Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ανεμογεννήτριες δεν δουλεύουν με αέρα, δουλεύουν με επιδοτήσεις. Και μόνο με επαναλαμβανόμενα ψέματα


Τα αιολικά υπάρχουν ΜΟΝΟ επειδή επιδοτούνται. Και υπάρχουν ΜΟΝΟ για τις επιδοτήσεις. Οι ταρίφες που εισπράττουν είναι για "έγχυση" ρεύματος,  είτε το θέλει το δίκτυο, είτε όχι. Συχνά ,το δίκτυο θέλει ρεύμα και δεν φυσάει, και συχνά φυσάει και το δίκτυο δεν θέλει ρεύμα.
 
Το ρεύμα δεν αποθηκεύεται, και όταν αναγκάζεται η συμβατική ηλεκτροπαραγωγή να αυξομειώνει ισχύ, αυξάνει την κατανάλωση καυσίμων και τους ρύπους. Τα αιολικά και όλες οι ΑΠΕ δεν εξοικονόμησαν ούτε ένα γραμμάριο CO2 στην Γερμανία (κατά δική τους δήλωση). Αλλά τους διπλασίασαν το κόστος του ρεύματος.
 
Ξέρω... Κάτι δεν καταλαβαίνετε. Έχει να κάνει με το ότι το ρεύμα είναι χρήσιμο όταν το χρειάζεσαι.  Το θες την στιγμή που το ζητάς. Εάν περιμένεις να φυσήξει για να πας στον οδοντίατρο, ή για να ανάψεις το φως,  χ.ψ. κι αγνάντευε, είναι πιο φτηνό να μην έχεις ρεύμα.
 
Μόνο ψέματα, μόνο παραπλάνηση.  Δεν το λέω (μόνο) εγώ, το λένε όσοι έχουν υποστεί αιολικά. Οι Γερμανοί, οι Καναδοί, οι Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Σκωτσέζοι. Οι Δανοί τι να πουν οι καημένοι;  Αιολικά και δανέζικη φέτα εξάγουν. Τα αιολικά αρέσουν σε αυτούς που τα πουλάνε και σε αυτούς που ελπίζουν σε χάντρες και καθρεφτάκια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: