Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Παλάτια στην άμμο

Δύσκολο να προβλέψεις το μέγεθος και τον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στην οποία φαίνεται είμαστε και εμείς. Ξεπερνάει τα απούλητα σπίτια… Θα ξυπνήσουμε μερικοί από εμάς και θα ανακαλύψουμε ότι έχουμε μόνο το 70% των χρημάτων που νομίζαμε ότι είχαμε στην πάντα. Ή ότι η δουλειά, που επιτέλους είχε στρώσει, τέλειωσε απότομα.

Οι καιροί είναι πονηροί. Χτες, το ευρώ είχε την μεγαλύτερη πτώση του έναντι του δολαρίου, επειδή αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι να παρέμβουν υπέρ κάτι Ευρωπαϊκών τραπεζών.

€45 εκατ. ευρώ έχουν οι πελάτες του private banking και των ΑΕΔΑΚ της Τάδε Τράπεζας. Μικρότερα ποσά οι πελάτες άλλων Ελληνικών τραπεζών, μεγαλύτερα οι πελάτες ξένης τράπεζας (
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&tag=9283&pubid=1660538) Να τους χαίρεστε τους επενδυτικούς σας συμβούλους… Ξέρετε που είναι η Lehman και τι δουλειά κάνει; Όχι. Έ τι ψωνίζετε;

Η Τράπεζα της Ελλάδος συστήνει στις άλλες τράπεζες «να προσέχουν» και σε μας όλους, ψυχραιμία... (
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/09/2008_250403). Εγώ άλλο πιστεύω σύστησε η Τράπεζα της Ελλάδος.« Τα μάτια σας 14 στην ρευστότητα και την διατραπεζική, και αν κάποιος ζοριστεί, να τρέξει η Εθνική να τον σώσει». Και ο ex machina deus Βγενόπουλος κάνει αύξηση κεφαλαίου €5 δις (άρα μη φοβάστε θα αγοράσει αυτός...)

Πόσο θα κρατήσει; 1,5 με 3 χρόνια λένε οι σοφοί αλλά κανείς μας δεν έχει ξαναδεί τέτοια άσκηση. Η κάθαρση είναι πικρό φάρμακο: Πτώση κινητών και ακινήτων αξιών, κοινώς ξεφούσκωμα (και, ναι, ανακατανομές…)

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι άφραγκοι δεν έχουν λόγο να ανησυχούν
αν τα εξυπνοπόυλια είχαν μετοχές και ομολογα, το εξυπνο πουλί από τη μυτη πιάνεται

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαστε υποτίθεται εκτεθείμενοι λέει σε τοξικά ομόλογα. Που να ζήσουν τα τοξικά ομόλογα στον καθαρό, τίμιο και διαφανή αέρα της Αθήνας.

Την δουλειά τους κάνουν γιατι όλοι φοβούνται τον πανικό. Αλλα αν νομιζουν ότι τους πιστέψαμε...Αφου συζητιέται στην πιάτσα ανοιχτά για μια και μάλλον δυο Τράπεζες που αλοιθωρίζουν

Ανώνυμος είπε...

λάθος παραπάνω: «μελετηρός»

Ανώνυμος είπε...

Να που μας βοηθάνε τα προσκυνήματα. Θα έρχονται περισσότεροι στην Τήνο για τάματα να σωθούν τα λεφτά τους. Αν έπεφτε και μια πανούκλα θα είχαμε πιο πολλούς.

Το θέμα είναι θα στεγνώσει η αγορά και έλα μετά να μου πείς ότι δεν θα πεινάσουμε.

Ανώνυμος είπε...

http://www.skai.gr/master_avod.php?id=95477&cid=43350&bc=43350&lsc=1

zavodiniakia είπε...

Είναι απογοητευτικό να ζημιώνεσαι για λόγους που δεν ελέγχεις ή για λάθη που δεν έχεις κάνει

Ανώνυμος είπε...

kai entoni fimologia gia ekloges

Ανώνυμος είπε...

να πάρει την Βουλή ο Βγενό, μπας και ησυχάσουμε