Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Πυρκαγιές, αιολικά και δρόμοι ...πυροπροστασίας

Όταν ακούτε για φωτιές και δρόμους πυροπροστασίας στου Πολέμου τον Κάμπο, να ξέρετε... Είναι μεθοδευμένο.


http://www.deinews.blogspot.gr/2012/08/blog-post_7681.html

Κανείς δεν ξέρει ποιος ήταν που στις 9 το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, στον έρημο δρόμο κοντά στην Καταπολιανή και λίγο ΝΑ προς την Ζωδεμένη. Με αέρα από ΒΔ κατεύθυνση. Σε λιγότερο από 24 ώρες είχα ακούσει πολλές εκδοχές:  Ο Τάδε επίτηδες, ο δείνα κατά λάθος, ο άλλος που τον ενοχλούσαν κάτι μελίσσια, κάποιος Αλβανός που πέταξε τσιγάρο.  Όταν ακούω για Αλβανό με τσιγάρο, 9 το βράδυ, στην Καταπολιανή, ξέρω ότι η κοροϊδία πάει σύννεφο.

Υπάρχει μια σύμπτωση με αιολικά και πυρκαγιές. Πάρνηθα, Δράμα, Άνδρος, Κρήτη...  Όπου είναι να πάνε αιολικά, για κάποιο άγνωστο λόγο έχει πυρκαγιές. Συμπτωματικά, υπάρχει νόμος που επιτρέπει αιολικά σε καμένες ΚΑΙ αναδασωτέες εκτάσεις (με πρωτοβουλία του περιβάλλοντος Κηπουρών του ΓΑΠ).  Οπωσδήποτε καλύτερα η μπουλντόζα της διάνοιξης δρόμων και θεμελίων σε καμμένα, παρά σε πράσινη βλάστηση. Και τέλος βάζουμε τον Δήμο να πληρώσει για διανοίξεις δρόμων πυροπροστασίας και γλυτώνουμε (α) έξοδα,  (β) άδειες, (γ) μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και (δ) καρφωτές.


Και στην Τήνο;  Δείτε τον χάρτη.(μεγαλώνει με κλικ).  Έχω κλείσει έναν παράνομο δρόμο που θέλουν για να πάνε στο "αιολικό πάρκο Γκάγκαρη" και κλάαααμα ο θίασος.   Αλλά το αφεντικό έχει κι άλλα κόλπα:   Χαρακτηρίζουν με 100% παράνομες διαδικασίες μια έκταση χορτολιβαδική, στην παίρνουν αν δεν έχεις τίτλους από το 1945 (ή το 1890), να το το "πάρκο", 4) κι αν δεν μου ανοίξουν τον δρόμο, πως θα φτάσουν εκεί;  Μα από δρόμο πυροπροστασίας!

Για να πάνε από την Β' Εύρεση (με αυτόν τον αγροτικό δρόμο 12 μέτρων φάρδος στο πουθενά) στην Γκάγκαρη, πρέπει να περάσουν από του Πολέμου τον Κάμπο. Αυτό το έχουν επιχειρήσει λίγο μουλωχτά. έφαγαν και θα φάνε καρφώματα και σταμάτησαν. Να πάνε νόμιμα;  Δύσκολο!  Του Πολέμου ο Κάμπος είναι υδρολεκάνη και η Μ.Π.Ε. για νόμιμη διάνοιξη δρόμου είναι ζόρικη, και οι ενστάσεις θα πάνε μέχρι το 2040.  Κι αν μπει μια φωτιά και όλοι αρχίσουν να κλαίνε για ...πυροπροστασία;  Μα ήδη έχω σταμπάρει έναν καραγκιόζη, που μάλλον δουλεύει για αιολικούς, κάπου στην ...Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στον Πειραιά, που θέλει ...πυροπροστασία στην Τήνο!  Ποιος θα το φανταζόταν! Κάποιος Δημόσιος Υπάλληλος στον Πειραιά νοιάζεται για πυροπροστασία σε μέρος που ο ίδιος σπρώχνει αιολικό πάρκο!

Αν ακούσετε για δρόμο πυροπροστασίας στου Πολέμου τον Κάμπο, ξέρετε...

Τα έχω ξαναπεί, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: