Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Πειραματίζονται πάνω μας

Είμαι ήσυχος, γιατί είμαι προβληματισμένος με το τι γίνεται. Και δεν αναφέρομαι στα τοπικά πολιτικά της Τήνου, ούτε καν στα πολιτικά της Αθήνας, ούτε καν στα δημοσιονομικά ή τι θα μας κάνουν ή τι δεν θα μας κάνουν, ή αν θα φτωχύνουμε πολύ ή αν θα πεινάσουμε λίγο, ή τι θα μας πάρουν στο 1ο το 2ο Μνημόνιο Υποτέλειας (που θα μας πούνε μετά τις εκλογές).

Ελπίζω να μην προβάλω τα δικά μου αισθήματα, αλλά αισθάνομαι αμηχανία, γιατί πιστεύω ότι παίζουν μες εμάς, ή πειραματίζονται σε εμάς, δυνάμεις μεγαλύτερες από τις γνωστές μας, που δεν τις καταλαβαίνω και σίγουρα δεν τις ξέρω (αν υπάρχουν). Ή με έχει πιάσει αποβλάκωση από τα απίθανα ψέματα που ακούμε επί 12 μήνες, δηλαδή επί 10 χρόνια, για να μην πω 20 ή 45 χρόνια (θεωρώντας ότι κάναμε reset με την μεταπολίτευση).

Μας έχουν πει διεφθαρμένους, τεμπέληδες, ψεύτες, σχεδόν «γουρούνια» (από το PIGS, για τα αρχικά των χωρών με δημοσιονομικά προβλήματα). Και, για σταθείτε… Όσους από εσάς ξέρω είστε μια χαρά, σωστοί, και εργατικοί άνθρωποι. Εν τάξει, πιστέψαμε ότι το ουράνιο τόξο ήταν στα χέρια μας, αλλά πόσο κράτησε αυτό;

Και ποιος φταίει για τις προσδοκίες μας, τα όνειρά μας και την σημερινή μας απογοήτευση και ανασφάλεια; Ποιος φταίει που άλλα μας έλεγαν και άλλα προέκυψαν; Σίγουρα δεν φταίτε εσείς. Κανένας από εσάς. Και αν εγώ φταίω σε κάτι είναι που έχασα την απλή πραγματικότητα (που δεν την έχασα εντελώς γιατί είμαι από φύση σαν την Κασσάνδρα).

Εμείς, εσείς, είστε η μόνη ελπίδα και η μόνη δύναμη σε αυτή την χώρα, και θα είστε πολύ πιο δυνατοί, αν τα πείτε, με ειλικρίνεια, με τον γείτονά σας, χωρίς φόβο τι θα πει ή τι θα σκεφτεί, χωρίς υποταγή, χωρίς αλαζονεία. Μόνο με ειλικρίνεια.


20 σχόλια:

Ζάχαρη είπε...

Επιτελους εχουμε ενα εχθρο απεναντι μετα απο καιρο.Μεχρι τωρα ηθελε να κρυφτει μεσα μας.

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ

Ανώνυμος είπε...

και ο Οιδίποδας δεν εφταιγε αλλά τα μάτια του τα έβγαλε ΣΟΒΟΚΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Ας μιλήσουμε ξανά μεταξύ μας, ας κλείσουμε την τηλεόραση κι ας ανοίξουμε καινούριγια παράθυρα επικοινωνίας ,για τα χρόνια που έρχονται.Η ζωή δεν είναι ούτε σηριαλ ούτε δελτίο ειδήσεων.Την δημιουργούμε , ο καθένας από μάς, βήμα βήμα, καθημερινά.
Η καθε μας στιγμή δεν είναι παρά η ανάδυση απο το μηδέν οποιας επιλογής μας αποφασίζουμε να κάνουμε πράξη.

Ανώνυμος είπε...

προσωπικά τον πρωθυπουργό, με διαμεσολαβητή τον Τηλέμαχο Χυτήρη, να ετοιμάζει δίχτυ ασφαλείας για φαληρισμένους καναλάρχες και εκδότες με άλλοθι την πολυφωνία, τη δημοκρατία κι απίδια μάντολες.

Ποιους; τους καναλάρχες και εκδότες που σερβίρουν σκουπίδια στους πολίτες και τους ναρκώνουν με ηλιθιοδίνη.

Ποιους; Εκείνα τα σεσημασμένα τσογλάνια που απέκτησαν τεράστιες προσωπικές περιουσίες με εκβιασμούς κάτω από το τραπέζι εξαιτίας των ΜΜΕ που έχουν στην κατοχή τους.

Τους πλέον παρακμιακούς απ αυτούς, έρχεται τώρα να τους διασώσει ο Παπανδρέου με τη βοήθεια του Τηλέμαχου Χυτήρη,- όπως έκαναν ο δειλός Καραμανλής και ο ανεξέλεγκτος Αλογοσκούφης, με τα 28 δις στους Τραπεζίτες.

Ακούγεται ότι ο Παπανδρέου ετοιμάζει αντίστοιχο πακέτο διάσωσης για καναλάρχες και εκδότες!

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=3275

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΓΙΑ ΦΕΟΥΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΆ?? Ο ΕΓΓΟΝΟΣ, ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ? ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ? ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ!

Ανώνυμος είπε...

Σε εποχές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, στο σκοτάδι παραμένει ακόμη η τοπική κοινωνία της Ανδρου σχετικά με τα μεγαλεπήβολα επενδυτικά σχέδια του ομίλου Κοπελούζου για την εγκατάσταση μεγάλου αριθμού γιγαντιαίων ανεμογεννητριών σε περιοχή του νησιού και συγκεγκριμένα στον ορεινό όγκο του Πετάλου, που ανήκει στο δίκτυο προστασίας Natura 2000.







Από το τέλος του Σεπτεμβρίου η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανακοίνωσε την αδειοδότηση ακόμη 320 MW αιολικών σταθμών στην Ανδρο, ανεβάζοντας το σύνολο της εγκατεστημένης ισχύος περίπου στα 400 MW.

Πρόκειται για 120 MW από τη ΔΕΗ ανανεώσιμες πήγες ενέργειας με συμμετοχή ξένου επιχειρηματία, στην περιοχή του Κάβο Ντόρο και 170 MW από τον όμιλο Κοπελούζου στον ορεινό όγκο του Πετάλου, εντός περιοχής Natura. Μέρος μιας επένδυσης ύψους σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ που «ξεμπλοκάρει» ύστερα από χρόνια αναμονής αποτελεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Ανδρο, οι ανάγκες της οποίας σε ενέργεια είναι περίπου 15 MW. Ανάλογες εγκαταστάσεις προβλέπονται σε Τήνο, Πάρο και Νάξο.

Χιλιόμετρα καλωδίων
Αυτά τα έργα απαιτούν εκατοντάδες χιλιόμετρα καλωδίων και δρόμους τεράστιου πλάτους και ακόμη δύο έργα διασύνδεσης με τους αντίστοιχους υποσταθμούς, για τα οποία απαιτούνται χιλιάδες στρέμματα. Για όλο αυτό το εγχείρημα, χωροταξική μελέτη δεν υπάρχει!

Οι εξελίξεις «τρέχουν», το χάσμα πληροφόρησης διευρύνεται, και δυστυχώς η τοπική κοινωνία παραμένει στο σκοτάδι: κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκαν στην Ανδρο οι συναντήσεις των επιχειρηματιών με τους δημάρχους και ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
ΕΛ. ΚΑΖ

http://www.kykladesnews.gr/islands/greece-islands-andros/71-newscategory/57540-2010-10-15-08-02-41.html

Ανώνυμος είπε...

χαιρομαι για το γενικο προβληματισμο σου αμμοδυτη κ ειμαι περιφανος που ειμαι κατομεριτης....σημαντικες οι παρθενες φωτο που προβαλεις.... αλλα μου κανει εντυπωσει η φωτο απο το μοναδικο ευχομαι να πεφτω εξω για αυτο..... παρθενο μερος που απομεινε....με το καθκιο του μπαρμα γιαννη....

Ανώνυμος είπε...

pantws egw deinw ektaseis pou exw gia na mpoun anemogennitries

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
αμμοδύτης είπε...

Εεε.. συμφωνώ απόλυτα, αλλά σεμνά.

Ανώνυμε 7:14, το έχεις ξαναπεί και σε χαρακτηρίζω ή ψεύτη ή ανόητο, αλλά αν το κάνεις, πες μου πού θα το κάνεις, να πάω να το πω στους γείτονες να σε κάνουν μαύρο στο ξύλο, που θα τους καταστρέψεις τις ιδιοκτησίες τους.

1:18 και για την Τήνο έχουν σχέδια, αλλά τα κρατάνε επιμελώς εμπιστευτικά. Μετά τις εκλογές, θα μάθουμε πολλά, όχι μόνο για την Τήνο.

6:56, είναι παρθένο γιατί ΔΕΝ πάει δρόμος. Είναι παρθένο γιατί δεν μπὀρεσαν (μέχρι στιγμής) να πάνε σκουπίδια ΑΠΕΝΑΝΤΙ ακριβώς. Είναι παρθένο γιατί δεν υπάρχει νταμάρι πιο κάτω. Και το πιο σημαντικό, από αυτό, και από 100άδες τέτοια μεγάλωσαν οι παππούδες και οι γονείς μας, και όπως πάμε ίσως και τα παιδιά μας.

Ελληνας Ναύτης είπε...

Ligo epithetiko se vrisko Ammodyti. Eheis hilia dikia alla na proteineis ksylodarmo? brutal

ammodytes είπε...

Υπάρχει πάντα ο ανασκολοπισμός. Είναι λιγότερο βίαιος, αλλά το θύμα βασανίζεται για πολύ περισσότερο χρόνο, μέχρι τελικά να αποδημήσει είς Κύριον.

Θα έπρεπε να οριστεί σαν ποινή για όλους όσους μας έφεραν σε αυτή την εξευτελιστική κατάσταση, και τα αιολικά παράσιτα είναι οι μπάμπουρες που θα συνεχίσουν την πτωματοφαγία.

Τον χειμώνα που μας έρχεται, πολλοί θα έχουν χειρότερες διαθέσεις από τις ...υπερβολικές που περιγράφω.

Ανώνυμος είπε...

ΠOΛY KAΛA TA ΛEΣ ΆΜΜΟΔΎΤΗ AΛΛA ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΈΝΑΣ ΚΟΎΚΟΣ ΔEN ΦΈΡΝΕΙ THN ANOIΞH. EIMAΣTE ΌΛΟΙ ΜΑΣ ΠΙΌΝΙΑ EΠANΩ ΣE MIA ΣΚΑΚΙΈΡΑ, KAI ΜΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΎΝ OΠOY ΕΚΕΊΝΟΙ ΘΈΛΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. ΟΧΙ ΛΕΥΚΟ ΟΧΙ ΑΚΥΡΟ. ΜΑΥΡΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

nai mayro sta lamogia poy pinoyn to aima mas

Ανώνυμος είπε...

kai se aytous poy patane se ptomata

Ανώνυμος είπε...

proeklogika bafonte kai ta ejoklisia ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;eleosssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
toulaxiston na bafete kai ta diplana

Ανώνυμος είπε...

eleossssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss