Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Ψηφοφορία


Το ότι ψηφίστηκε από την Γερουσία των ΗΠΑ το σχέδιο διάσωσης, δεν είναι η είδηση. Η είδηση είναι ότι η Γερουσία (νομοθετικό όργανο ανεξάρτητο από την Κυβέρνηση) το καταψήφισε την πρώτη φορά, επειδή αρνήθηκαν οι Ρεπουμπλικάνοι (στο ίδιο κόμμα της Κυβέρνησης!). Πέρασε όταν μπήκαν στη πρόταση και $100 δις φοροαπαλλαγές. Υπήρξαν Δημοκράτες που ψήφισαν «ναι» και «όχι». Το ίδιο και με Ρεπουμπλικάνους. Κατά συνείδηση. Σε Δημοκρατία που λειτουργεί.

Προσέξατε το άλλο; πέρασε η πρόταση διάσωσης με δανειοδοτήσεις μέχρι $700 δις στο τραπεζικό σύστημα και με μείωση φόρων $100 δις.

Συγκρίνετε αυτό με την λειτουργία της Ελληνικής «Δημοκρατίας». Δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος ή ιμπεριαλιστής για να είσαι Δημοκράτης. Κοινό νου χρειάζεται να έχεις και να μην είσαι ζαγάρι. Θα έλεγα να το συγκρίνετε και με τα μυαλά στο Υποικ, αλλά μην χάνετε τον καιρό σας, δεν έχουν τέτοια μυαλά.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολλά ζητάς στο ζαγαριστάν

Underwater είπε...

Σας αφιερώνω το πάντα κλασσικό κι επίκαιρο:
http://rapidshare.com/files/150171956/psifos.jpg.html

Ανώνυμος είπε...

υπήρξε ποτέ θέμα ουσίας (ας πούμε προϋπολογισμός, ή κάτι φορολογικό) στο οποίο να ψήφισε "ναι" η πλειοψηφία (όχι η ομοφωνία) και του ενός κόμματος και του άλλου???

Ανώνυμος είπε...

και τι βγήκε από το υπουργικό ή κομματικό συμβούλιο, ότι ήταν?

ζεστός αέρας. ας μην κρυββόμαστε. σ_ατά τα έχουν κάνει και ακόμα χειρότερα είναι η κατάσταση, και κανείς μα κανείς δεν θέλει εκλογές. Διαχείριση και σοβαρότητα θέλουμε όλοι

u.f.o. είπε...

Αν μου έλεγες πριν μερικά χρόνια ότι θα ερχόταν η ώρα που θα χαλβαδιάζαμε τη 'δημοκρατία' των Αμερικάνων θα σου έλεγα ότι είσαι πολύ μεγάλο Ούφο.
Έτσι όπως πάμε σε λίγα χρόνια θα θαυμάζουμε τη διαφάνεια της Αλβανίας, την ισότητα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Τουρκίας και την ανάπτυξη των Σκοπίων. Nα δούμε τι άλλο θα δούμε...

αμμοδύτης είπε...

u.f.o., να μην σε στενοχωρήσω, αλλά οι ΗΠΑ είναι η Δημοκρατία. Για να το καταλάβεις πρέπει να ζήσεις εκεί. Φυσικά και έχει ατέλειες, ούτε είναι η μόνη Δημοκρατία.

Βέβαια εξαρτάται πως ορίζεις την Δημοκρατία. Εγώ την ορίζω σαν την εξουσία του λαού, του κόσμου.

Τα συστατικά που ψάχνω είναι ο διαχωρισμός των εξουσιών (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική), οι συναγματικές ελευθερίες, η προστασία του ατόμου από το «Κράτος».

Νομίζω ότι άλλα παραδείγματα έχει η βόρεια και βορειοδυτική ευρώπη. Μην απαριθμήσεις τα προβλήματα της Αμερικής, ή τις καταχρήσεις ή τις ατέλειες. Βρες άλλες χώρες και σύγκρινε.

Φαντάζεσαι στην τωρινή παρωδία που λέγεται Βουλή των Ελλήνων, να έρθει μία πρόταση της Κυβέρνησης Καραμανλή, και να υπερψηφιστεί από το 75% του Πασόκ, το 49% της ΝΔ το 60% του Σύριζα και το 15% του ΚΚΕ; Το φαντάζεσαι; Σκέψου το. Κάτι τέτοιο έγινε χτες στην Washington

Ανώνυμος είπε...

«Αποδέκτες της εκκλήσεις του προέδρου Μπους είναι τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων που απέρριψαν το σχέδιο, αν και οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν αυτοί που κατά πλειοψηφία έδωσαν αρνητική ψήφο. Συγκεκριμένα, 133 από τους 201 Ρεπουμπλικάνους στη Βουλή ψήφισαν όχι».

να μικρό παράδειγμα. Ο Καραμνλής παρακαλεί τους βουλευτές του κόμματός του να ψηφίσουν κάτι που απορρίπτουν ιδεολογικά και πιέζονται όχι για να μην πέσει η κυβέρνηση και χάσουν τη θέση τους (η θέση τους δεν έχει σχέση μετην κυβέρνηση -- διαχωρισμος εξουσιών) αλλά για να περάσει η θέση του εκτελεστικού. Θα ζητάνε ανταλλάγματα όχι για πάρτη τους, αλλά για τους ψηφοφορους τους.

Κάπως έτσι δεν δουλέυει και η Βουλή;