Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου

Η αιολική βιομηχανία στην Άνδρο ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΝΟ from Vanglouk on Vimeo.

http://alalazontatopia.blogspot.com/2010/10/httpvimeo.html

Η Τήνος, και όχι μόνο, πάνε να γίνουν σκουπιδότοπος των Γερμανών και των λακέδων τους. Οι άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης φυσικά και το ξέρουν, αναρωτηθείτε εσείς γιατί δεν λένε τίποτα.

Δείτε το βίντεο. Τουλάχιστον θα ακούσετε για το μέγεθος της απάτης. Τουλάχιστον θα ξέρετε. Μετά, ρωτήστε τους υποψήφιους Ηγέτες σας...

Ακριβό, πανάκριβο, ρεύμα
Μείωση του τουρισμού
Πτώση αξιών γης και οικισμών
Κανένα περιβαλλοντικό όφελος
Κανένα οικονομικό όφελος
Μαρασμός

ΑΠΑΤΗ, ΑΠΑΤΗ, ΑΠΑΤΗ και, όπου πάνε, το μέρος είναι για πέταμα. Όπου μπούν, θα μείνουν μέχρι την Δευτέρα Παρουσία.

Και παραθέτω σχόλιο του Γιακορ:

" Συντοπίτες, σας πληροφορώ ότι ο πρόεδρος/κυβερνήτης της Σικελίας, που είναι μιά περιφέρεια αυτόνομη, αποφάσισε να ξυλώσει τα αιολικά. Σήμερα ήταν στην ιταλική τηλεόραση και άκουσα μια συνέντευξή του. Η Σικελία πέρασε πρόσφατα μια πολιτική κρίση για τα αιολικά, τα οποία προωθούσε η γνωστή Μαφία. Γιατι δεν τα θέλει πιά ο πρόεδρος; Καλό να προβληματιστούμε πριν αλλοιώσουν το τηνιακό περιβάλλον με όλα τα επακόλουθα".

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

14% πάνω το ρεύμα. Μόνο η αρχή. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα σας πω κάτι ...Έκανα τον περίπλου της Ιταλίας από Τάραντο μέχρι και Λα Σπέτσια!!...Δεν ειδα ουτε μια ανεμογεννητρια !Ξερετε γιατί?...απλά προστατευουν τον τουρισμο τους οι Ιταλοι....Στενό μεσίνης?..καμμία και εκεί!!!....εμεις από την άλλη τις βαζουμε παντού!!!Ας ρωτησουμε τους κατοικους της Μηλου τι εχουν δει με τις ανεμογεννητριες!!!!!

Γιακορ είπε...

Όντας μακριά από την Τήνο, συμβουλεύω σε σας που ζείτε στο νησί ή που είστε πιό κοντά από μένα επαγρύπνηση και επιστράτευση. Φοβάμαι πάντως ότι κυνηγώντας ενεργειακές χίμαιρες κυνδυνεύουμε να καταδικάσουμε το νησί σε μιά εκτρωματική περιβαλλοντολογική και αισθητική καταστροφή χωρίς πισωγυρίσματα. Τα οικολογικά λάθη πληρώνονται πάντα ακριβά και μακροχρόνια. Δυστυχώς και στην Ιταλία έχουν καταστρέψει το περιβάλλον με πλήθος ανεμογεννήτριες. Αν δείτε από αεροπλάνο τη νότια Ιταλία θα καταλάβετε του λόγου το αληθές. Η φυσική ομορφιά είναι δώρο της φύσης. Η ασχήμια είναι αντίθετα επακόλουθο ανθρώπινων επιλογών και εγκληματικών πολιτικών αποφάσεων. Ας βλέπουμε τα πράγματα λιγότερο μυωπικά.

Ανώνυμος είπε...

Καλό το βιντεάκι, δείχνει όλη τη γελοιότητα του θέματος.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν κάνουμε μια ημερίδα στην Τήνο σαν αυτή στην Ανδρο. Πιο εύκολα θα μάθει ο κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιακόρ, καλές οι προτροπές απο Αθήνα, αλλα δέν θα ήταν κακό να συνεισφέρει και η πολύ μεγάλη "κοινότιτα" των αθηναίων τηνιακών. Συμβουλές ξέρω κι εγω να μοιράζω για το τη να κάνει η Βάγενα ο Πλαστήρας και η άμια Κατερίνα. εσύ πιστευεις οτι ο κόσμος στα χωρια είναι ικανός (χωρίς έστω καποια βοήθεια απο ανθρώπους που γνωρίζουν αλλα και που τολμάνε να πούνε τα πράγματα με το ονομάτους)να αντισταθεί στης ΑΠΕ? ή πιστεύεις οτι τους ενημέρωσε κανεις για τη βιομηχανική ζώνη?
στα λόγια όλοι καλόι είμαστε, εγω μπορώ να σου μιλάω για ώρες πώς θα έπρεπε να είναι η Τήνος και πώς να συμπεριφέρονται οι χωριανοί. στης πράξεις υπάρχει το πρόβλημα!!
όσοι είναι κάπως μέσα στα πράγματα αυτές της μέρες τρέχουν σα τα σκυλιά πίσω απο τους κοματάρχες για να έχουν την ευνοιά τους, κι εσυ μου λές οτι πρέπει να προσέξει με της ΑΠΕ η θεία ροζάρια κι ο μπαρμπα Νικολός στο χωριό, η οποιοι απλώς θα οδηγηθούν στο εκλογικό τμίμα για να ψηφίσουν το θειο τα ξάδερφο το μπατζανάκη και πάει λέγοντας. ωραία τα λόγια κυριε Γιακόρ ωραία τα λόγια και οι συμβουλές...

Ανώνυμος είπε...

Μετά την Αμερική όλη η Ευρώπη είναι ξεσηκωμένη κατά των αιολικών. Και η Ιταλία!

http://www.epaw.org/

Ανώνυμος είπε...

Κάναμε ημερίδα το 2007 με την κατάθεση του νομοσχεδίου του χωροταξικού για τις ΑΠΕ και σας πληροφορώ ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν καθολική. Άνθρωποι όλων των ηλικιών και μορφωτικών επιπέδων ήρθαν να ακούσουν. 6.000 υπογραφές σε σύνολο 15,000 μόνιμων κατοίκων συγκεντρώθηκαν, και με τη βοήθεια του Θεού (της Εκκλησίας που είδε να θίγονται κάποιες εκτάσεις της), και κρέμονται από τότε ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τους τοπικούς άρχοντες. Μην υποτιμάτε την ικανότητα του κόσμου να κατανοήσει όταν θίγονται τα συμφέροντά του.

Για την Εύπλοια έχω να ρωτήσω. Που είναι ο ευρωβουλευτής της να πάρει θέση;

Ανώνυμος είπε...

Και για την ημερίδα να συμπληρώσω ότι τώρα που μιλάνε οι επιστήμονες πού θα κρυφτούν όλες αυτές οι φραντσάιζ οικολογικές οργανώσεις;

Γιακορ είπε...

Ανώνυμε, εγώ ζω στην Ιταλία από 40 χρόνια και επειδή ακούω τι λένε εδώ γι΄αυτό μιλάω.

Ανώνυμος είπε...

Θα ανεβάζουν το ρεύμα για 2-3 χρόνια. Εμείς θα πληρώνουμε τις μπιζνες της οικογένειας Παπανδρέου και τα δώρα ποπυ πήραν οι τοπικοί μας. ΕΜΕΙΣ.