Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Περίεργο 48ωρο


Αποφεύγω να γράφω, αν δεν έχω κάτι καλό να πω, και δεν μου αρέσει καθόλου μα καθόλου να γράφω κακίες, αλλά, συγγνώμη, θα το κάνω, μεταφέροντας εδώ διαλόγους και περιστατικά.

Ξεκίνησε όταν συνάντησα φίλο μου από τα Κάτω Μέρη που μένει στην Χώρα, σε τόπο ήσυχο και γαλήνιο. Ενοχλημένος και απογοητευμένος, όχι με την ύφεση και τέτοια, αλλά με την κατάντια του νησιού. Μου είπε χαρακτηριστικά: «Εσύ δείχνεις τα λίγα μέρη που έχουν απομείνει και δεν δείχνεις ότι το νησί έχει γεμίσει γυφτιές, και από το πιο ωραίο νησί των Κυκλάδων πάει να γίνει το πιο άσχημο». Αυτό είναι αλήθεια… Προσέχω τι ανεβάζω, κι αν χρειαστεί ρετουσάρω την εικόνα…

Η κουβέντα γύρισε στις επερχόμενες εκλογές. Χωρίς να πω τι, ποιόν, κλπ, το συμπέρασμα που εισπράττω εδώ και 1-2 μήνες, επαναλαμβάνεται: Ο κόσμος είναι ενοχλημένος γενικά, και με τους Τοπικούς Άρχοντες ειδικότερα. Ο κάθε ένας με αυτόν που έχει. Τους αποδίδουν ιδιοτέλεια, εξυπηρέτηση μόνο στενών συμφερόντων, αλαζονεία, αυταρχισμό, και χειρότερα. Όχι σε όλους, αλλά σε επώνυμους και από την μία πλευρά και από την άλλη. Οι φετινές εκλογές θα είναι αρνητική ψήφος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


Έτσι ξεκίνησε το 48ωρο, και από εκεί πήρε την κάτω βόλτα. Η λέξη «γυφτιά» χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται με την μεταφορική της έννοια, και δεν αναφέρεται στους Ρομά ή σε οποιαδήποτε άλλη μειονότητα. Και ούτε υπήρξε ή υπάρχει υπαινιγμός ότι για τις γυφτιές φταίει μόνο η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Νομίζω καταλαβαινόμαστε.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://press-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_2432.html

Ανώνυμος είπε...

Όταν πρόκειται για τον τόπο σου, ενοχλείσαι περισσότερο γιατί σε αφορά, φυσικό είναι.
Δεν μπορώ να έχω άποψη για τα πολιτικά γιατί δεν είμαι ντόπια αλλά για την ασχήμια, υπερβάλλεις δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.
Αυτά που ανεβάζεις είναι αυτά που είδα όταν ήρθα εφέτος και δεν απογοητεύτηκα στο παραμικρό!

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε είμαστε φτωχοί και δεν είχαμε ψυγεία. Δεν είχαμε τίποτα δεν πετούσαμε τίποτα. Μετά γίναμε πλούσιοι και δεν είχαμε που να πετάμε τα σκουπίδια μας και τα ρίχναμε στα λαγκάδια. Μετά η εκκλησία θα είχε κανένα χωράφι έξω από το χωριό και το δωσε στην κοινότητα για σκουπίδια. Μετά το πήρε ο Δήμος για μπάζα τώρα για άσφαλτο (σίγουρα δεν μας ρώτησε αλλά τα σκουπίδια γίνανε παράνομα).

Αυτός που το παράτησε το ψυγείο φταίει. Ποιός του έχει πει να βάλλει κάπου αλλού?

Πόσοι πετάνε μια σακούλα με σκουπίδα περνώντας από έρημα μέρη?

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς έτσι είμαστε οι έλληνες πετάμε όπου βρούμε.
Δεν νομίζω να φταίει κανένας άλλος παρά μόνο αυτός ο οποίος το παράτησε.

Μπορούσε να το πάει στους κάδους όπου υπάρχουν και θα το μάζευαν από το δήμο από όπου περνάνε και τα μαζεύουν κάθε εβδομάδα (όσον αφορά τα μεγάλα αντικείμενα).
Ας αναλάβουμε λοιπόν ο καθένας τις ευθύνες μας και ας μην ρίχνουμε πάντα το μπαλάκι στους άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Εμείς και μόνο εμείς φταίμε. (Και που τους ψηφίζουμε :-)