Ήρθε πάλι ο καιρός να τρυγήσουμε τα αμπέλια, από τα λεγόμενα φέτος η σοδιά θα είναι καλή.
Αμπέλι ευλογημένος καρπός και από το Χριστό.
Πόσα πράγματα αλήθεια μπορείς να φτιάξεις από τα σταφύλια το γνωστότερο το κρασί αλλά και ρακί που στην ουσία είναι από το δέρμα των σταφυλιών και λίγο μούστο, το πετιμέζι το φάρμακο των γιαγιάδων μας αλλά και το γλυκό του χειμώνα, την μουσταλευριά.
Ίσως να υπάρχουν και άλλες χρήσεις του μούστου αλλά εδώ αυτές είναι διαδεδομένες,
Τι λέτε θα φτιάξουμε πετιμέζι φέτος?
4 σχόλια:
Να φτιάξεις πετιμέζι... Το ποτειμέζι (από μαύρα σταφύλια), ο "ξαφρισμένος" μαύρος μούστος, όπως όλα τα σκούρα φρούτα (μούρα, βατόμουρα, εκτός από τα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες, έχουν φλαβονοειδή, ανθοκυανίνες, με αντιοξειδωτικές, θρομβολυτικές και ένα σωρό άλλες "καλές" ιατρικές ιδιότητες. Φυσικά, κάθε κουταλάκι πετιμέζι έχει και 70-80 θερμίδες...
Αμπέλι....
Όπως έλεγε κι πάππους μου όταν ήταν φτιαγμένος...και στου γαϊδάρου τον κώλο ... κλίμα να φυτρώνει....
Καλή βδομάδα
Όλα τα Κάτω Μέρη και τα Πάνω Μέρη ήταν αμπέλια
Στ χώρα παίρνει κανένας μούστο ;
Ο χαρανάς τι απόγινε;
Δημοσίευση σχολίου