Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Κλέφτες και αστυνόμοι

Θα έγραφα για κλέφτες και ψεύτες της πολιτικής ζωής… Αθηναίους ή Τηνιακούς, δεν έχει σημασία, η κλοπή και το ψέμα δεν κάνουν τοπικιστικές διακρίσεις. Ωστόσο θα αναφερθώ σε ένα συμβάν του κοινού ποινικού δικαίου, προς ψυχαγωγία και ενημέρωση.

Πριν ένα μήνα μου έκλεψαν ένα φορτηγάκι έξω από το σπίτι μου σε ένα σχετικά ήσυχο και, θα έλεγε κάποιος αφελής, ασφαλές, προάστιο της Αθήνας. Στις 7:30 το πρωί, απλά, δεν ήταν έξω από το σπίτι μου, εκεί δηλαδή που ήταν στις 8 το προηγούμενο βράδυ. Συμπαθέστατο όχημα, πετρελαιοκίνητο, τετράπορτο κλπ. Στην Ασφάλεια, που το δήλωσα, μου είπε ένας φίλος «πάει αυτό, τώρα είναι φορτωμένο και έχει περάσει τα σύνορα».

Ο γείτονας είχε και αυτός ένα παρόμοιο φορτηγάκι (είχε …ζηλέψει από το δικό μου, και πήρε και αυτός – άλλο χρώμα). Του είπα ότι μου πήραν το δικό μου και είπε ότι κάτι θα έκανε για το δικό του. Αλλά πριν προλάβει να κάνει κάτι, σε 2-3 μέρες του πήραν και το δικό του. Έξαλλος ο γείτονας, αλλά καταλήξαμε ότι μάλλον τα πήραν με γερανό.


Μια εβδομάδα αργότερα, τον πήραν τηλέφωνο, ανώνυμα, και του ζήτησαν €1.500 για το φορτηγό. Ο αθεόφοβος …παζάρεψε στα €1.300 (με το σκεπτικό ότι το είχε ασφαλίσει για κλοπή). Του είπαν να τα καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό (με αριθμό και όνομα!) Όταν μιλήσαμε, το ίδιο βράδυ, είπαμε ότι δεν ακουγόταν καλά η πρόταση περί τραπεζικού λογαριασμού, αφού εύκολα βρίσκεις τον ιδιοκτήτη του. Ωστόσο ο άνθρωπος είπε ότι ούτως ή άλλως, δεν θα πήγαινε στην αστυνομία, φοβούμενος εμπρησμό ή άλλες εγκληματικές πράξεις. Έβαλε τα λεφτά, και …ακόμα περιμένει το τηλέφωνο που θα του λέει που είναι το αυτοκίνητο!

Το Σάββατο που μας πέρασε, με πήραν τηλέφωνο στο χωριό. Με ρώτησαν αν λέγομαι έτσι κι έτσι, του τάδε, με φορτηγάκι δείνα χρώματος και αριθμό κυκλοφορίας. Τους είπα «ναι και ενδιαφέρομαι να πληρώσω για να το πάρω, αλλά η συνεννόηση να γίνει από την Αθήνα». Λάθος μου που το είπα αυτό γιατί με ανάγκασε να φύγω άρον-άρον να επιστρέψω (έχοντας δηλώσει σαν βλάκας ότι το σπίτι μου ήταν άδειο…)

6 ώρα το απόγευμα έφτασα σπίτι μου με ταξί. Μια μαύρη BMW με διακόσμηση …κακόφημης συνοικίας και νεαρό οδηγό, με μαύρα γυαλιά, ξεκίνησε λίγο πιο κάτω, οδήγησε μπροστά μου, με κοίταξε, τον κοίταξα…, 5-10 λεπτά αργότερα «ντριν» το κινητό (που του είχα δώσει), ο πρωινός ανώνυμος που μου ζήτησε €2.000 με οδηγίες ότι θα με έπαιρνε την επομένη, για συνεννόηση, αφού δεν θα μπορούσα να έβρισκα €2.000 Σαββατόβραδο. Τηλεφώνησα, ωστόσο, σε φίλο από φιλική ιστοσελίδα, με έφερε σε επαφή με άλλα άτομα της Δημόσιας Τάξης που μου είπαν ότι 99% πρόκειται για απάτη, ότι το φορτηγό δεν το έχει αυτός που με παίρνει τηλέφωνο κλπ.

Κυριακή 10:30 το πρωί, «ντρίν» κλήση στο κινητό μου αλλά με εμφανή τον αριθμό που με έπαιρνε. Η φωνή έμοιαζε, αλλά είπε ότι είναι …άλλος. Μου είπε να πάω τα €2.000 κάπου κοντά στην Πλατεία Βικτωρίας (!) και θα μου έλεγαν που είναι το αυτοκίνητο. Του είπα ότι η Πλατεία Βικτωρίας είναι μεγάλος μπελάς, αλλά να ψάξω να βρω τα λεφτά, και να μου πει, αυτός, που να πάω να δω το φορτηγό, και πώς να του αφήσω τα λεφτά για να το πάρω. Κάτι είπε δεν γίνεται και είναι κλειδωμένο σε γκαράζ (και είπα μέσα μου σιγά που θα χωράει το φορτηγό σε γκαράζ κοντά στην Πλατεία Βικτωρίας – άσε που αγροτικό πετρελαιοκίνητο δεν μπαίνει στο Κέντρο…) Ωστόσο, επιμένοντας ότι θέλω πιο απλή διαδικασία είπα ότι θα τον έβλεπα μόλις είχα τα λεφτά. Τον πήρα όμως το μεσημέρι και του είπα ότι τα λεφτά δεν μπορώ να τα βρω Κυριακάτικα, και συμφωνήσαμε να τηλεφωνηθούμε την Δευτέρα. Δευτέρα πρωί τον πήρα και συμφωνήσαμε ότι θα του πήγαινα τα λεφτά σε ένα πακέτο από τσιγάρα το απόγευμα μετά την δουλειά μου, αλλά του είπα ότι δεν θα έδινα φράγκο αν δεν μου έδειχνε πρώτα το φορτηγό. Και όλα αυτά με ενήμερη την Ασφάλεια με την οποία θα πήγαινα βόλτα το απόγευμα, αν και όλα τα παιδιά μου έλεγαν ότι ο τύπος είναι μάλλον μαϊμού και …«κότα».

5 παρά τέταρτο το απόγευμα τον πήρα τηλέφωνο. Το σήκωσε. Έκανε ότι δεν θυμόταν το θέμα, του θύμισα το θέμα, είπε «είμαι απασχολημένος τώρα δεν μπορώ», και εκεί έληξε η κοινωνική μου επαφή με τον υποτιθέμενο κλέφτη του αυτοκινήτου, που μάλλον ποτέ δεν το είχε αλλά είχε τα στοιχεία του και ευχαρίστως θα μου έπαιρνε και τα €2.000.

Το επιμύθιο της ιστορίας: 1. Μην εμπιστεύεσαι κλέφτες (χαχαχα!), 2. Οι φίλοι είναι για να δίνουν φιλικές συμβουλές, 3. Η Ασφάλεια ξέρει τι της γίνεται και σε τέτοιες περιπτώσεις να ρωτάτε και να κάνετε ό,τι σας λέει, 4. Δύο πετρελαιοκίνητα φορτηγάκια δεν πάρθηκαν για λύτρα, κάποιος τα είχε παραγγείλλει και προφανώς το κύκλωμα ήθελε και λίγο χαρτζιλίκι, 5. Οι κλέφτες και οι εκβιαστές εκμεταλλεύονται τον φόβο και τις επιθυμίες μας (ααα… το ήθελα πολύ το φορτηγό και ενώ ήξερα, ή μου έλεγαν, ότι δεν υπάρχει, κάτι βλακώδες μέσα μου θα έδινε €2.000 για να το πάρει πίσω, 6. Την στιγμή που μπλέκεις με σκατά και αποβράσματα, πολλά δεδομένα αλλάζουν και μπαίνεις σε άλλο επικίνδυνο μήκος κύματος – επικίνδυνο και για σένα τον ίδιο.


Η ιστορία έχει και άλλες πτυχές: Κάποιος ξέρει που μένω… Είναι ο ίδιος που έχω το τηλέφωνό του (το έχει και η Ασφάλεια...). Και αν ξέρει που μένω, θα δοκιμάσει τίποτε άλλο; Κι αν δοκιμάσει, και μπω στον πειρασμό να παρανομήσω, δεν θα βρω τον μπελά της ζωής μου; Αααα… μου αρέσει ο Dirty Harry, και δεν υπάρχει καλύτερο εργαλείο αυτοδικίας από το εικονιζόμενο, αλλά μάλλον μόνο στον κινηματογράφο.




Go ahead, make my day… Στο έργο, βέβαια, αυτός που το είπε ήταν σε άλλη χώρα, ήταν αστυνομικός, και η αυτοδικία ή η οπλοχρησία απαγορεύονται. Α! και ο Dirty Harry είχε ένα Smith&Wesson 44 magnum, ενώ το εικονιζόμενο είναι Colt Python 357 magnum. Έτσι μου έρχεται να φτιάξω μια ανάρτηση με διαμετρήματα πυροβόλων όπλων. Το 44 magnum δεν είναι πια το πιο δυνατό περίστροφο, υπάρχει και το 454 Casull.

Για πιο σύγχρονες σκηνές …βίας
δείτε την Θεία Παρέμβαση εδώ.
ή αν δεν σας αρέσει η βία,
το τέλος είναι πιο …θρησκευτικό χαχαχα!

There's a passage I got memorized. Ezekiel 25:17. "The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you." I been sayin' that shit for years. And if you ever heard it, it meant your ass. I never really questioned what it meant. I thought it was just a cold-blooded thing to say to a motherfucker before you popped a cap in his ass. But I saw some shit this mornin' made me think twice. Now I'm thinkin': it could mean you're the evil man. And I'm the righteous man. And Mr. .45 here, he's the shepherd protecting my righteous ass in the valley of darkness. Or it could be you're the righteous man and I'm the shepherd and it's the world that's evil and selfish. I'd like that. But that shit ain't the truth. The truth is you're the weak. And I'm the tyranny of evil men. But I'm tryin, Ringo. I'm tryin' real hard to be the shepherd.

Αν κανείς έχει απορίες για διαμετρήματα, λίγη διαφώτιση εδώ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λογικά ναι, θα βρεις τον μπελά της ζωής σου έως και φυλάκιση. Μόνο με διάνοια δικηγόρο ίσως να αποδείξεις ότι ήταν ατύχημα ή αυτοάμυνα.
Χωρίς παρεξήγηση τώρα και για να κάνω λίγη πλάκα, φορτηγάκι οδήγησε και η Ούμα στο Kill Bill one. Έχω το μπρελόκ.

Ελληνας Ναύτης είπε...

Α ρε Αμμοδύτη. Περαστικά και μην στενοχωριέσαι όσο μπορείς.
Πάντως ωραία ιστορία και άκρως ενημερωτική.

Ανώνυμος είπε...

Ο τύπος που μιλούσε Έλληνας ήταν ή ξένος?

Ανώνυμος είπε...

Τί να πώ....

Περαστικά και σκατά στον δρόμο του κλέφτη/παραγγελιολήπτη και του κλεπταποδόχου/κλέφτη.

Καμμιά φορά σκέφτομαι αυτό που σκέφτεσαι κι΄εσύ με τα σφαιρούλια και τα σχετικά, αλλά, σιχαίνομαι και φοβάμαι τόσο, μα τόσο τη βία που κουβαλάω κρυμμένη μέσα μου, που δεν τολμάω να κάνω ούτε την σκέψη...

OFIOS

Ανώνυμος είπε...

να με φωναξεις για συμπαράσταση.
Πάντως είναι να μη σου τυχει τετοιο πράγμα. Σοβοκαης

Ανώνυμος είπε...

Ε τώρα που οι Αλβανοί γυρίζουν σπίτι τους να πάρουν και αυτοκίνητο

maϊntanos είπε...

Λυπάμαι για το αυτοκίνητό σου και να μην μπλέκεις. Εμείς δεν έχουμε τέτοια. Νάναι καλά η θάλασσα που είναι γύρω γύρω. Εδώ οι κλέφτες κλέβουν άλλα και αλλιώς. Εκλογές έχουμε θα γελάσουμε.

αμμοδύτης είπε...

Χμμμ... τα νομικά, πρέπει να ομολογήσω, τα ξέρω.

Νάυτη και λοιποί, ευχαριστώ. Πρέπειο να πω ότι ήταν πολύ καλό όχημα, "εργαλείο"

Ο τύπος στο τηλέφωνο ήταν Έλληνας.

Υπάρχουν κάτι φυσίγγια με σκληρό λάστιχο αντί για μολύβι... Λες να επιτρέπεται με αυτά; Χαχαχαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

Tέτοια διαβάζω και δεν το κουνάω ρούπι από την ωραία επαρχία μου. Ας περάσει η κρίση και βλέπουμε.

Εξάκτινος είπε...

Κλίκ
Ελπίζω να βρεις το φορτηγάκι σου. Πολύ στεναχωρήθηκα κι ας μη γνωριζόμαστε από κοντά. Τα ξέρω αυτά είναι πολύ καλά εργαλεία.

αμμοδύτης είπε...

Εξάκτινε, γειά σου, και σε ευχαριστώ για το λινκ. Δευτέρα πάω στις ..Υπηρεσίες.