Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

χαρμάνης εγεννήθηκα, μαστούρης θα πεθάνω

Έχει ναρκωτικά στην Τήνο; Μετά την εμπειρία μου από το "Περίεργο 48ωρο", έμαθα ότι υπάρχουν, ότι είναι κοινό μυστικό, και όχι τόσο μυστικό, εάν σε ξέρουν σου λένε ποιοι είναι τα γνωστά βαποράκια, αρκετούς από τους τακτικούς χρήστες, αλλά – όπως θα ήταν αναμενόμενο – τα μεγάλα ονόματα (αν έχει τέτοια στην Τήνο) δεν ακούγονται, αλλά δεν έχω ασχοληθεί να το ψάχνω πέρα από 1-2 μέρες χαλαρών ερωτήσεων.


Μην τρομάζετε, το φαινόμενο υπάρχει σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο. Επίσης μην τρομάζετε, δεν είναι όλα τα ναρκωτικά ίδια. Χωρίς να ξέρω τι κυκλοφορεί στην Τηνιακή πιάτσα, σας διαβεβαιώ ότι η μαριχουάνα (για χρήση μαριχουάνας μου ανέφεραν στο χωραφάκι μου στην Κολυμπήθρα) είναι λιγότερο εθιστική, και λιγότερο βλαβερή και από το τσιγάρο και από το αλκοόλ. Το τσιγάρο είναι σχεδόν όσο εθιστικό όσο η κοκαΐνη. Η ηρωίνη είναι η απόλυτα χειρότερη. Το σχεδιάγραμμα είναι από την Wikipedia.

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η μαριχουάνα θα έπρεπε να είναι αποποινικοποιημένη (νομίζω ότι και ο Πρωθυπουργός το ίδιο πιστεύει). Ωστόσο δεν είναι, και αν στην Τήνο κάνουν μερικοί τα στραβά μάτια – και αυτό κάνουν – είναι για λόγους που αφορούν άλλο ψάξιμο. Αλλά άλλο στραβά μάτια και άλλο ενθάρρυνση. Ή κάνω λάθος;


Αν η μαριχουάνα δεν ήταν απαγορευμένη, δεν θα χρειαζόταν στα μαστούρια να τρέχουν σε σκοτεινές μεριές, ούτε θα χρειαζόταν ξέπλυμα το προϊόν της διακίνησης… Πρόβλημα το ξέπλυμα χρήματος, ιδίως τώρα που κυνηγάνε τα μπαρ και τις καφετέριες… Πρόβλημα. Χρειάζεται δουλειές που δεν είναι εύκολα κατανοητές, και που τα έσοδα δεν είναι από πώληση απτών ή μετρήσιμων προϊόντων….



Δεν λέω, ούτε μπορώ να αποδείξω ότι τα παιδιά του περίεργου 48ωρου ήταν χρήστες, ή βαποράκια, ή ο,τιδήποτε. Ξέρω ότι μου κατήγγειλαν ότι το χωράφι μου ή η περιοχή του είχε γίνει ολίγον τι τεκές. Ήμουν όσο αγενής γίνεται, μπας και φύγουν και πάνε αλλού, και όποιον στενοχώρησα, του αφιερώνω το παραπάνω κλιπάκι.

ΥΓ. Προσοχή στα σπόρια μάγκες μην βγει καμμιά κανναβουριά και τρέχουνε εμένα!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα στο νησί είναι μικρό και μετρημένο. Το εισαγόμενο είναι άλλο και το καλοκαίρι είναι καλοκαίρι.

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγάλος dealer στην Τήνο είναι ένας. Όλοι τον ξέρουν. Γιατί δεν τον μαζεύουν?... Ίσως γιατί τα ψάρια του είναι πάντα φρέσκα. Τί να πω???

Πολύ καλή αφορμή αυτή η ανάρτηση για να αρχίσουμε να συζητάμε επιτέλους αυτά που μας ενοχλούν και που δεν τα λέμε ούτε ...του παπά. Αντε στη συνέχεια να πιάσεις και το θέμα της μάντρας οικοδομικων υλικών που γ&*))_ε την είσοδο γειτονικού χωριού... δεν τολμάω να πω ούτε το όνομά του... άλλο θέμα ταμπού!

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα πονάει. Οι λίγες οικογένειες που έχουν το πρόβλημα το έχουν σαν στίγμα και τo κρύβουν

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 6,38 είσαι πολύ κατά λάγκαδα νυχτωμένως.
Εχουν μαζέψει κανένα στο νησί άραγε??

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 9:58 άλλοι έχουν γ.μ.σ.ι τα χωριά μας και όχι η μάντρα. Αλήθεια εσύ τι δουλεία κάνεις; Μένεις μόνιμα και σε ποιο χωριό; Μόλις δούμε κάποιον να ανοίγει μία επιχείρηση στα χωριά μας, αντί να την στηρίξουμε, αμέσως να πέσουμε πάνω του να πιάσουμε τα φτυάρια και το θάψιμο. Ζήλεια,φθόνος...ίσως.

Ανώνυμη είπε...

Καλά έκανες και εγώ θα έπαιρνα και την αστυνομία.
Ώρα είναι τώρα να περπατάμε στην Κολυμπήθρα και να φοβόμαστε μην πατήσουμε καμιά σύριγγα. Γιατί από τις αθώες μαριχουάνες ξεκινάνε κι αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Οποιος τα σκέφτηκε αυτά στην μεγάλη άμμο ή δεν έχει μυαλό ή θέλει να πάρει και αυτό το κομμάτι. Μήπως οι ίδιοι που σκξέφτηκαν την Ουρανοκατέβατη Βιομηχανική Ζώνη.

Ανώνυμος 9.58 είπε...

Ανώνυμε 11.05 πραγματικά δεν μου πολυ-πέφτει λόγος για την μάντρα. Εντάξει είναι σκανδαλώδης η χωροθέτηση της και μου χαλάει λίγο και τη βόλτα μου αλλά δεν θα πεθάνω. Απλά μην γκρινιάζετε για την βιομηχανική ζώνη όταν δέχεστε και στηρίζετε μια τέτοια εγκατάσταση έξω απ'την πόρτα του σπιτιού σας. Είναι ένα και το αυτό.

αμμοδύτης είπε...

Ομολογώ ότι δεν ξέρω για ποιά μάντρα λέτε...

Αν πιάσω τον δρόμο που πάει από Καλλονή ή από Κώμη προς Κολυμπήθρα, (ή την ίδια την Κολυμπήθρα) θα βγάλω 10άδες άσχημα σημεία και ίσως αναφέρεστε σε ένα από αυτά

Αλλά αυτό είναι και το πρόβλημα. Από την μια μεριά, οι ντόπιοι προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους, από την άλλη ο τουρισμός απιτεί μία αισθητική που έχει ξεχαστεί ή έχει χαθεί.

Τώρα τι ψωμί βγαίνει στην Κολυμπήθρα, είναι άλλο θέμα. Από την βραδινή καμπάνα των φρερ και το ειδυλιακό καφενεδάκι του Μπαϊμπά, μέχρι το σημερινό αδιαχώρητο, έχει πολύ δρόμο (και μην με παρεξηγείτε, μου αρέσει και η Βικτώρια)

Η Κολυμπήθρα είναι κλασσικό παράδειγμα περίεργης ανάπτυξης που θα πνίξει το μέρος σε βρώμα και γυφτιά, ακόμα και αν μπει (ΑΝ μπει) βιολογικός καθαρισμός. ΈΤσι είμαστε οι Έλληνες, δεν είναι προνόμιο μόνο των Τηνιακών. Κατά κανόνα, μαγαρίζουμε.

Σύριγγες δεν έχω δει, τουλάχιστον όχι φρέσκιες. Έχω δει σύριγγες να ξεβράζονται με τα σκουπίδια.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΣΙΝΗ ανάπτυξη. και οι καναβουριές πράσινες είναι

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα
για το θεμα της κολυμπυθρας πιστευω πως δεν υπαρχει κατι περιεργο,αριστερα τα παιδια κανουν σερφ δεξια τα παιδια κανουν πασαρελα και λιαζονται στο greek sun και πισω πανε οι ποιο χαλαροι που θελουν την ησυχια τους οσο για τη βικτωρια ειναι μια πολυ καλη κυρια που κανει πολυ σωστα τη δουλεια της ασχετα αμα καμια φορα σου κοβει τον κ....
κι αυτη 2 μηνες το χρονο δουλευει,οποτε ασ μη κριτικαρουμε μια φυσικη εξελιξη του πραγματος η οποια πιστευω οτι τωρα κρατιεται σε μια ισσοροπια,και πολυ ομορφη μαλιστα γιατι καθαριζονται τα σκουπιδια απ την αμμο καθε χρονο και παιρνουν και μια καλη πνοη οικονομικη τα γυρω χωρια.
για το θεμα του χασισιου
δε φταει το χασισι φταινε οι ανθρωποι που ,χρηστες (οχι ολοι οι χρηστες)και μη το αντιμετωπιζουν σα κατι εγκληματικο.
οι χρηση δεν ειναι συμαντικο παραπτωμα σε καμια περιπτωση.Αλλα οπως το να φοροδιαφευγεις, ετσι και να βγαζεις χρηματα απο αυτο, ειναι εγκληματικο . σε μικρες κοινωνιες σα τη δικη μας καλο θα ηταν οι βαριες καταστασεις σχετικα με καποια πραγματα σκληροτερα να αντιμετοπιζονται γρηγοροτερα απο το τμημα.
ευχαριστω