Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Ήλιος ο Ανίκητος


Σήμερα είναι η μικρότερη μέρα, και η μεγαλύτερη νύχτα, και γεννιέται ο Νέος Ήλιος, που συμβατικά τον γιορτάζουμε σε 3-4 μέρες.


Οι αρχαίοι το είχαν καταλάβει. Αυτός ζεσταίνει τον αέρα, αυτός μεγαλώνει τα φυτά, αυτός μας ταϊζει, φτιάχνει την βροχή και τον αέρα.


Αυτή είναι η απόλυτη, για τα ανθρώπινα δεδομένα, πυρηνική ενέργεια.


Σήμερα είναι τέτοια η γωνία της Γης, που νομίζουμε ότι γεννιέται ξανά,από την αρχή, αλλά ψευδαίσθηση είναι, απλά στο βόρειο ημισφαίριο τον βλέπουμε πολύ χαμηλά στον ορίζοντα.


Και είναι "Ανίκητος" ο Ήλιος; Δυστυχώς όχι. Σε 5 δισ. χρόνια, το υδρογόνο του θα τελειώνει, και για λόγους αστροφυσικούς θα μεγαλώσει και θα γίνει ένας κόκκινος γίγαντας που θα κάψει τα πάντα στο πέρασμά του, και μετά θα σβύσει, αφήνοντας ένα μικρό άσπρο αστεράκι.

Και του χρόνου.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

υπεεέροχος Ήλιος!

και του χρόνου!

@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

telos oi anemogennhtries!!! zhtw a fwtovoltaika!!!

αμμοδύτης είπε...

Θα σου απαντήσω "θρησκευτικά"

Ο ήλιος είναι ζωοδότης και πηγή ενεργειας. Ο Δημιουργός του τον έκανε έτσι ώστε να μας ζεσταίνει την ημέρα και να κάνει τα φυτά να μεγαλώνουν. Πολλή και διάσπαρτη ενεργεια. Πολλή ακριβή να την συγκεντρώσεις και να την κάνεις ηλεκτρισμό που να τον απηθηκεύεις την ημέρα για να βλέπεις την νύχτα. Καλύτερα να πηγαίνεις για ύπνο όταν σκοτεινιάζει. Τα φ/β, με σημερινές τεχνολογίες είναι για διαστημόπλοια και πολυ πλούσιους, ή αν είσαι σε ένα ερημονήσι και θες ντε και καλά να φορτίσεις το δορυφορικό σου τηλέφωνο.

Στην πράξη, στην Ελλάδα, ελάχιστα φ/β "ημετέρων" θα τοποθετηθούν. Είναι απαγορευτικά.

Ανώνυμη είπε...

Ωραία η πύρινη μπάλα και χρήσιμο να θυμόμαστε εμείς οι εγωκεντρικοί πόσο μικροί και ασήμαντοι είμαστε σε σχέση με το σύμπαν το οποίο ποτέ δεν θα επηρεάσουμε.
Υ.Γ.: Επιτέλους θα αρχίσει να μεγαλώνει η μέρα.

Ανώνυμος είπε...

όσο δύσκολο είναι να βάλεις κύματα και βουνά από βόμβες υδρογόνου να σου κουνάνε το αυτοκίνητο, άλλο τόσο δύσκολο είναι να βάλεις το ηλιοβασίλεμα να σου δουλέυει το ασανσέρ

Ανώνυμος είπε...

συναντήσαμε εκπροσώπους του χωριού Αποπηγάδι Κρήτης που μας περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό τους σχετικά με την εγκατάσταση 100 ανεμογεννητριών και 7 υβριδικών υδροηλεκτρικών. Το τοπικό Δασαρχείο πρόεβη σε πράξη χαρακτηρισμού ιδιωτικών εκτάσεων εν αγνοία των ιδιοκτητών γης. Η εταιρεία έχοντας τις κατάλληλες εγκρίσεις άνοιξε δρόμο πρόσβασης στην κορυφογραμμή του Αποπηγαδιού και όλο το χωριό είναι ανάστατο. Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν και έκαναν μηνύσεις κατά της διάνοιξης του δρόμου και αναζητούν τρόπους αντιμέτωπισης της κατάστασης.

Ανώνυμος είπε...

καταλήξαμε ότι εν όψει της έγκρισης του νέου νόμου της Επιτάχυνσης των ΑΠΕ, οι τοπικές κοινωνίες, οι Σύλλογοι και οι Συλλογικότητες χρειάζεται να συνεργαστούμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού την επιβολή των αιολικών πάρκων στους τόπους μας. Όπως είχαμε αποφασίσει και στην πρόσφατη συνάντηση του Δικτύου Αιγαίου, θα συνυπογράψουμε ένα κείμενο απόψεων στη διαβούλευση που διεξάγεται μέχρι 15/1/2010. Ταυτόχρονα κάθε τοπικός Σύλλογος αλλά και κάθε πολίτης να καταθέσει τις αντιρρήσεις του στη διαβούλευση ( http://www.opengov.gr/minenv/?p=111) Οι απόψεις αυτές να κοινοποιηθούν σε όλους τους βουλευτές ώστε να είναι ενήμεροι όταν θα έρθει η ώρα της συζήτησης του νέου νόμου στη Βουλή.