Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Και εδώ ...ανάπτυξη


Ο δρόμος από Αετοφωλιά προς Πλατειά, είναι σημειωμένος στους τουριστικούς χάρτες με πράσινη γραμμή, δηλαδή λένε ότι είναι εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Και ενώ δεν έχει καμία σχέση με την ομορφιά που είχε πριν χαραχτεί ο αμαξωτός δρόμος, φυσικά και κρατάει σε σχέση με άλλα μέρη που ...αναπτύχθηκαν.

Από το Δρακονήσι και την Καμένη Σπηλιά, μέχρι και την Βαθειά Λίμνο, έχω δει την μεγαλύτερη συχνότητα από βαρβακίνες, τα γεράκια της Ελεονόρας, falco eleonorae, ή μαυροπετρίτες για τους ...Αθηναίους.

Αποδημητικά πουλιά που μένουν και γεννούν στην Τήνο, την Σκύρο και άλλα ήσυχα νησιά της περιοχής. Τρώνε λιβελούλες και μικρά αποδημητικά πουλιά, και μετά πάνε στην ...Μαδαγασκάρη για τον χειμώνα.




Δυστυχώς, εμείς οι άπληστοι και κακομοίρηδες άνθρωποι, με πρόφαση την φτώχεια μας, θέλουμε "ανάπτυξη". Στον Λεντάδο, η "ανάπτυξη" ξεκίνησε με τον αμαξωτό, συνεχίστηκε με την μεσαία τάση που γέμισε μαύρα ξύλα της ΔΕΗ τον δρόμο, και τώρα ο μετασχηματιστής. Ναι, θα είναι πιο εύκολη η καθημερινότητα με την "ανάπτυξη" αλλά αυτές οι φωτογραφίες (και άλλες που έχω μαζέψει), θα γίνουν σουβενίρ. Σας διαβεβαιώνω, ότι δεν θα γίνουμε πλουσιότεροι, απλά θα ζούμε σε πιο άσχημο μέρος. Και θα ψάχνουμε αλλού για εξοχές, για να τις ...αναπτύξουμε. Μα κοιτάξτε γύρω σας...


Αλλά περί ορέξεως...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι φωτο των πουλιών δικές σου; Εκπληκτικές.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Πέτα...ψηλά αμμοδύτη!

Ανώνυμος είπε...

Το ρεύμα στο Λεντάδο δεν είναι το πρόβλημα. Το προβλημα είναι ότι οι κύριοι 10% σχεδιάζουν αιολικά παντού. Γιατί την έκαναν την βιομηχανική ζώνη?

greentinos είπε...

Καλησπερα αμμοδυτη και σε ολους
τους επισκεπτες του blog.