Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ξεχάσαμε τα Ίμια;


Η δική μας κοινωνία έχει ορισμένες δομικές παθογένειες. Για παράδειγμα, προοδευτικός είναι μόνο ο Αριστερός. Η Εκκλησία, δεν δικαιούται δια να ομιλεί. Και φυσικά, η οποιαδήποτε αναφορά σε εθνικό θέμα, σε καθιστά περίπου εκ των προτέρων ένοχο ως… ακραίο.

Όπως καταλαβαίνουν και… μωρά, μια τέτοια κοινωνία δεν θα μπορούσε παρά να περιπέσει σε βαθιά κρίση. Και ακόμη και μέσα στην κρίση, θα σφύριζε σχεδόν αδιάφορα, ποντάροντας στον Θεό της Ελλάδας, που θα παρέμβει για να μας σώσει.

Όλα τα παραπάνω, και πολλά περισσότερα, είναι η σημερινή Ελλάδα. Με την ελπίδα το «εθνικό ντοκιμαντέρ» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ να μας εξηγήσει επιτέλους… που πήραμε τη ζωή μας λάθος, ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Μέχρι το 1996. Και την 26η Ιανουαρίου εκείνου του έτους.


Η συνέχεια, εδώ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Βόμβα» πολλών μεγατόνων και ένα απρόσμενο δώρο στην Τουρκία περιέχεται στο βιβλίο της Γ΄ Γυμνασίου «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία», όπου αναφέρεται ότι τα Ίμια δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά τα διεκδικούμε μαζί με την Τουρκία!

Στο βιβλίο αυτό που διδάσκεται στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, όταν φθάνουμε στην εποχή της κρίσης με τα Ίμια, τον Γενάρη του 1996 στη σελ. 163 αναγράφονται επί λέξει τα εξής: ...

«Με αφορμή τη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ της βραχονησίδας Ίμια στα Δωδεκάνησα ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες αποχωρήσεις».

http://citypress-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_2368.html

Ανώνυμος είπε...

κακογραμμένο κιόλας. "κρίση η οποία αποκλιμακώθηκε" είναι το σωστό αλλά αυτό είναι το λιγότερο εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι τουρκικές φρεγάτες παρκάρουν στην Κολυμπήθρα...

Όφιος... είπε...

Κάτι μου λέει πως μεταξύ "προοδευτικών" δυνάμεων και της εκάστοτε εξουσίας υπάρχει μια σιωπηρή συμφωνία: εσείς δεν θα περάσετε το 8,5% ο ένας και το 4% ο άλλος, και σε αντάλλαγμα θα σας αφήσουμε να ρυθμίζετε τα εσωτερικά της Ελλάδας (ωπ, μήπως έπρεπε να πω "της χώρας" για να μην θεωρηθώ ακραίος..;).
Ποιά βιβλία ιστορίας και ποιά παιδεία; με ποιόν στόχο; την Νομική για παράδειγμα..;

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΜΟΔΥΤΗ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΚΑΤΕΥΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΚΛΑΔΕΜΑ.......ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΛΟΦΕΓΚ"