Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Λαμόγια και ηλίθιοι

από το http://olympia.gr/2010/10/19/greek-statistics/

The bond holder

Διάβασα όλη την έκθεση της Eurostat. Ένιωσα τέτοια αηδία που την εκδήλωσα μέσα από- ομολογουμένως – ένα σκληρό τίτλο.

Την περίοδο 2000 – 2003 η Ελληνική κυβέρνηση έκρυψε στοιχεία τα οποία ανέβασαν το έλλειμμα από 1.7% του ΑΕΠ στα 4.6% του ΑΕΠ ( 270% αύξηση ) και το χρέος από 102,6 του ΑΕΠ στα 109,9 του ΑΕΠ.

Την περίοδο 2005- 2008 η Ελληνική κυβέρνηση έκρυψε στοιχεία τα οποία ανέβασαν το έλλειμμα από 5.0% στα 7.8% του ΑΕΠ και για το δανεισμό δεν αναφέρει τίποτα.

Κοίταξα να δω πως έκρυβαν οι μεν και οι δε τα κονδύλια.

Τα Λαμόγια (2003-2004) το έκαναν σε μεγάλο ποσοστό με τρόπο που μπορούσε με πολύ ευρεία ερμηνεία να χαρακτηριστεί «λάθος μεθοδολογία». Οι Ηλίθιοι (2005-2008) απλώς τα έκρυβαν η άλλαζαν τους αριθμούς.

Παραδείγματα από την κάθε περίοδο είναι αρκετά για να καταλάβουμε πως ο κάθε ένας ενεργούσε:

Τα λαμόγια.

Δήλωναν έσοδα βάση των φορολογικών δηλώσεων και όχι εισπράξεις από φόρους λεφτά από την ΕΕ τα έβαζαν σαν έσοδα αλλά όταν τα έδιναν στις εταιρείες σαν συγχρηματοδότηση τα βάφτιζαν "συναλλαγές" και δεν τα πέρναγαν στα έξοδα

Τις χρηματοδοτήσεις στις ΔΕΚΟ τις έδειχναν σαν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, και όχι σαν έξοδο του προϋπολογισμού. Επίσης όλες οι εγγυήσεις για δάνεια στις ΔΕΚΟ δεν είχαν δηλωθεί ποτέ.

Επενδύσεις για στρατιωτικό εξοπλισμό από το 1997 μέχρι 2003 ποτέ δεν καταγράφηκαν σωστά.
Έδειχναν μέχρι και το 2003 ότι τα συνταξιοδοτικά ταμεία είχαν πλεόνασμα. (Καλά, τόσο μαμάκες ήταν η Eurostat. 5 δις το χρόνο εκείνη την εποχή πήγαιναν στα ταμεία. Μάλλον μπερδεύτηκαν γιατί η σύνταξη και ο τομέας υγείας είναι μαζί).

Έξοδα 1,3 δις για τα νοσοκομεία δεν τα έβαλαν καν – κάτι που δεν είναι μεθοδολογικό λάθος, απλώς απάτη.


Και τώρα θαυμάστε τους ηλίθιους

Έβαλαν για τόκο 45 εκατομμύρια αντί 495 εκατομμύρια.

Δεν έβαλαν 2,5 δις στα νοσοκομεία αν και υπήρχε ξεκάθαρη οδηγία λόγω της απατής των λαμογιών

Στα περίφημα swaps της Golman Sachs – αν και ήξεραν το υπόλοιπο δεν το έβαλαν στα έξοδα

Ξαφνικά ανακάλυψαν έλλειμμα στα ταμεία 600 εκ.

Αυτά είναι τα χάλια μας. Οι μεν μάλλον είχαν καλούς συμβούλους και έτσι είπαν ψέματα μέσω μιας μεθοδολογίας και οι δε μάλλον ούτε κατάλαβαν τι έκαναν. Δυο διαφορετικές νοοτροπίες αλλά ένα κοινό χαρακτηριστικό – ψεύτες. Λένε ψέματα νομίζοντας ότι έτσι προχωράς μπροστά. Ντρέπομαι που μας αντιπροσωπεύουν.

Είναι ακατάλληλοι.

Μια τελική παρατήρηση. Η έκθεση μιλά για Ελληνικές Κυβερνήσεις όχι για Σημίτη όχι για Καραμανλή. Η ευθύνη είναι συλλογική για όλους που ήταν στις κυβερνήσεις αυτές. Θα θυμίσω κάποια ονόματα για να ξέρουμε για ποιους μιλάμε που είναι υπεύθυνοι για αυτό το ρεζιλίκι της χωράς.

Κυβέρνηση Λαμογια – Σημίτης, Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκη, Γ.Α. Παπανδρέου, Πάγκαλος, Διαμαντόπουλου, Βενιζέλος, Χρυσοχοίδης κτλ

Κυβέρνηση Ηλίθιων- Καραμανλής, Αλογοσκούφης, Παπαθανασιου, Μπακογιαννη, Παυλοπουλος κτλ

ΥΓ κύριε Παπανδρέου μόνo μια παρθενογένεση αποδέχομαι. Ήσασταν μέγας υπουργός των κυβερνήσεων λαμογιών και δεν έχετε κανένα δικαίωμα εσείς να μιλάτε για διαφάνεια. Όλοι εσείς είσαστε Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ. Την άλλη φορά που θα μιλήσετε για διαφθορά καλό θα κάνετε να βάλετε πρώτο τον εαυτό σας. Έτσι κάνουν οι πραγματικοί μεταλλαγμένοι ηγέτες.


14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν καταλαβαίνω το σκίτσο τα επιτόκια ξετινάχτηκαν με τα επισόδεια στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 08 και ξανά μετά την νίκη του Γιωργάκη! Γιατί??

Ανώνυμος είπε...

Οι μπαχαλάκηδες και ο ΓΑΠ πάνε πακέτο. Αυτός δεν διαδήλωνε για το ασφαλιστικό επι Καραμάνλή. Μέγας ΨΕΥΤΗΣ (αλλά με έκανε ή μάνα μου να μοιάσω του μπαμπά μου)

Ανώνυμος είπε...

ζούμε σε μια δεξιά χώρα εδώ και δεκαετίες, με πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία πνευματικού επιπέδου μαϊμούς, και αυτό το λέμε δημοκρατία
Δείτε το επίπεδο της «τηνιακής» όσον αφορά τα τοπικά προεκλογικά, κατινιά, βαρύγδουπη προεκλογική διαφήμιση «με ανθρώπινο πρόσωπο» και ουδείς λόγος για τη ταμπακέρα.
Ξέρει ο Σίμος κατά που πέφτει του πολέμου ο Κάμπος και η βιομηχανική ζώνη?
Ο Κροντιράς έχει πάει ποτέ να δει το σκατό που τρέχει εδώ και χρόνια στο λιβάδι της Κώμης?

Μαύρο σε όλους τοπικούς και περιφερειακούς, μπλε και πράσινους κόκκους, στείλτε τα λαμόγια στα σπίτια τους

Ανώνυμος είπε...

Τα εισοδήµατα εκατοµµυρίων φορολογουµένων σχεδιάζει να αναρτήσει στο Διαδίκτυο το υπουργείο Οικονοµικών, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους όσοι είναι εγγεγραµµένοι στο taxisnet να µπορούν να βλέπουν τι δήλωσε στην Εφορία και τι φόρο πλήρωσε ο κάθε φορολογούµενος, είτε πρόκειται για τον γείτονα είτε για τον υπουργό Οικονοµικών

ΠΑΣΟΚ. ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο Σπύρος Παπασπύρος, γέννημα – θρέμα ΠΑΣΟΚ και μέχρι πρόσφατα θερμός υποστηρικτής του Γιώργου Παπανδρέοευ συναντήθηκε χτες με τον εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο, πρώην μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και νυν υποψήφιο περιφεριάρχη Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν με γνώμονα την επίεθση που δέχονται τα εισοδήματά τους από το μνημόνιο! Με άλλα λόγια ο προεδρος της ΑΔΕΔΥ κάλεσε σε ψήφο καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής. Στο ΠΑΣΟΚ εξεπλάγησαν και ψάχνουν να βρουν πώς θα τον… ηρεμήσουν, ώστε να τον κάνουν να πάρει πίσω τη δήλωσή του

Ανώνυμος είπε...

ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΓΙΩΡΓΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΑΚΙΔΕΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.ΚΑΙ ΜΗ(ΣΦΑΛΑΤΕ)ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1,46
Από οτι καταλαβένω σε ενοχλή πολύ η βιομηχανική ζώνη και η κατάσταση που επικρατεί στο λιβάδι.
Σίγουρα οΔήμαρχος Τήνου θα έχει κάνει πολλά λάθη σκόπιμα και μή στην περιφέρεια του.
Αλλά για το πρώτο θέμα που σε ενοχλή ψάξε τις γνωμοδοτικές αποφάσεις,Δημάρχου Δελασούδα,Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Κροντηρά,(130/2000)και θα σου λυθούν σχεδόν όλες οι απορίες.
Για την κατάσταση στο λιβάδι πρέπει να κρίνουμε αυτούς που 12 χρόνια υπόσχονται,αν υποσχεθεί και ο Ορφανός να τον περιμένουμε στην γωνία.

Ανώνυμος είπε...

Ρωγμές στις σωληνώσεις του συστήματος προστασίας ενός αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι στη Βουλγαρία εντοπίσθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών, ωστόσο, δεν παρατηρήθηκε διαρροή ραδιενέργειας, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πυρηνικού Ελέγχου που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του σταθμού.

Σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πυρηνικού Ελέγχου αναφέρει ότι δεν τίθεται λόγος ανησυχίας μιας και δεν είχαν διαπιστωθεί ρωγμές στο πρώτο περίβλημα (ραδιενεργό τμήμα του αντιδραστήρα) πριν από τη διακοπή της λειτουργίας της μονάδας έξι του αντιδραστήρα για προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης στις 18 Σεπτεμβρίου.

Η επαναλειτουργία του αντιδραστήρα είχε προγραμματιστεί για τα τέλη Οκτωβρίου, ωστόσο πριν λειτουργήσει θα πρέπει να αντικατασταθούν όλα τα ανώτατα τμήματα των σωληνώσεων που έχουν υποστεί ζημιά.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου επισήμανε τις τεράστιες ευθύνες που επωμίζεται η κυβέρνηση της Βουλγαρίας «που όχι μόνο επιμένει στη λειτουργία των αντιδραστήρων του Κοζλοντούι, αλλά επιδιώκει να προχωρήσει στην κατασκευή δύο νέων αντιδραστήρων στο Μπέλενε, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό».

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι ευθύνες φέρει και η ελληνική κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τη μη εξάπλωση των πυρηνικών στην περιοχή.

Ανώνυμος είπε...

Προτιμώ τους ηλίθιους. Δεν σε κλέβουν. Τα λαμόγια σε κλέβουν.

Ανώνυμος είπε...

ΝηΦιΝιακη...
η εφημερίδα όλων των ΝηΦινιακών...

Ανώνυμος είπε...

Πως κα΄νεις έτσι 8.06. Σε υποχρεώνει να τον βλέπεις?

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΤΑ 8.06 ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΜΕΡΟΛΥΠΤΗ.ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΣΗΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ....ΕΓΩ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΚΡΟΝΤΗΡΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ """ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ"""ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ....

Ανώνυμος είπε...

Οπως τα λέτε πρέπει να τρέξουμε να τον διαβάσουμε να δούμε τι λέει. Του κάνετε την καλύτερη διαφήμιση

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζετε δεν τη Διαβάζετε η ΝηΦιΝιακη είναι η εφημερίδα όλων των ΝηΦιΝιακών, δηλαδή, της γραμμής Tου, χθες αλλού, σημέρα εδώ, αύριο ποιος ξέρει