Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Προειδοποιητική Επιστολή Παράβασης Επιτρόπου Περιβάλλοντος ΕΕ σε Ευάγγ. Βενιζέλο



Δεν ξέρω πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες της ΕΕ, ή τι σημαίνει μια "Προειδοποιητική Επιστολή Παράβασης" για τα αιολικά και τις σωρευτικές επιπτώσεις τους.  Η αναφορά στην DAMCO (η ίδια DAMCO συμφερόντων Κοπελούζου/ENEL) είναι για αιολικά στην Εύβοια. Αυτό που ξέρω από την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της DAMCO για την Τήνο (και προφανώς για την Άνδρο, Πάρο και Νάξο) είναι μαϊμού. Έκαναν κολάζ από πληροφορίες και γενικότητες, είπαν ότι έχει πουλιά και φρύγανα, και τι ωραία που θα τα κάνουν, κλασσική αρπακολλατζίδικη δουλειά μικρής Μαφίας, και το βάφτισαν "Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων".

"θα δημιουργήσει μία μη αναστρέψιμη κατάσταση υποβάθμισης"

Ούτε έχω καμία αμφιβολία ότι αυτά που ελέγχθηκαν για τις "άδειες παραγωγής" είναι οι Πίνακες Περιεχομένων κι αν είχαν τις 10 απαραίτητες λέξεις. Τα υπόλοιπα είναι μαϊμούδες. Λέξεις που βαφτίστηκαν "Μελέτες" για να πάρουν την προμήθεια οι Έλληνες της παρέας, και τις επιδοτήσεις οι Ιταλοί. Οι ίδιοι Ιταλοί που ζήτησαν πριν ένα χρόνο, στις Βρυξέλλες, να κοπούν οι επιδοτήσεις σε ΑΠΕ γιατί ...καταστρέφουν την ηλεκτροπαραγωγή. ΑΠΕ που επί 2 χρόνια αναφέρονται σαν η αιτία για τον διπλασιασμό του κόστους του ρεύματος στην Γερμανία, όπου, κατά δήλωση των ίδιων των Γερμανών, ούτε "ρύπους" μείωσαν, ούτε καύσιμα εξοικονόμησαν.

Όπου μπαίνουν αιολικά μετατρέπουν τον χώρο σε σκουπιδότοπο. Κι άλλα πράγματα κάνουν ζημιά σε χώρους. Με την διαφορά ότι τα αιολικά δεν προσφέρουν τίποτα άλλο εκτός από επιδοτήσεις σε αυτούς που τα βάζουν. Επιδοτήσεις που πληρώνουμε εμείς.

Και έχει το θράσος ο Μανιάτης ("Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής") να τάζει επιστροφές χρημάτων σε κατοίκους περιοχών που θα βάλουν αιολικά. Θα μας αυξήσουν το ρεύμα 50% για να μας δώσουν επιστροφή 5%.  Το θράσος των απατεώνων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κανένα νέο για την φωτιά στου Πολέμου τον Κάμπο?

αμμοδύτης είπε...

να δεις που ο Δήμος θα πληρώσει την διάνοιξη για το αιολικό πάρκο με την πρόφαση της πυροπραστασίας. Όπως έκανε την διάνοιξη προς Β' Ευρεση με πρόφαση την ...Εκκλησία.