Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Pennsylvania

Από την βόλτα μου στην Καρδιανή, μου έχει μείνει ότι φεύγει η κοπελιά από τ’ Αγάπι και πάει στην Pennsylvania. Μόνο καλή επιτυχία μπορώ να ευχηθώ. Θα έχεις κάποιο culture shock. Οι χειμώνες είναι πιο κρύοι και τα καλοκαίρια πιο ζεστά. Οι άνθρωποι πιο φιλικοί και ανοιχτοί από ότι φαντάζεσαι. Δεν έχει τόση σημασία τίνος είσαι, αλλά ποια είσαι. Θα βρεις Έλληνες, (εγώ βρήκα έναν Αγαπιανό πριν 25 χρόνια σε μια πόλη πιο βόρεια, με 15 εκατομμύρια κόσμο).

Δεν ξέρω τι ξέρεις, ούτε μπορώ σε μια παράγραφο να σου πω αυτά που έμαθα εγώ. Είναι όλα μεγαλύτερα από ο,τιδήποτε στην Αθήνα.. Λατρεύουν κάτι κτίρια του 1750 (σαν αυτά που εμείς παραπετάμε). Οι πλούσιοι είναι πιο πλούσιοι και οι φτωχοί πιο φτωχοί από τους δικούς μας. Μην νομίσεις ότι η Philadelphia είναι η Αμερική. Να πας στο Lancaster. Αν προλάβεις, να πας στην Καλιφόρνια. Εκτός από ουρανοξύστες έχει και δάση με βελανιδιές.


Δεν ξέρω τι όπλα πρέπει να πάρεις μαζί σου. Το πιο χρήσιμο είναι ο Μικρός Ναυτίλος του Ελύτη. Έχει όλο το Αγάπι σε 3 σελίδες λέξεις. Αν δεν σε φτάνει πάρε και το Άξιον Εστί. Ακόμα και αν μείνεις εκεί για πάντα, ακόμα κι’ αν έχει 10 κάτω από το μηδέν, θα έχεις μαζί σου ό,τι χρειάζεσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: