Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Θέμα νομιμότητας εκλογών Αυτοδιοίκησης;

Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες, αποκλειομένων των αλλοδαπών και τα αντίθετα που προβλέπει ο νόμος 3838/2010 περί ιθαγενοποίσης είναι αντισυνταγματικά, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας με σημερινή απόφασή του.Ειδικότερα, η επταμελής σύνθεσης το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010 που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην χώρα μας.

Αναλυτικότερα, το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος ο Σωτ. Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ε. Αντωνόπουλος) υπογραμμίζει στην υπ΄ αριθμ. 350/2011 απόφασή της ότι τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος». Και για το λόγο αυτό παρέπεμψε το όλο αυτό "καυτό" ζήτημα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει εκλογέας, Έλληνας πολίτης και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, όπως και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού που δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.


http://citypress-gr.blogspot.com/2011/02/blog-post_9174.html

Τώρα πάει στην ολομέλεια του ΣτΕ. Τι τις ήθελε τις Έλληνοποιήσεις; Για καλύτερους Δήμαρχους;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=103748
Οι υστερικές επιθέσεις κατά του ΣτΕ για την ιστορική απόφαση που είναι ένα πρώτο βήμα για να σταματήσει η συνολική κατάληψη της χώρας από κάθε είδους μετανάστες, γίνονται κατά σύμπτωση απ’ τους ίδιους κύκλους που…χαζεύουν αμήχανοι την κατάληψη της Νομικής και του νεοκλασικού. Είναι αυτοί οι πολιτικοί που «κατά σύμπτωση» και όλως τυχαίως βάζουν ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ και μετά τους Έλληνες.

Ελπίζουμε ότι η Δικαιοσύνη δεν θα ενδώσει στο αμόκ των δήθεν δημοκρατικών δυνάμεων που παρακολουθούν ανίκανοι 20 χρόνια τώρα την Αθήνα να γίνεται Κάιρο και τα Πατήσια να ισλαμοποιούνται. Η απόφαση του ΣτΕ πέραν απ’ τη νομική της διάσταση, δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη δημόσιοι λειτουργοί που ορθώνουν το ανάστημα τους σ’ όσους σκύβουν το κεφάλι «στο νόμο του Σύριζα». Κι ακόμη ότι υπάρχουν υπεύθυνοι θεσμοί, αποφασισμένοι να κάνουν ότι πρέπει, βάσει του Συντάγματος, για να μείνει η Ελλάδα ελληνική!

Υ.Γ. Αλλιώς …να πάρουν απ’ τους Έλληνες το δικαίωμα ψήφου και να το δώσουν μόνο στους λαθρομετανάστες. Αφού έτσι κι αλλιώς μόνο για κείνους «καίγονται»! Αν… δικοί μας φτωχοί άνεργοι και άστεγοι (που αυξάνονται κατά χιλιάδες κάθε μέρα) καταλάβουν δημόσιο κτίριο, σε πόσες ώρες θα τους έχουν πάει σηκωτούς στον εισαγγελέα;

Ανώνυμος είπε...

Δεχόμαστε τα κεφάλαια , τα εμπορεύματα , τα αγαθά κσι συνολικά το χρήμα να κινούνται ελεύθερα από χώρα σε χώρα χωρίς κανένα περιορισμό?
Αν ναι, γιατί το αρνούμαστε στους ανθρώπους.
Αν όχι , Τι κάνουμε για να σταματήσουμε την ασυδοσία των αγορών?
Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίζει να στρουθοκαμηλίζει, υποχρεώντας την Ελλάδα να υπογράφει συνθήκες τύπου Δουβλίνο 2 και να νίπτει τας χείρας της.
Στη νέα χιλιετία που ξεκινά,το θέμα των μεταναστών δεν είναι Ελληνικό, είναι Ευρωπαικό ή και Παγκόσμιο.

Αν αρχίζαμε να πετάμε στον καιάδα όσους δεν μας είναι αρκετά χρήσιμοι ή μας φαίνονταν ενοχλητικοί , θα συνεχίζαμε και με τους γέρους, τους ανάπηρους και κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη.
Απλή λογική χρειάζεται, και πίεση στην σωστή κατεύθυνση.
Πως?

Μακάρι να ήταν εύκολο.
Θα ήταν ίσως πιο εύκολο άν εσείς ,όπως και εγώ ,αφήναμε το καβούκι μας ,την ανωνυμία μας και τη φιλολογία του διαδικτύου και βρίσκαμε και άλλους τροπους συνεννόησης πιο άμεσους.

Για το μεταναστευτικό όπως και για όσα αφορούν την καθημερινή μας ζωή , δυστυχώς δεν έχουμε πια πολλά να περιμένουμε από την "Πολιτεία"