Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Ανταγωνισμός με δανεικά

ο/η σκουμπρί είπε...
«Το λυπηρό είναι ότι ο Έλληνας, ίσως κι άλλοι λαοί δεν το γνωρίζω, στηρίζει την προσδοκία της ευτυχίας στο χρήμα και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν μορφώνεται επαρκώς, ώστε να μπορεί να στηρίζεται και κάπου αλλού εκτός από το φαντακτερό του αυτοκίνητο, φθονεί τον διπλανό του για όσα έχει και τον ανταγωνίζεται με δανεικά».

6 σχόλια:

αμμοδύτης είπε...

το ξαναείπαμε... Η ανθρώπινη φύση είναι αυτή που είναι, δεν μπορείς να απαγορεύσεις την απλησία ή την πλεονεξία, ή την απλή θέληση να ζήσεις καλύτερα.

Η ανύπαρκτη παιδεία και η προπαγάνδα της τηλεόρασης έχει σίγουρα στρεβλώσει την ζήτηση

Τα λάθη ωστόσο που μας οδήγησαν στην γκρίνια αυτή είναι δεδομένα, και μέχρι να δορθωθούν θα τσαλιπωρηθεί πολύς κόσμος (που όμως δεν ειναι αμέτοχος στις επιλογές που τον οδήγησαν σε αδιέξοδα)

Μην περιμένετε να πληρώσει κάποιος ένοχος. Γιατί; πλήρωσε κανείς για τα δομημένα ομόλογα στα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ταμεία;

Ανώνυμος είπε...

Τιμή μου,
σκέψεις απλοϊκού ανθρώπου που αδυνατεί να κατανοήσει την απληστία και την πλεονεξία, όταν μάλιστα αυτά, κάνουν τη ζωή τόσο δύσκολη.

Ανώνυμος είπε...

Όσο για το αν θα πληρώσουν οι ένοχοι ή οχι, πάλι εμείς θα φταίμε.

Γιατί βλέπω ανθρώπους βαρυφορτωμένους με επώνυμες γιαλιστερές σακκούλες (γεμάτες από 24 άτοκες) να περνάνε κάτω από σημαντικό Υπουργείο, αλλά δεν είδα ούτε έναν να σηκώσει το κεφάλι του προς τα πάνω, στα γραφεία των εγκεφάλων και να πει "ρε σεις, με τα δικά μας λεφτά!!!".

Το αντίθετο, κάθονται στα πανάκριβα cafe που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο αυτού του υπουργείου και συζητάνε για την οικονομική κρίση αλλά και για επόμενο εορτοδάνειο που θα πάρουν, γιατί όσο νούπω Χριστούγεννα και το σπίτι μας δεν μας αρέσει πια κι αφού πέρυσι πήγε ο γείτονας να μην πάω και γω φέτος?

Ανώνυμος είπε...

μην είσαι τόσο σίγουρος για εορτοδάνεια... Ούτε για ξύλα της σόμπας δεν θα δανείζουν

Ανώνυμος είπε...

Θα καταχραστώ λίγο ακόμη τον χώρο σας, αλλά έχω θυμώσει και θα κλείσω επιμένοντας ότι η έλλειψη παιδείας είναι υπεύθυνη για τα πάντα, διότι...

" εγώ η Μαριώ γ ε ν ν η θ ε ί ς το 1990, όταν πάω να διαμαρτυρηθώ για την αύξηση της δόσης του δανείου μου και μου απαντήσει ο υπάλληλος "μα το υπογράψατε στη σύμβαση", θα πώ:
ΣΥΜΒΑΣΗ;;;ΠΟΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ!!!Τι είναι ΣΥΜΒΑΣΗ? Εγώ μόνο δάνειο πήρα.

zavodiniakia είπε...

Έβαλες πάλι τις εικόνες για ταραγμένο ύπνο και εφιάλτες. Καθαρτήριο για τους αμαρτωλούς