Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Διπλασιάζεται το πρόστιμο για την ελεύθερη κατασκήνωση -- Επιτέλους, να εφαρμοστεί, και ΟΥΣΤ


http://left.gr/news/yperdiplasiazetai-prostimo-gia-eleytheri-kataskinosi

Υπερδιπλασιάζεται το πρόστιμο για ελεύθερη κατασκήνωση
Ημερομηνία: 09/07/2013

«Επιβολή προστίµου. Οι παραβάτες τιµωρούνται µε πρόστιµο ύψους τριακοσίων (300) ευρώ ανά άτοµο ή ανά κατασκηνωτικό ή ανά µεταφορικό µέσο, που επιβάλλεται από το βεβαιούν την παράβαση αστυνοµικό ή λιµενικό όργανο και εισπράττεται σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ) του ν. 2696/1999 (Α΄57). Σε ελέγχους από µεικτά συνεργεία την ποινή του προστίµου επιβάλλει το αστυνοµικό όργανο που παρίσταται κατά τον έλεγχο.»

Τρωγλοδύτες, νταήδες, ζόμπυ, αθληταράδες και μαστούρια της Κολυμπήθρας:  Περάσατε τρία χρόνια που σας ανέχτηκαν οι ντόπιοι. Στην αρχή σάς είδαν σαν "παιδιά που πάνε για μπάνιο και δεν αντέδρασαν". Όταν καταπατήσατε και παραβιάσατε είπαν "έεε... παιδιά είναι δεν θα το ξανακάνουν".

Οι πιο πολύ είστε παιδιά. Μερικοί, η μειοψηφία, είστε όμως τραμπούκοι. Οργανωμένοι. Αυθάδεις.  Νταήδες. Παραδείγματα της παροιμίας "δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ' ανέβει στο κρεβάτι".  Μόνο που ενώ εδώ είναι χωριό, εσείς γίνατε οι χωριάτες. Θεωρήσατε την ανοχή για νίκη, και την σιωπή για επιβράβευση. Και η μικρή μειοψηφία σας χρωματίζει και κρύβεται πίσω από εσάς.

Σας είπαν ότι "ένας μπάφος είναι καλό για να ρεμβάζεις". Αλλά σας το είπαν αυτοί που κερδίζουν από την αποβλάκωσή σας -- αυτό κάνουν οι μπάφοι, σας βγάζουν από την πραγματικότητα και ζείτε στην κοσμάρα σας, αλλά: Όσο έχει ο μπαμπάς ή η μαμά, ή ο παππούς ή η γιαγιά από μειούμενες συντάξεις και εξαφανιζόμενα κομποδέματα να σάς δίνουν κατιτί για να πηγαίνετε να καταπατάτε και να χέζετε στο ύπαιθρο, και να ταϊζετε τον όποιο πονηρό ή εξ ίσου αφελή σας πουλάει ψυχαγωγία -- σε ξένα χωράφια ή σε βάρος του σιωπηλού συνόλου.

Αυτό που γίνεται 3 χρόνια τώρα στην Κολυμπήθρα, αυτοαναιρέθηκε. Η πλάκα, η διασκέδαση είναι πράγματι δικαίωμά σας. Αλλά και δικαίωμά μου.  Δεν σέβεστε ότι το δικαίωμα στην πλάκα σταματάει εκεί που αρχίζει η ενόχληση του άλλου.  Δεν σέβεστε ότι αυτό που ο άλλος έχει πληρώσει, δεν είναι δικό σας για να το καταστρέψετε. Νομίζετε ότι το "Δημόσιο" μπορεί να γίνει δικό σας κτήμα.  'Ισως γιατί νομίζετε ότι αυτή είναι "επανάσταση". Ή η "αριστερά". Λάθος.

Βλέπω ότι οι περισσότεροι που εκφράζουν δυσαρέσκεια με τα νέα πρόστιμα το παίζουν "αριστεροί".  Ώρες είναι να γίνουν οι τρωγλοδύτες, οι καταπατητές, οι επαγγελματίες τεμπέληδες και οι μαστούρηδες (άσε πια τους εμπόρους, τα βαποράκια, και τους μπαρόβιους που δήθεν κάνουν λάϊφστάϊλ της αμμουδιάς), η καινούργια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Να το δω κι αυτό... Θα είναι κρίμα. Μερικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προοπτική για την κατάσταση...

Το να κλαίτε για τα χαμένα δικαιώματα του Παραδείσου-μαϊμού της επιδότησης και των δανεικών, το καταλαβαίνω (και οι δικοί σας το καταλαβαίνουν πολύ πιο πολύ, εάν χρωστάνε, αν έχασαν την δουλειά τους, ή εάν έχουν υποθήκη στο σπίτι τους).

Κοινώς, ΟΥΣΤ.

7 σχόλια:

ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ είπε...

ΑΜΜΟΔΥΤΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕ "ΔΙΑΒΑΖΩ" -ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΟΥΜΕ-ΠΟΛΥ ΘΥΜΟΜΕΝΟ.ΕΧΕΙΣ ΘΥΜΟΣΕΙ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ 'Η ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ;ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ "ΜΠΑΜΠΑ",ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!ΜΕΤΑ;....ΔΕΝ ΞΕΡΩ... ΕΓΩ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΒΟΛΕΨΩ!

roxanι gaidouritsa είπε...

μην τον ενοχλεις τώρα... Μελετάει προφιλ κάτι βούρλων να δει αν υπάρχει autocorrelation

Ανώνυμος είπε...

κρίμα για την Οφιούσσα που διαβάζαμε τόσο καιρό, αυτές οι αναρτήσεις είναι μόνο κρίμα

Ανώνυμος είπε...

και έγκριση για δημοσίευση σχολίου!!! ξανά κρίμα

αμμοδύτης είπε...

1) δεν είσαι υποχρεωμένος/η να διαβάζεις
2) αν θες κατασκηνωτές, πάρε τους στην δική σου αυλή. Εγώ δεν τους θέλω στην δική μου, βρωμάνε τα κακάκια (άσε που είναι παράνομο)
3) Πάνω από 7 ή 10 μέρες πίσω έχει και είχε πάντα έγκριση σχολίων. Μαζεύει διαφημίσεις και σπαμ.

daphne είπε...

ένα μικρό σχόλιο αν μου επιτρέπετε,
η ελεύθερη κατασκήνωση δεν συνηθίζεται σε ιδιωτική περιουσία (βλ. δική μου, δική σου αυλή).. συνηθίζεται σε τόπους και σε μέρη που η πλειοψηφία δεν πλησίαζε γιατί..δεν είχε ξαπλώστρες, ντουζιέρες, μπυρίτσες κτλ. Επίσης η ελεύθερη κατασκήνωση μπορεί να γίνει με ιδιαίτερο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και οπωσδήποτε είναι εφικτό να μην αφήσει τίποτα πίσω της σε αντίθεση με οποιασδήποτε άλλες παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους που αποφασίστηκαν να νοικιαστούν σε ιδιώτες και ο θεός βοηθός.. Ο σεβασμός στους γύρω σου και σε ότι σε περιβάλλει είναι κάτι που μαθαίνεται πολύ περισσότερο στην ελεύθερη κατασκήνωση από ότι στις οργανωμένες πλαζ (που εσχάτως αποκλείουν αν και ιδιοκτησία δημοσίου μεγάλο μέρος του πληθυσμού επιβάλλοντας εισητήριο). Όσο και αν άνθρωποι που έχουν μάθει να λειτουργούν ατομικιστικά θα συνεχίσουν να λειτουργούν έτσι κατω από οποιοδήποτε "ριζοσπαστικό" μανδύα, η ελεύθερη κατασκήνωση θα έπρεπε θεωρώ να είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου που γεννήθηκε ή φιλοξενείται σε ένα τόπο.
με εκτίμηση, Δάφνη ;)

αμμοδύτης είπε...

καλά τα λες, αλλά η ειδική εμπειρία μου στην Κολυμπήθρα έχει τα εξης: Πριν το 2010, υπήρχαν άτομα που έκαναν κάμπινγκ με μικρό βαθμό όχλησης. Λέω όχληση γιατί ήταν μέσα σε ιδιωτική, περιφραγμένη έκταση και δεν ήταν πολύ όμορφα όταν έφευγαν... Μετα το 2010, έγινε σε μεγαλύτερη και πολύ πιο ενοχλητική κλίμακα, ημιοργανωμένα. Μετά άρχισαν να το θεωρούν κεκτημένο. Δεν είναι χώρος κάμπινγκ, και καλώς κακώς, (α) ψιλοενοχλούν, και (β) δεν επιτρέπεται (δεν το λέω εγώ το λέει ο νομος). Ελεύθερη κατασκήνωση όπου δεν επιτρέπεται και δεν είναι επιθυμητή από ιδιοκτήτες ή γείτονες, κάπου δεν κολλάει. Εκτός εάν πούμε καταργείται η ιδιοκτησία ή ο καθένα κάνει ότι γουστάρει Μου αρέσουν ένα σωρό πράγματα που δεν επιτρέπονται ή ένοχλούν, και επομένως δεν τα κάνω.