταστάσεις.

Πρακτικά, στην Ελλάδα, έχουμε μία μάλλον ανίκανη και φαυλούτσικη κυβέρνηση, μία αντιπολίτευση με μάλλον τίμιο αρχηγό αλλά αποδυναμωμένο απο τους καναλάρχες και τα φορτία που κουβαλάει, έναν Σύριζα που μπορεί να πει τι δεν θέλει αλλά λίγους πείθει ότι μπορεί να κυβερνήσει, ένα παλαιολιθικό ΚΚΕ...

Δύσκολοι καιροί για ιδεολόγους.

Δεν νομίζω ότι οι φίλοι του πράσινου είναι ή μπορούν να γίνουν κόμμα.

Αδυνατώ να σχολιάσω δημοτικές εκλογές. Τα φίδια δεν ξέρουν από τέτοια

u.f.o. είπε...

Αχ βρε φίδι ώρες ώρες είσαι πιο ΟΥΦΟ κι από μένα. Δεν ρώτησα αν είναι κόμμα. Ρώτησα αν είχαν συγκεκριμένο κομματικό προσανατολισμό εξ ου και το... 'πρασίνου'.

αμμοδύτης είπε...

και σου απαντώ, "δεν πουλάει" το κομματικό αυτές τις μέρες. Το Δημοτικό Συμβούλιο τάδε ψηφίζει κομματικά ή αλλέως πως;

Και εν πάσει περιπτώσει, που να ξέρω εγώ;

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπήρξε ποτέ κομματικοποιημένος αυτός ο Σύλλογος και αν σήμερα βλέπεις λίγο πράσινο γύρω γύρω σ αυτούς οφείλεται. Εμνευστής και ιδρυτής υπήρξε ο αήμνηστος πατηρ Γιώργης (αν θυμάμαι καλά το όνομά του) και τον ακολούθησαν πάρα πολλοί σ αυτή την προσπάθεια . Στο φυτώριο υπάρχουν πολλές ποικιλίες που μπορείς να πάρεις με ένα συμβολικό ποσό. Το "πράσινο" σε πείραξε εσένα? Στο κάτω κάτω οι πυκροδάφνες δεν ψηφίζουν ούτε φήφο θα σου ζητήσουν αν βοηθήσεις λίγο.

αμμοδύτης είπε...

ανώνυμε, μην άγχεσαι, ούτε εγώ κατάλαβα τι εννοεί...

και εγώ είμαι φίλος του πράσινου