Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Προεκλογικά (2)


Στο νησί είμαστε χαλαροί, και δεν πολυεκδηλωνόμαστε, δεν ξέρεις τι ξημερώνει...

Στα μάτια των σημερινών 30άρηδων, το Πασόκ, αστεία-αστεία, είναι το «κόμμα εξουσίας» που ανέτρεψε η ΝΔ. Αν μάλιστα δεν ήταν οι δικοί τους στους σημερινούς 50άρηδες που είδαν άσπρη μέρα επί Πασόκ… θεωρούν το Πασόκ «κακό».


Οι 60άρηδες θυμούνται άλλα χάλια: Την ΕΡΕ, τα πιστοποιητικά φρονημάτων, τον χωροφύλακα, την ανέχεια στην περιφέρεια, την Αποστασία, την Χούντα, τις συντάξεις των λίγων δραχμών, την έλλειψη ιατρικής περίθαλψης. Όσο και να είσαι της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» το Κέντρο Υγείας, στην Χώρα, είναι ανακούφιση και σωτηρία. Μια φορά, έσπασα το χέρι μου ένα βράδυ, ακτινογραφίες, ανάταξη, γύψος και μια νύχτα παυσίπονα, τσάμπα. Η επιθεώρηση του γύψου και λίγο περισσότερα λόγια, στην Αθήνα, €4.500. Πριν το Κέντρο Υγείας, αρρώσταινες και αν δεν ήσουν ελαφριά και όχι επείγον περιστατικό πέθαινες, απλά, και χωρίς πολλά πολλά.


Παραδόξως, η τηλεόραση "φτιάχνει" το κλίμα, και ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός αν αντί για τα σημερινά κανάλια είχαμε μόνο ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ, αν τα θυμάται κανένας παλιός. Δεν ξέρω τι έχει κάνει η ιδιωτική τηλεόραση στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά εδώ, στις αρχές τις δεκαετίας του '90, πέταξε στα αζήτητα έναν ολόκληρο μεσαιωνικό κόσμο και μας έφερε τον ...πολιτισμό. Αντί να σπεροκαθίζουμε στο τσαγκαριό και να ακούμε ιστορίες, καρφωνόμαστε στο καφενείο και χανόμαστε στην εικόνα του ντεκολτέ των εκφωνητριών... Μετά πέθανε και ο μπαρμπα Φραγκιάς ο τσαγκάρης, και έκλεισε το τσαγκαριό...


Πιστεύω ότι, στο χωριό, οι άνθρωποι ξέρουν τι θέλουν να ψηφίσουν αν και η γενικότερη απογοήτευση, η επιφυλακτικότητα, και η ανησυχία, είναι διάχυτα αισθήματα. Ναι, υπάρχει "αρνητική ψήφος". Οι ελάχιστοι αγρότες που έχουν απομείνει, και έχει και μερικούς νέους, θα ψηφίσουν σύμφωνα με την παράδοση της οικογένειάς τους, αν και όλοι ξέρουν ότι μόνο αν δουλέψουν θα φάνε. Τα καφενεία έχουν σίγουρα λιγότερη ένταση από ότι παλιά και έχουν λιγότερο κόσμο, που ευτυχώς(;) προτιμάει το ποδόσφαιρο από τις πολιτκές αναλύσεις…

Να κι άλλο ερώτημα για τους υποψήφιους βουλευτές: Μπορούμε να κάνουμε το Κέντρο Υγείας Νοσοκομείο;

14 σχόλια:

Artanis είπε...

Πολιτευτές προς πολίτες(γενικώς):
Θα ενημερώσουμε για το αίτημα, θα, θα, θα, θα, θα, θα, θα, θα, θα...θα...θα...
... ... ... ... ... ... ...
Συμβουλη Αρτάνις: Αφού έχετε και κέντρο υγείας και δουλεύει, πάλι καλά να λέτε...
Σε φιλώ...
Στο προηγούμενο σου έγραψα να κάνεις υπομονή, τώρα λέω να σε συμβουλέψω κάτι άλλο:
Atarax έχεις; Για παν ενδεχόμενο δηλαδή...(;-)

Ανώνυμος είπε...

Τα παλιά κτίρια έχουν μια αίσθηση μέτρο και ισοροπίας και αρμονίας με τις πεζούλες πυο στα καινούργια τέρατα έχει χαθεί. Για τις εκλογές μια από τα ίδια. Θα φύγει ο ένας κληρονόμος θα έρθει ο άλλος και μετά ξανά από την αρχή

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως και θα γίνει το Κέντρο Υγείας Τήνου - Νοσοκομείο, όπου θα μπορεί να γίνονατι εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς και μεταμοσχεύσεις.

Άντε να δούμε τι άλλο θέλετε;
Σαν μωρά παιδιά κάνετε, όλο θέλω, θέλω, θέλω, .....
Επιτέλους δεν θα μεγαλώσετε ποτέ, κουραστήκαμε να μας ζητάτε.

Για τον Σύνδεσμο Υποψηφίων Βουλευτών

Ανθιας Ρεμματας

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολα να μιλήσεις κατά της πολυφωνία και της ελευθερίας του Τύπου, αλλά τα ΜΜΕ στην Ελλάδα σήμερα είναι η προπαγάνδα συγκεκριμένων συμφερόντων και μόνο. Κάθε νταβατζής πουλάει την πραμάτεια του. Και για να περνάμε καλά μας δείχνει και λίγο κώλο. Κάποτε ήταν άρτος και θεάματα. Τώρα έχουμε τα θεάματα.

Ανώνυμος είπε...

Αμα θέλετε έχουμε και να σας δώσουμε, όχι μόνο να σας δείχνουμε .
Ψηφίστε μας

Ανθιας Ρεμματας

Ανώνυμος είπε...

από όλους αυτούς μενει κανεις μόνιμα σε νησί?

Ανώνυμος είπε...

Οι κάτω απο 40 δεν έχουν ιδέα τι είναι χωροφύλακας δεν τους πρόλαβαν.

Ανώνυμος είπε...

to kentro ugeias nosokomio de 8a borouse na ginei alla ena kentro ugeias me oles tis idikothtes twn pou ana pasa stigmh 8a borousan na e3uperethsei tous polites kai episkeptes tou nhsiou pou exei toso anagh apo epistimoniko prosopiko....

Ανώνυμος είπε...

to kentro ugeias nosokomio de 8a borouse na ginei alla ena kentro ugeias me oles tis idikothtes twn giatrwn pou ana pasa stigmh 8a borousan na e3uperethsei tous polites kai episkeptes tou nhsiou pou exei toso anagh apo epistimoniko prosopiko....

Ανώνυμος είπε...

prin ligo kairo diavasa ena deltio tupou apo ton proedro ths dihkousas epitrophs kVasilakh aforouse ta provlhmata tou kentrou ugeias thnou kai thn diakomidh twn as8enwn pou anaferei protogona mesa metaforas twn as8enwn. to exei kanei 8ema h kuriakatikh elef8erotupia stis 7 septebrh kai h koinh gnwmh ths surou.

den exw na pw kati gia to proswpiko tou k.u. pou kata thn krish mou leitourgei arista

Ελληνας Ναύτης είπε...

Gnorizontas to horo tis ygeias se alla pio krya meri den nomizo oti nosokomeio stin Tino einai efikto-viosimo-anagaio. Kata tin gnomi mou kai to nosokomeio tis Syrou einai poly basic. Nomizo oti to kyrio provlima einai i sosti aksiologisi ton peristatikon (triaging stin Aggliki) kai i sosti diakomidi sta megala kentra ton Athinon. (pou kai afta ehoun poly dromo mprosta tous).

Ashetos tou nosokomeiou, gia ton viologiko katharismo ktl tha erotithoun oi ypopsifioi vouleutes?

Ανώνυμος είπε...

Γιατί εσένα στο νησί του σου έκανε ο χωροφύλακας.
Εκτός αν είσαι στους 5-10 που διάβαζαν Ριζοσπάστη ή Αυγή καθημερινά. Κι αυτοί είχαν ένα ψιλοφάκελο και τίποτε περισσότερο.
Βλέπεις τα Γιούρα κι ο Αη Στράτης ήταν γεμάτος απο Τηνιακούς

Ανώνυμος είπε...

Λίγη στήριξη, προσωπικό και υποδομή θέλει το Κέντρο Υγείας. Ένα καλά εξοπλισμένο και στελεχωμένο Κέντρο Υγείας είναι καλύτερο από ένα οριακό νοσοκομείο

αμμοδύτης είπε...

Ότι τα ΜΜΕ έχουν καθοριστικό ρόλο για το ποιοί είμαστε, ή ότι είναι καθρεφτης μας, δεν υπάρχει αμφιβολία. Πανηγύριζα όταν ήρθε η ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση, αλλά έχει φέρει και εκφυλισμό. Λύνεται μόνο με τον περιβόητο "βασικό μέτοχο" δηλαδή δεν θα λυθεί.

Σε λίγα χρόνια τα κτισματάκια θα έχουν γίνει παραδοσιακές μεζονέτες με γκαράζ και ερζάτς πέτρινη καμάρα

Έχω ακούσει και χειρότερα από "δημοφιλείς" πολιτκούς

Ενδιαφέρουσα και μάλλον σωστή η άποψή σου matelot grec

Aαα ανώνυμε 5.21... ο χωροφύλακας είναι κυριολεκτική και μεταφορική έννοια. Δεν είχαμ κρατητήρια και αριστρούς καταπιεσμένους στην Τήνο, ούτε θυμάμαι τους χωροφύλακες σαν κακούς ανθρώπους, από την Κρητη οι περισσσότεροι, καλά παιδιά θα έλεγα, και συμπαθείς όσοι έχουν μείνει συνταξιούχοι στο νησί. Ωστόσο, ήξερα πιτσιρικια να αλλάζουν δρόμο όταν τους έβλεπαν, και μαμάδες να λέν στα παιδάκια που δεν έτρωγαν το φαϊ τους ότι θα φώναζαν τον χωροφύλακα.

Μεταφορικοί χωροφύλακες υπάρχουν πολλοί ωστόσο και την νοοτροπία τους θα την βρεις σε μαργαριτάρια-δηλώσεις αρχόντων στο πρόσφατο παρελθόν... αλλά αυτό είναι θέμα για άλλες εκλογές, και δεν έχει καμία σχεση με το ότι ο λαος δεν ξεχνά κλπ.