Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ποιός μας δουλεύει; Ο κ. Κοπελούζος; Ή η ENEL; Ή και οι δύο;

http://www.kathimerini.gr/755340/opinion/epikairothta/politikh/apeileitai-h-viwsimothta-ths-deh
"...με οφειλές καταναλωτών που φθάνουν το ένα δισεκατομμύριο τριακόσια εκατομμύρια ευρώ (ποσό που διαρκώς αυξάνεται...)"

Ένα από τα ταξίματα του Ομίλου Κοπελούζου-Σαμαρά-ENEL, σε εμάς τα γιδοπρόβατα, για να πούμε "άαα... τι καλά τα αιολικά!" ήταν ότι θα μας δίνουν εκπτώσεις στο ρεύμα... Οι κύριοι αυτοί, φυσικά, δεν έχουν καμία πρόθεση ή ικανότητα να ηλεκτροδοτήσουν την Τήνο ή τις Κυκλάδες. Οι πρώτοι δύο εξ αυτών μάλλον ανυπομονούν να πουλήσουν τις άδειές τους στην ENEL (το έχουν πει στην ΡΑΕ, περίπου), και η ENEL θα επιδοτείται από τις υψηλές ταρίφες για το αιολικό ρεύμα, και θα έχει και ρεύμα από αέριο, και όποιος είναι προμηθευτής του αερίου θα βγάζει και αυτός το κατιτίς του. Τα λεφτά θα περνάνε μέσω της ΔΕΗ, ή για την ακρίβεια μέσω του ΛΑΓΗΕ.  Αν υπάρχει ΛΑΓΗΕ...  Ο ΛΑΓΗΕ ήδη έχει έλλειμμα, "τρύπα", περί το 1 δις ευρώ, που εάν συνεχίζουν να υπάρχουν επιδοτούμενες ΑΠΕ, θα μεγαλώνει. Εκτός εάν ακριβύνει το ρεύμα, ή εάν αυξηθεί το ΕΤΜΕΑΡ (που είναι το νέο όνομα του τέλους υπέρ ΑΠΕ). Και το παραπάνω απόκομμα έχει ενδιαφέρον επειδή υπενθυμίζει ότι ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα όπως είναι τώρα, και όσο ακριβαίνει αυτό το ρεύμα, και μειώνονται τα εισοδήματα, φανταστείτε εσείς τι πιθανότητες έχει να σας δώσει ο κ. Κοπελούζος, ή η ΕNEL, εκπτώσεις!

Εκτπώσεις από ακριβό ρεύμα, τόσο ακριβό που ήδη ο κόσμος δεν αντέχει, και που θα γίνει ακόμα ακριβότερο γιατί έχουν πρόγραμμα να μας αυξήσουν το ΕΤΜΕΑΡ, τόσο για την τρύπα του ΛΑΓΗΕ, όσο και για να επιδοτούνται οι διάφορες Πράσινες ENEL.


Και θυμηθείτε!  Η ENEL, αυτή που "θα" σας δίνει εκπτώσεις από το φουσκωμένο (λόγω επιδοτήσεων ΑΠΕ) ρεύμα, είναι η ίδια ENEL που υπέγραψε κοινή δήλωση με άλλους μεγάλους ηλεκτροπαραγωγούς να κοπούν οι επιδοτήσεις σε ΑΠΕ γιατί κάνουν ζημιά στην ηλεκτροπαραγωγή! Δεν θέλουν επιδοτήσεις σε ΑΠΕ επικαλούμενοι ακρίβεια στο ρεύμα, αλλά εμάς μας θεωρούν πλούσιους και δεν πειράζει.

Εδώ η άποψη της ΕΝΕL για τις επιδοτήσεις ΑΠΕ:
http://www.euractiv.com/energy/energy-ceos-call-renewable-subsi-news-531024

Δεν υπάρχουν σχόλια: