Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Veolia (1)


Δουλειά δεν έιχαμε, θα διαβάζουμε την Γαλλική εταιρία νερού και απορριμάτων...

"Οι υποστηρικτές της «χερσαίας» αιολικής ενέργειας, της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο οπουδήποτε και παντοιοτρόπως, επιδιώκουν πρωτίστως να απαξιώσουν την αντίθετη άποψη .

Ευτυχώς, σε αντίθεση με τους πρακτικούς και «ρεαλιστές» επαγγελματίες σαν τον Ηλία Ευθυμιόπουλο, που καταγγέλει τον «περιβαλλοντικό λαϊκισμό»( ΝΕΑ, 5.12.2008 ) , υπάρχουν κι αυτοί που επιμένουν στην αρτιότητα του τοπίου , στη σημασία που ενέχουν οι επιφάνειες του χώρου για τις οικολογικές λειτουργίες
"… Η συνέχεια εδώ:

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μου αρέσει! περιβαλλοντικός ρεαλιστής

Ανώνυμος είπε...

"Οι υποστηρικτές της «χερσαίας» αιολικής ενέργειας, της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο οπουδήποτε και παντοιοτρόπως, επιδιώκουν πρωτίστως να απαξιώσουν την αντίθετη άποψη"

είπε κανείς τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

Μην αφήνετε τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια να παίζουν παιχνίδια. Μαζέψτε υπογραφές από πολίτες και φορείς και πιέστε για αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων κατά της επέλασης. Προβλέπω ότι θα αρχίσει φέτος το παιχνίδι αφού νομικά είναι πλέον καλυμμένοι και πρέπει να αρχίσουν και οι απορροφήσεις κονδυλίων EE ιδίως εν μέσω κρίσης. Αυτό δεν εννοεί και ο Γιώργος για "πράσινη ενέργεια"; Θα σας δω στα κανάλια μου φαίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Tα έχει ξαναπεί ο Σχίζας αλλά ποιός τον ακούει. Και ο Ευθυμιόπουλος ήταν και υφυπουργός που πάει να πει ότι μπορεί να ξαναγίνει. Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη. Διακομματική συναίνεση για τη σωτηρία του πλανήτη.

Ανώνυμος είπε...

Σωτηρία; Ή διακοματική μάσα. Και το Βατοπέδι ήταν λίγο διακοματικό

Θα σώσει με την καταστροφή της η Τήνος τον πλανήτη; Να τις πάνε στην Μύκονο που έχει και κατανάλωση. Στην Γυάρο είπαμε τζιζ δεν θέλει η Αλέκα.

zavodiniakia είπε...

Είχα ακούσει για 4 ή 5 ανεμογενήτριες όπως στην Σύρο. Δεν μπορώ να φανταστώ 100 ή 300. Τι φαντάζονται οι Γάλλοι; Ότι είμαστε Αλγερινοί και με λίγες βουρδουλιές θα τους αδειάσουμε τη γωνιά; Η Τήνος για τους ανθρώπους, όχι για αιολικά πάρκα.

Underwater είπε...

Αφρική αγαπητή συντοπίτισσα. Ένα αιολικό 300MW στην Κένυα να τρομάζει τους ελέφαντες και ένα 500σε Άνδρο-Τήνο για να διώχνει τους τουρίστες (και τους κατοίκους). Μήπως είναι κανένα τρικ των Γάλλων για να διώξουν εμάς και να αγοράσουν φθηνά εξοχικά?

Αν βάλει κανείς τις λέξεις '300ΜW windfarm' στο Google search εμφανίζονται οι ανακοινώσεις για δημιουργία αντίστοιχων αιολικών πάρκων σε Κένυα και το φτωχό νότο της Ιρλανδίας.
Αν κάνουμε το ίδιο με τις λέξεις '400MW windfarm' εμφανίζονται οι ανακοινώσεις για δημιουργία αντίστοιχου αιολικού πάρκου στη Βουλγαρία.
Πάρκα 500MW βρίσκουμε μόνο θαλάσσια, ένα χερσαίο στη Γρανάδα και ένα στο Suffolk Coast της Αγγλίας στη Βόρεια θάλασσα.

Και ρωτάμε: Έχει η Τήνος και η Άνδρος καμία ομοιότητα με αυτές της περιοχές? Είναι δυνατόν να θέλουμε να τοποθετήσουμε τόσο μεγάλο αριθμό ανεμογεννητριών σε 2 μικρού μεγέθους νησιά που ζουν απ'τον τουρισμό? Aυτό είναι περιβαλλοντική αυτοκτονία.

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχουν ο Παλιοκρασσάς και ο Κοπελούζος με αυτό το έργο;

Τι σχέση έχει τέως Πρόεδρος Κοινότητας Καλλονής και ο καταπληκτικός και μοναδικός Πρώτος Καποδιστριακός Δήμαρχος;

Ανώνυμος είπε...

άκουσα ότι στο δήμο που συζητήθηκε το θέμα, αν εξαιρέσουμε τους αντιπροσώπους απο Κωμη και Αγάπη, όλοι οι υπόλοιποι είναι σύμφωνοι για εγκατάσταση των τερατουργημάτων. Μα καλά οι άνθρωποι αυτοί που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις, έχουν συναίσθηση τι αποφασίζουν και τι ψηφίζουν;

Ανώνυμος είπε...

οι πιο πολλοί ζουν στην Χώρα και δεν τους νοιάζει. ή δεν κατλαβαίνουν τι σημαίνει "300" ή 120 μέτρα. ή δεν τους αρέσει (όπως τουλάχιστον 2 αλλά τσιμουδιά).

λίγες λεμονόκουπες θα βοηθούσαν

Ανώνυμος είπε...

όταν έρθει ο Παντελής για δήμαρχος θα το πρόβλημα αφού ξέρει και υπουργούς. Αντί του Σόχου ολέ ολέ

Ανώνυμος είπε...

(αν υπάρχει ΝΔ τότε)

Ανώνυμος είπε...

Μην ακούω βλακείες... η μεγαλύτερη Α/Γ που υπάρχει (όχι πειραματική) είναι 3MW. ήτοι... 500/3 = 166 ??

με 500 μέτρα τουλάχιστον μεταξύ τους... κάποιο λάκκο έχει η φάβα...

συμφωνώ με το σχόλιο

"Μήπως είναι κανένα τρικ των Γάλλων για να διώξουν εμάς και να αγοράσουν φθηνά εξοχικά?
"

Ανώνυμος είπε...

Yparhei kai 3,5 tis GE, 150 m ypsos