Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Κάτι ψήνεται (2)


http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5846584&publDate=19/9/2010

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κόρη του πρώην Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Ismael Cem έχει προσληφθεί ως σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου με αρμοδιότητα τις “πράσινες” επενδύσεις.

Το όνομα του (θανόντα) Ismael Cem εμπλέκεται στο δυνητικό υπουργικό συμβούλιο που θα αναλάμβανε τα ηνία της εξουσίας, με βάση το σχέδιο πραξικοπήματος Βalyoz της φασιστικής-τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ.

Η κόρη του Cem δεν είναι η πρώτη Τουρκάλα σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου. Ως υπουργός Εξωτερικών είχε προσλάβει την Τουρκάλα δημοσιογράφο Nur Batur ανταποκρίτρια της εφημερίδας Ηurriyet στην Αθήνα, συγγενή πρώτου βαθμού γυναίκας διπλωμάτη, η οποία υπηρετούσε ως πρόξενος της Ελλάδας στη χώρα μας και είχε δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων.

Ανώνυμος είπε...

Θα γίνουμε παραμεθόριος?

Ελληνας Ναύτης είπε...

Πολύ εθνικιστικό το βλέπω το ΚΚΕ!

Ισως το πήραξε που η Τουρκία είναι πια μέλος του G20 και περιφερειακή οικονομική υπερδύναμη.

Και σαν τους άλλους κακούς καπιταλιστές, το "κεφάλαιο", θέλει να κάνει κακό στη φτωχή και χρεοκοπημένη Ελλάδα, το "λαό".

Ανώνυμος είπε...

Έλληνα Ναύτη, δες και αυτό...

http://alkimosarchive.wordpress.com/2010/10/29/what-happens-in-the-aegean/

απλά το ΚΚΕ έχει άλλα αφεντικά και άλλα παιχνίδια και δεν παριστάνει το κόμμα εξουσίας που προσέχει τι λέει, και στην Τουρκία βλέπει ΝΑΤΟ

Ελληνας Ναύτης είπε...

Ανώνυμε δεν διαφωνώ για τα προβλήματα στο Αιγαίο.
Απλά θεωρώ ότι το ΚΚΕ έχει λίγο βρώμικη φωλιά σε αρκετά "εθνικά" θέματα για να κάνει και τον τιμιτή.

Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιο κόμα που να έβαλε τα συμφέροντα του κράτους πάνω από αυτά της τσέπης του.

Ανώνυμος είπε...

όχι ναύτη, αλλά επειδή δεν ικανοποιούνται όλοι ταυτόχρονα, τριγυρνώντας, μαθαίνεις.

αυτό του ριζοσπάστη πχ θα αργήσεις να το δεις σε άλλη εφημερίδα. Μην κοιτάς τα μπλογκς, λίγοι τα διαβάζουν

Ανώνυμος είπε...

To παιχνίδι φάνηκε από τις γκρίζες ζώνες. Κάποτε θα καταλάβουμε ότι τα δανεικά για το καινούργιο αυτοκίνητο ή τη μεζονέτα μας κόστησαν την ανεξαρτησία της χώρας.

Και ποιος τα έκανε? Εμείς! Με την καθοδήγηση τίνος?

Ανώνυμος είπε...

Εκλογικό πραξικόπημα ετοιμάζει τώρα ο ΓΑΠ

http://www.antinews.gr/?p=69148#comments

To Antinews έχει γράψει ήδη ότι ο πανικόβλητος απο το προβλεπόμενο εκλογικό αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών Γ. Παπαναδρέου ετοιμάζει και γενικές εκλογές για τον Δεκέμβριο: Πάμε για εθνικές εκλογές τον Δεκέμβριο;

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί καθαρά στις εκλογές της 7ης Νοεµβρίου., οι πρόωρες εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 5 ή τις 12 Δεκεµβρίου.

Το πιο εξωφρενικό όμως είναι το εξής: Κυκλοφορούν και σενάρια µε βάση τα οποία η κυβέρνηση θα µπορούσε να αναβάλει τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και να προχωρήσει στην κήρυξη «δίδυµων» εκλογών για τις 12 Δεκεµβρίου. Δεδοµένου ότι η ηµεροµηνία των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών ορίζεται διά νόµου, αρκεί µια απλή τροπολογία για τη µετάθεσή τους. Στην περίπτωση αυτή θα αποτρεπόταν η πρόσθετη αναστάτωση που θα προκαλούσε µια τρίτη εκλογική αναµέτρηση µέσα σε διάστηµα ενός µήνα.

Όμως η ημερομηνία διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των εκλογών έχει ήδη ορισθεί με Νόμο και αν την αλλάξει η κυβέρνηση θα κάνει εκλογικό πραξικόπημα. Θα το τολμήσει;

Ανώνυμος είπε...

giati oi polites ayths ths xwras den anazhtoyn eythynes stis kyvernhseis twn teleftaiwn 30 etwn poy einai apokleistika ypeythines gia to tropo leitoyrgias toy sygxronoy ellhnikoy kratoys kai ths oikonomikhs apotyxias kai ta vazoyn me to grafiko KKE kai ton dialymeno SYRIZA?

To idio meridio eythynhs exei aytos poy eftiaxne kai katapatoyse toys nomoys me ayton poy apla exei mia thesh sto koinovoylio?

Giati gia paradeigma den xekina poiniko dikasthrio me olous toys ypourgous poy htan ypeythynoi ana toys kairoys gia ta asfalistika tameia?
Mhpws den ftaine estw kai ligo?

Giati o SYRIZA apogohteyei toso poly ton meso polith me thn pithanh diaspash toy enw o idios poliths den kalese pote thn allhloyxia ypourgwn oikonomikwn apo to 74 kai meta se poiniko dikasthrio?

Giati o mesos kanapetzhs vriskei to KKE grafiko kai toys voyleytes toy ikanous mono na exasfalizoyn ton mistho toys otan oi ypourgoi amynhs den apologhthikan pote gia ta terastia posa poy xathikan se mizes?

MHN PSAXETE ALLH APANTHSH PARA AYTH POY EIPE O PAGKALOS... OLOI MAZI TA FAGAME!

E LOIPON OXI KYRIE PAGKALE KAI KYRIE PRETENTERH! H DIAFTHORA EXEI ONOMATEPWNYMO: NouDiths PASOKopoulos.

DEN FTAINE OLOI OI ERGAZOMENOI POY MERIKOI DEN DOYLEYOYN.
DEN FTAINE OLOI OI POLITIKOI, TOYLAXISTON OXI STON IDIO VATHMO.
DEN FTAINE TA KOMMATA THS ARISTERAS GIA THN GRAFIKOTHTA TOYS... TIS EPILOGES KYRIE PAGKALE TIS KANATE MONOI SAS ME THN AMERHSTH SYMPARASTASH TWN MPOMPOLOLAMPRAKHDWKOYRHDWN...

SYGGNWMH GIA TA GREEKGLISH

Ανώνυμος είπε...

synexeia

isopedwsh se olo ths to megaleio... ftaime oloi to idio!
mas peisane... kai alogista katamerizoyme kai emeis me ayto ton tropo tis eythynes sta kommata toy koinovoylioy...

ETSI KVERNANE GIA XRONIA
ETSI KRATANE THN ARISTERA DESMIA THS GRAFIKOTHTAS THS...
ETSI APOMONWNOYN IDEES KAI PROTASEIS
DIASTREVLWNOYN THN PRAGMATHKOHTA:

H Hthikh, Politikh, Oikonomikh KRISH einai apotelesma ths kakodiaxeirhshs 36 etwn:


Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή 1974
Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή 1977
Κυβέρνηση Γεωργίου Ράλλη 1980
Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου 1981
Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου 1985
Κυβέρνηση Τζανή Τζαννετάκη 1989
Υπηρεσιακή κυβέρνηση Ιωάννη Γρίβα 1989
Οικουμενική κυβέρνηση Ξενοφώντα Ζολώτα 1989
Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη 1990
Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου 1993
Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Σημίτη 1996
Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Σημίτη 1996
Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Σημίτη 2000
Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Α. Καραμανλή 2004
Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Α. Καραμανλή 2007
Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου 2009

H APOTYXIA EXEI ONOMATEPWNYMO

Ανώνυμος είπε...

Ας μιλήσει κάποιος και για τα ποσά των ασφαλιστικών ταμείων που .με άνωθεν εντολές. παίζονταν αλόγιστα στο ΧΑΑ την εποχή της "δόξας" του και τελικά εξαερώθηκαν.Μακάρι να υπήρχε υπολογίσιμο αριστερό κίνημα στη σημερινή μαυρίλα.
Μα ΔΕΝ φταίνε οι άλλοι, ούτε και ο Χατζηπετρής.Οικοιοθελώς ΑΦΕΘΗΚΑΜΕ στην καναπεδίαση εδώ και χρόνια. Παίξαμε άριστα ,στο έργο τους,τον κομπάρσο βολεψάκια.Πουλήσαμε τη ψυχή μας για ένα κοκαλάκι, κάναμε χαρούλες με τα μπιχλιμπιδια, τα ιθαγενίστικα καθρεφτάκια.Με άλλα λόγια τσιμπήσαμε το τυράκι και πιαστήκαμε στη φάκα.

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΤ Σαββατοκύριακο ή "ο Παν-καλος ξαναχτυπά" και Λέει : "Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αττική δέν έχει και μεγάλη σημασία γιατί αυτοί που την κατοικούν ζούν παρασιτικά."
Πάρτε το λοιπόν χαμπάρι ,είμαστε όλοι διεφθαρμένοι και το 60% του ελληνικού πληθυσμού ζεί παρασιτικά. Προσοχή , ας αναρωτηθούμε: παίρνουν ουσίες οι πολιτικοί και τα λένε αυτά, ή μας έχουν ψεκάσει τίποτα και ζούμε ακόμα μακάριοι στη nirvana μας.
Τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν. Κανονίστε την πορεία σας.

Ελληνας Ναύτης είπε...

"Στην εποχή του Πάγκαλου ήταν μακριές οι φούστες" που έλεγε και ο Μητσάκης.

Μάλλον ο Θόδωρος έχει το κληρονομικό χάρισμα του ακαταλόγιστου!

Ανώνυμος είπε...

ένας χοντρός και δυσώδης τραμπούκος είναι, και με εγκέφαλο πηγμένο στα τριγλυκερίδια, τομόνο που μπορεί να κάνει είναι αυτό που κάνει

Πασόκ! Πρώτα ο Πολίτης!

Εξάκτινος είπε...

Τα ελληνοτουρκικά είναι περίεργη υπόθεση. Η Τουρκία επιθυμεί να ελέγξει το μισό αιγαίο δηλ. το τμήμα που βρίσκεται ανατολικά του 25ου μεσημβρινού και να καταστήσει την Κρήτη αυτόνομη. Δηλ. να περιπέσουμε στην κατάσταση των συνόρων του 1881 άντε και μέχρι τη Θεσαλλονίκη.

Στο θέμα της υφαλοκρηπίδας δε δέχεται την αρχή της μέσης γραμμής που ισχύει διεθνώς και την οποία έχουμε εφαρμόσει εμείς με τους Ιταλούς στο Ιόνιο.

Το ιδανικότερο σενάριο κατά την Τουρκία θα ήταν να μην αναγνωρίσει υφαλοκρηπίδα και χωρικά ύδατα στα νησιά και να αλωνίζει στο Αιγαίο όπως γουστάρει.

Η Ελλάδα οφείλει κατά την άποψη της Τουρκίας να μετατραπεί σε δορυφορικό κράτος της. Κομβικό σημείο ήταν τα Ίμια. Τα Ίμια τα έχουμε πάρει από τους Ιταλούς και οι ιταλοί είχαν κάνει συμφωνία με την οθωμανική αυτοκρατορία με βάση την οποία τα Ίμια ανήκαν στην Ιταλία. Οι Τούρκοι σκόπιμα αμφισβήτησαν το καθεστώς ενός καθαρού νησιού για να μπορέσουν στη συνέχεια να αμφισβητήσουν τα πάντα. Αφού εμείς δεν αντιδράσαμε τότε βάλαμε βούτυρο στο ψωμί τους.

Το θέα όμως δεν είναι οι επιδιώξεις της Τουρκίας. Το θέμα είναι αν εμείς εχουμε την ισχύ αποτροπής που απαιτείται. Πολύ φοβάμαι πως όχι.


Το ΚΚΕ ως αντιαμερικανικό κόμμα ουσιαστικά κάνει αυτές τις δημοσιεύσεις για να την μπει στους Αμερικάνους μέσω των Τούρκων.