Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Σίσυφος


Ο Σίσυφος ήταν ιδρυτής και βασιλιάς της Εφύρας, που αργότερα ονομάστηκε Κόρινθος. Φαίνεται ότι κάρφωσε στον μπαμπά Ασωπό, ότι ο Δίας είχε αποπλανήσει την θυγατέρα Αίγινα, (με αντάλλαγμα μία πηγή νερού). Ο Δίας τον τιμώρησε στέλνοντάς τον στον Άδη, την κοπάνησε ο Σίσυφος και από τον Άδη, και τελικά κατέληξε να κουβαλάει την πέτρα πάνω στο βουνό, του έπεφτε η πέτρα, και πάλι από την αρχή.

Αυτή είναι η μοίρα μας, να κουβαλάμε πέτρες, καμιά φορά χωρίς λόγο και αιτία, για να εξιλεωθούμε από τις αμαρτίες μας. Βέβαια, στην σύγχρονη εποχή οι Σίσυφοι φορολογούμενοι, μόνο πληρώνουν για το κουβάλημα… Πρόοδος.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά από χρόνια που κουβαλάμε πέτρες στο λιμάνι θα πάρουμε πέτρες από το λιμάνι και θα τις πάμε στα βουνά

Underwater είπε...

Χα χα χα. Κακιά αδερφή μην τους βάζεις κακές ιδέες γιατί με τις αναδουλειές που προβλέπονται στα χωματουργικά και γενικά τον κλάδο των κατασκευών μπορεί να το δούμε κι αυτό.
Προς το παρόν είναι όλοι απασχολημένοι με τις διανοίξεις αυθαίρετων δρόμων. Όπου βρεθείς κι όπου σταθείς ξεφυτρώνει κι από ένας τουλάχιστον νέος χωματόδρομος. Που πηγαίνει, ποιον εξυπηρετεί δεν έχει σημασία. Μπορεί να είναι 5χλμ καταστροφή τοπίου για εξυπηρέτηση ενός αυθαιρέτου. Ε και? Να μην βολευτεί ο άνθρωπος?
Τελικά όσοι αγοράσανε τα προηγούμενα χρόνια πανάκριβα οικόπεδα πάνω στον αμαξωτό είναι πολύ μεγάλα κορόιδα. Και φυσικά άλλο όραμα στα χωριά δεν υπάρχει. Δρόμοι, δρόμοι, δρόμοι. Λες και οι δρόμοι θα λύσουν αυτόματα όλα μας τα προβλήματα. Λετε αν φτάσουμε με το αυτοκίνητο 10 μέτρα πιο κοντά στο σπίτι μας να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι? Ή αν φτάσουμε 3' πιο γρήγορα στη δουλειά μας να γίνουμε πλουσιότεροι. Γιατί αν ισχύει αυτό να το δοκιμάσω κι εγώ βρε παιδιά.

u.f.o. είπε...

Συγνώμη υποβρύχιε ανοίγω μια άσχετη παρένθεση για να σας πω κάτι σχετικά με έναν άλλο 'εργολάβο'. Περνούσα χτες έξω απ'το μαγαζάκι του πόνου και είδα την θεϊκή ταμπέλα: 'Πολυτελείς τελετές σε όλη την Ελλάδα. Οι άποροι δωρεάν'.
Μα καλά όλοι οι πεθαμένοι (πλούσιοι και φτωχοί) άποροι δεν είναι κατά κάποιο τρόπο? Εκτός κι αν κάποιοι έχουν βρει τον τρόπο και τα παίρνουν μαζί τους. Οπότε αλλάζει το πράγμα. Και πως πιστοποιεί ο πεθαμένος οτι είναι άπορος? Με βεβαίωση αποδοχών από τον Αγ.Πέτρο???? Mπορεί σας παρακαλώ κάποιος να μου λύσει αυτήν την απορία γιατί με παιδεύουν πολύ αυτοί οι μεταφυσικοί προβληματισμοί?

Ανώνυμος είπε...

θα έπρεπε να το δει η εφορία! δωρεάν? ξεπλένει λεφτά??

Underwater είπε...

Μάλλον είναι διαφημιστικό κόλπο σαν τις προσφορές των απορρυπαντικών στα σούπερ μάρκετ. Καλύτερα όμως να σβήσει το 'άποροι' και να γράψει 'στους 3 ο ένας δώρο'. Πιο πιασάρικο.

Ανώνυμος είπε...

u.f.o,
καλά τα λες από χιουμοριστική άποψη και γελάω πραγματικά, αλλά....οι πεθαμένοι είναι πολύ πλούσιοι τελικά.
Μόλις πεθάνουν παύει κάθε απαίτηση οποιουδήποτε απέναντί του -άρα κατά κάποιο τρόπο τα παίρνει μαζί του- αλλά τα πάντα απαιτούνται από τους συγγενείς οι οποίοι παρασυρμένοι από την συγκίνηση και την επαρχιώτικη νοοτροπία θα ξοδέψουν πολλά, πάρα πολλά για ταφή και τελετή.
Πιο πολλά κι από γέννα.

Συμπέρασμα οι πεθαμένοι είναι ζάμπλουτοι....(γέλια που θα κάνουν αν υπάρχει μετά θάνατον ζωή) μαζί μας....

u.f.o. είπε...

Kαι η ταμπέλα?

Ανώνυμος είπε...

Ο Σίσυφος το δίχως άλλο είναι η προσωποποίηση του παραλόγου. Ανήκει περισσότερο στα πάθη του παρά στο μαρτύριό του.

Η περιφρόνησή του για τους θεούς, το μίσος του για το θάνατο και το πάθος του για τη ζωή, του κόστισαν αυτό το ανείπωτο μαρτύριο όπου όλη η ύπαρξη δίχως να καταφέρνει τίποτε.

Είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσει για όλα τα πάθη αυτής της γής.

Από τα δοκίμια πάνω στο παράλογο του Αλμπέρ Καμύ

Ανώνυμος είπε...

u.f.o

βρε ούφο, βρε ούφο!!!
θα τα παίρνει από τον Δήμο διπλά και τριπλά.

H "Δημοσία Δαπάνη" δεν είναι μόνον για υψηλά ιστάμενους, διανοούμενους κλπ.

ανάλογα με την απάντηση ρώτα τον πως θα πληρωθεί.

u.f.o. είπε...

Αλήθεια πλήρωσε ο Σίσυφος για όλα τα πάθη της γης?
Παιδιά να το πείτε στον Εφραίμ και στον Ρουσό να ηρεμήσουν οι άνθρωποι. Όλα πληρωμένα κύριοι!

Ανώνυμος είπε...

Ρουσό; Ποιός Ρουσό; τέλειωσε αυτός.