Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Οι γυναίκες μαγειρεύουν

Όταν οι περισσότεροι από μας ασχολιόμαστε με τα τετριμμένα τις Πέμπτες τα απογεύματα,


κάνοντας αυτά που επιβάλλουμε στους εαυτούς μας να κάνουμε, κάποιοι ή μάλλον κάποιες πιο τυχερές-εγώ θα τις έλεγα πιο «ψαγμένες», να μου επιτραπεί η έκφραση, περνάνε πιο κεφάτα, δημιουργικά και σαφώς πιο ΜΥΡΩΔΑΤΑ!


Και ιδού το γιατί: στα πλαίσια του Καλλιτεχνικιού Στεκιού του Δήμου Εξωμβούργου, οι μαθητευόμενες


και ειδικευόμενες μαγείρισσες που προνόησαν τον περασμένο Οκτώβρη να δηλώσουν συμμετοχή στα μαθήματα, μαζεύονται στα χωριά και κάθε Πέμπτη μεγαλουργούν!


Οι φωτογραφίες που εμφανίζονται είναι από τον πρώτο μήνα των μαθημάτων-επιδείξεων στο χωριό Αγάπι και όπως βλέπετε και ιδίοις όμασι,






τα δημιουργήματά τους δεν στερούνται φαντασίας και φαντάζομαι και γεύσης, αφού δεν είχα τη χαρά να συμμετέχω.



Πάντως, όπως λένε και οι ίδιες, περνάνε υπέροχα φτιάχνοντας λαχταριστά εδέσματα κάθε φορά!





Τον τρέχοντα μήνα σειρά έχει η Κώμη κι έπεται συνέχεια.



Και μην αναρωτιέστε, που εξαφανίζονται οι γυναίκες σας τις Πέμπτες!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και που να ξέρατε που εξαφανίζονται οι άντρες την ίδια μέρα και ώρα!

Όφιος είπε...

Το καλύτερο τυρί στην Ελλάδα, επί σπάγκου κρεμάμενο !!!

Κάτι μεταξύ παρμεζάνας και ανθότυρου, με τέσσερα ή πέντε διαδοχικά στάδια παρασκευής και με γαλακτικές καλλιέργειες που, σε αντίθεση προς την κοπανιστή, δεν έχουν μελετηθεί ακόμη.

Ανώνυμος είπε...

http://www.nytimes.com/2010/01/18/science/earth/18family.html

Ανώνυμος είπε...

Δε μ' αρεσουν τα φαγιά. Neeeeext

Ανώνυμος είπε...

Τα καλύτερα στρογγυλά τυράκια τα κάνανε και τα κάνουν στην Καλλόνη και στην Αετοφωλιά

Ανώνυμος είπε...

Καλααααά, τα τυράκια είναι φοβερααα!

Αλλά το πρώτο πιάτο μήπως είναι πήχτρα στη σάλτσα;

Δεν ξέρω, έτσι νομιζω

Καλή σου μέρα!

@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

Το πρωτο πιάτο πρέπει να είναι ψάρια σαβόρι.

eugenia είπε...

Ως μια απο τις μαθητριες του συγκεκριμένου δρωμενου του καλλιτεχνικου στεκιου τουδημου Εξωμβουργου θελω να ενημερωσω οτι το πρωτο πιατο δεν ειναι φουλ στη σαλτσα, αλλά ειναι οντως ψαρια σαβορι, πραγμα που σημαινει οτι αν δεν εχει σαβορι δεν υφισταται κ το συγκεκριμενο πιατο!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Δήμο που οργανώνει τέτοιες δραστηριότητες, προβάλουν το νησί και βοηθάνε και την διατήρηση της παράδοσης

Ανώνυμος είπε...

Σωστά, αλλά οι υπόλοιποι βλέπουμε και ζηλεύουμε!