Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Αμάν με τις Α.Π.Ε....


Πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική φωτοβολταϊκά – ανεμογεννήτριες… Aυτή τη στιγμή έχει καταντήσει να εξυπηρετεί περισσότερο το κύκλωμα της μίζας πίσω από τους δημόσιους διαγωνισμούς και την κατανάλωση Ευρωπαϊκών κονδυλίων παρά το ίδιο το περιβάλλον. (Δείτε και το http://eyploia.aigaio-net.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2489)

Τα φωτοβολταϊκά και οι ανεμογεννήτριες έρχονται στην Ελλάδα για να εξυπηρετούνται οι Μήζενς (και η Ζήμενς νομίζω προωθεί φωτοβολταϊκά) της Ευρώπης, που λαδώνουν τους δικούς μας πεινάλες, προκειμένου να πληρώνουμε εμείς τέλη υπέρ Α.Π.Ε., στον λογαριασμό της ΔΕΗ, και να μην έχουμε ρεύμα όταν το χρειαζόμαστε. Τόσο απλό. Άλλη μια απάτη. Το λένε οι μηχανολόγοι, οι οικολόγοι, οι οικονομολόγοι.

Διαφωνούν, ο Άκτωρ, η Τέρνα και ο κ. Σουφλιάς.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mε το πετρέλαιο χαμηλά και άδεια τα ταμεία, θα περίμενα να εξαφανιστούν οι πιέσεις για ανεμογενήτριες και φωτοβολταϊκά. Αλλά οι Γερμανοι και οι Δανοί θα πιέζουν γιατί και αυτοί θα έχουν αναδουλειές με τα σαπάκια τους

Ανώνυμος είπε...

Για σιγά ρε παιδιά γιατί υπάρχουν πράγματα που θα θέλαμε να καταλάβουμε καλύτερα. Δηλαδή αν εγώ τοποθετήσω σπίτι μου - επαναλαμβάνω σπίτι μου- ένα φωτοβολταϊκό που θα μου καλύπτει μερικές ανάγκες γίνομαι συνέταιρος με τη Ζίμενς , τη ΔΕΗ , τους Δανούς , τους Γερμανούς , τον παπά της ενορίας και δεν ξέρω ποιον άλλον?
Καταλαβαίνω οτι μια μονάδα για να καλύπτευ δήθεν ανάγκες του νησιού δεν θα αποσβέσει ποτέ το κόστος της.Αλλά υπάρχει και η οικιακή μονάδα που εγώ τουλάχιστον μπορώ να βρώ φτηνά.

Underwater είπε...

Μάλλον το φίδι μιλάει για τις 2.587 ανεμογεννήτριες που έχει υποσχεθεί ο Σουφλιάς πολλές απ'τις οποίες θα χωροθετηθούν σε ευαίσθητες περιοχές όπως τα νησιά και η Εύβοια.
Η οικιακή χρήση για τον μέσω πολίτη αυτή τη στιγμή δεν συμφέρει. Οι τιμές υψηλές και η απόδοση δεν καλύπτει πλήρως τις ανάγκες ενός νοικοκυριού. Άσε που αν έχει συννεφιά... μένεις άπλυτος.

Ανώνυμος είπε...

το tinos.biz έχει ένα άρθρο από κάποιον Δανό που διαφημίζει τα θαλάσσια αιολικά πάρκα της Δανίας.

το άρθρο δεν λέει ότι οι Δανοί φτιάχνουν ανεμογενήτριες και επομένως είναι σαν να διαφημίζουμε εμείς την θαυματουργή εικόνα της Μεγαλόχαρης για τα προβλήματα των Δανών. Κάθε ένας διαφημίζει το δικό του τυρί.

Το άρθρο λέει ενα ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΜΑ: ότι είναι «φτηνή ενέργεια». Η αιολική ενέργεια είναι ακριβότερη από ό,τιδήποτε παράγει σήμερα ή αύριο η ΔΕΗ. Ρωτήστε την ΔΕΗ

Αλλά με λίγο λαδάκι για γενναία επιδότηση και άλλο λαδάκι για λίγες υπερτιμολογήσεις είναι καλή δουλειά (για τις εταιρίες που ανέφερες και όχι μόνο)