Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Σας έλυσα το πρόβλημα


Όσο εσείς νευριάζατε που δεν είχατε ρεύμα και μου παραπονιόσαστε που κανείς δεν σας ενημέρωνε (άκου απαιτήσεις, Χριστούγεννα του 2009, τσκ τσκ τσκ...), εγώ χωροθετούσα και έβαζα ανεμογεννήτριες εκεί που είχε παλιά ανεμόμυλους, ακολουθώντας την προτροπή της Υπουργού.

Δεν χρειάστηκε να ανοίξω πολλούς δρόμους, είναι όλες κοντά σε υπάρχοντα δρόμο. Ούτε έβαλα τις πολύ μεγάλες των 120 μέτρων, ύψος, που βγάζουν 1,2 MW. Έβαλα τις μικρές των 80 μέτρων που βγάζουν 800kW. Είναι δύο φορές πιο μεγάλες από αυτήν στην Αγία Μαρίνα.

7 επί 800 kW κάνει 5,6 MW. Υπερκαλύπτει τις ανάγκες της Χώρας (και της Τήνου νομίζω). Όσοι νοικιάσατε χωράφια θα παίρνετε κάποιο νοίκι (αλλά μην ξεχάσετε στο συμβόλαιο να ζητήσετε αποκατάσταση του χώρου μετά την εικοσαετία), θα δώσετε και ένα δωράκι στους γείτονες που δεν πήραν τίποτα, και όλος ο Δήμος Τήνου θα έχει έκπτωση 7% στον λογαριασμό του ρεύματος (μόνο στο ρεύμα, όχι στα πάγια και τα τέλη κλπ), θα έχετε και κάποια προσαύξηση 10% για τέλη υπέρ ΑΠΕ, και δεν θα τις βλέπετε, αφού θα είναι ...πίσω σας.

Όταν δεν φυσάει, θα συνηθίσετε, όπως χτές. Με κλικ στην εικόνα, μεγενθύνεται. Με συννεφιά και σοροκάδα δεν πολυφαίνονται εξάλλου.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να πεις στον γλάρο τα μάτια του 14!

Ανώνυμος είπε...

Αμμοδύτη τις έκανες τόσο όμορφες και τα χρώματα είναι τόσο ωραία που θα τις θέλουν!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου μοιάζουν για ογδοντάρες. Για 60άρες μοιάζουν. 600x7= 4200

4,2 Μεγαβάτ συνολικά. Αλλά δεν θα τσακωθούμε

Ανώνυμος είπε...

Η κυρία υπουργός με την δήλωσή της περί μετεξέλιξης των ανεμόμυλων έδειξε ότι μας θεωρεί όλους ηλίθιους. Εκτός αν τις πιστεύει αυτές τις μπαρούφες. Το κακό είναι ότι κανείς δεν θα την καλέσει να λογοδοτήσει και να πληρώσει για την καταστροφή που θέλει να προκαλέσει "για το καλό μας". Έχω μια ιδέα, τα σίδερα της φυλακής μήπως είναι μετεξέλιξη του Παρθενώνα;

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΠΙΘΑΝΟ!

Ανώνυμος είπε...

Moυ αρέσουν οι συμβιβασμοί οχι στους πυλώνες,ναι στούς ιστούς αργότερα, ο αγώνας πολύ λίγον απετρεψε την τοποθέτηση τους.
Τώρα θα αρχίσουμε, σαν ανεμόμυλους,όχι 120αρες, στο τέλος θα μας βάλουν τις 80αρες και θα ησυχάσουμε

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεξε μη βάλουν και 80άρες και πυλώνες. Αν βάλουν αιολικά πάρκα, τι θα το κάνουν το ρεύμα? Κάπου πρέπει να πάει. Η Τήνος δεν χειάζεται πάνω από 5 μεγαβατ. Αυτοί που δεν ήθελαν πυλώνες τι λένε?? Ή κουράστηκαν και γέρασαν?

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΑΚΡΙΒΗΝΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ 4 5 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΠΌ ΤΟ ΣΥΜΒΑΤΙΚΌ. ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ ΜΙΖΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η πολεοδομία απαγορεύει (υποτίθεται) να χτίζεις σπίτι σε κορυφογραμμή. Θα επιτρέπει 80 μέτρα πράγματα?

Ανώνυμος είπε...

Μα ρωτάς κάτι πράγματα. To είπε η υπουργός στη Κ : "Tα δίκτυα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πρέπει να στηθούν στην Eλλάδα και θα στηθούν. Aυτός είναι ο στόχος μας, οτιδήποτε άλλο θα μας αποπροσανατολίσει».

Καλά πάει το νησί, χάθηκε. Σα μινιατούρα είναι. Και έβαλες και τις μικρές.

Ανώνυμος είπε...

H Υπουργός πρέπει να δουλέυει για τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού. Όχι για τα συμφέροντα των Δανών ή των Γερμανών.

Αν δεν μας αρέσουν, να το πούμε σε όποιον μπορούμε. Αν μας αρέσουν, να τις χαιρόμαστε. Θα ακριβύνουν το ρεύμα και θα ρίξουν τον τουρισμό.

birbilo είπε...

Aμμοδύτη η ομορφιά της εικόνας πρέπει να συμπληρωθεί και με τα δίκτυα υποδομής που απαιτούν οι birbilo-μυλοι, δρόμους κλπ.

Όπως θα έλεγε και η φίλτατη Υπoυργός... Νομίζω είναι ένα θαύμα!εμένα τουλάχιστον μ΄αρέσουν πολύ! (γιατί ζω στην Αθήνα και ονειρεύομαι το Hyde Park). Άρα τσιμουδιά εσείς οι πτωχοί στην επαρχία.... είναι θέμα birbilo-αισθητικής.

Ανώνυμος είπε...

Από το Hyde Park έχει περάσει ο μισός πληθυσμός, αλλά δεν το κάνει θέμα. Χαχαχα

email είπε...

...είναι αδύνατο να υπολογιστεί το μέγεθος της απάτης και της διασπάθισης δημόσιου χρήματος που γίνεται για την κατασκευή αιολικών πάρκων. Αυτό που είναι βέβαιο, όμως, είναι ότι γίνονται παράλληλες έρευνες σε πολλά κράτη. Σίγουρα το εύκολο και υψηλό κέρδος λειτουργεί ως μαγνήτης για απατεώνες, διεφθαρμένους πολιτικούς και επιχειρηματίες που θέλουν κυριολεκτικώς να πωλήσουν αέρα...

...Πολλοί επικριτές της αιολικής ενέργειας, πάντως, όπως ο Τζον Ετερινγκτον, πρώην καθηγητής Οικολογίας στο πανεπιστήμιο της Ουαλλίας και συγγραφέας του έργου «Η Απάτη των Αιολικών Πάρκων», υποστηρίζει ότι όλος ο τομέας βασίζεται τόσο πολύ στις επιχορηγήσεις που είναι εξαιρετικά ευάλωτος σε όσους θέλουν να κερδίσουν με μη νόμιμους τρόπους. Οι αστυνομικές αρχές πολλών κρατών είχαν «δουλειές» τον τελευταίο χρόνο. Φέτος πέντε Κορσικανοί φυλακίστηκαν και τους επιβλήθηκε πρόστιμο για την κατάχρηση 1,54 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν δοθεί για την κατασκευή αιολικών πάρκων. Στην Ιταλία συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα 15 άτομα κατά την επιχείρηση «Ανεμοδαρμένα Υψη». Οι συλληφθέντες είχαν δημιουργήσει μία «πυραμίδα» για να καταχραστούν ποσά που προσεγγίζουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ από διάφορα βοηθήματα της Ε.Ε. που δίνονται για την κατασκευή αιολικών πάρκων.

Ανώνυμος είπε...

Καλά το έχω ξαναγράψει, στην Ιταλία πληρώνονταν από τη ΔΕΗ τους βάσει εγκατεστημένης ισχύος και όχι παραγόμενου ρεύματος, οπότε εγκαθιστούσαν Α/Γ χωρίς κινητήρες!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑ - η καλύτερη πρόταση! Θα γλυτώσουμε και τις έχυρα κολώνες της ΔΕΗ

αμμοδύτης είπε...

Πήρα 3 emails και 2 τηλέφωνα από έντρομους που δεν κράτησαν τα προσχήματα. "Πότε έγινε αυτό; τον Σεπτέμβρη (ή το καλοκαίρι) δεν ήταν εκεί". Χαχαχαχα... και που να δείτε πως φαίνονται στην πραγματικότητα.... και τι ωραίο που είναι το κόκκινο φωτάκι στην κορυφή την νυχτα...