Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Φωτοβολταϊκά (άλλα νέα)

Ξαναείδα στο δρόμο τους κυρίους των φωτοβολταϊκών. Ο προηγούμενος ενθουσιώδης φίλος τους απογοητεύτηκε και τώρα δηλώνει αυτός έξαλλος! Δεν κάνουν τα χωράφια... Οι ίδιοι δεν επιμένουν πιά ότι δεν τους πειράζουν τα σύννεφα. Δόξα τω θεώ, στο συγκεκριμένο, καλό είναι να μην ακούω υπερβολές.

Σε ερώτημά μου, είπαν ότι η εταιρία λέγεται EKOPLYN Hellas, συμφερόντων κου κ. Ρίνη.

Δημόσια ανάρτηση της ΡΑΕ ανφέρει ότι υπάρχουν αιτήσεις κ. Ρίνη και εταίρων κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα. ΕKOPLYN Hellas αναφέρεται σε ιστοσελίδα του ΟΠΕ να υπάρχει στην ΒιΠε Κομοτηνής. Περιγραφή, οικονομικά στοιχεία, μεγέθη κλπ. δεν βρήκα στο διαδίκτυο. EKOPLYN επίσης δεν βρήκα αλλά υπάρχουν αναφορές σε τέτοιο όνομα στην Τσεχία ή την Σλοβακία, χωρίς περιγραφή ή οικονομικά στοιχεία. Υπάρχουν 2-3 αναφορές σε σχέση κου Ρίνη με φωτοβολταϊκά, συμπεριλαμβανομένης μιας αναφοράς σε ευρεσιτεχνία. Δεν βρήκα εύκολες λεπτομέρειες.

Οι άνθρωποι ξεκαθάρισαν τι και πως προσφέρουν με τρόπο που τουλάχιστον αναιρεί τις «περίεργες» εντυπώσεις προηγουμένων ημερών. Ακόμα και σε μας τους φτωχούς, βοηθάει να μας λέτε απλά τι θέλετε. Ξέρω ότι επισκέφτηκαν και άλλα χωράφια σε άλλες τοποθεσίες. Δύο τρείς πιθανά ομοειδείς εταιρίες που ρώτησα, δεν εγνώριζαν την συγκεκριμένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Συμπέρασμα της ημέρας. Μάλλον δεν έχουμε πονηρούς περίεργους, εκτός απροόπτου...

1 σχόλιο:

αμμοδύτης είπε...

Αυτό το άκουσα: «αν προτιμήσουν τον [διπλανό χωράφι], μια πέτρα και αντίο». Δεν ασπάζομαι ούτε ενθαρρύνω τέτοιες απόψεις αλλά ούτε οι χωριανοί είναι αγγελικά πλασμένοι. Μην τρομοκρατείστε, οι χωριανοί δεν διαβάζουν σχόλια σε blogs.