Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Ο Νοτιάς και τα Megawatt


Ό,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο
Οι πικραμένες καρδιές το ξέρουνε μόνο


Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια
Ο νοτιάς θα στα κάνει συντρίμμια, κομμάτια


Στη ζωή ξεκινάμε με όνειρα χίλια
Τα γκρεμίζει ο πόνος, η φτώχεια κι η ζήλια


Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια
Ο νοτιάς θα στα κάνει συντρίμμια, κομμάτια

ΔΕΝ χαίρομαι που η σοροκάδα σε ανοιχτό πέλαγος καταστρέφει τα ανθρώπινα έργα. Αλλά μιλάμε για ανοιχτό πέλαγος (λόγω βάθους), και κύματα δύο ή τριών μέτρων σε βάθος 20 ή 30 μέτρων έχουν υπεράνθρωπη ενέργεια. Με δυνατή και, κυρίως παρατεταμένη, σοροκάδα, κάθε 100 μέτρα μήκος, εκεί που είναι ο νέος μόλος, ή λίγο πιο έξω, εκτίθενται σε περίπου 2.000-3.000 kW. Ναι, καλά το διαβάσατε, 2MW-3MW.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H ζημιά είναι πολύ μικρότερη πό ότι δείχνουν οι φωτογραφίες, αλλά νομίζω ότι χωρίς φυσική προστασία το έργο είναι εξαιρετικά δύσκολο και το πέλαγος ανοιχτό.

Βλέπω χειριστή μέσα στο μηχάνημα??

Ανώνυμος είπε...

Τύφλα να'χουν τα αιολικά...

Ανώνυμος είπε...

και να σκεφτείς ότι από λάθος δεν άφησα το αυτοκίνητό μου στο λιμάνι!!!

Ανώνυμος είπε...

2-3 φορές τον χρόνο έχουμε δυνατούς νοτιάδες, και μια φορά στα τόσα χρόνια εξαιρετικά δυνατούς νοτιάδες. Θα συμφωνήσω με την ανάρτηση. Το νερό στον καινούργιο μόλο είναι βαθύ, δηλαδή μιλάμε για ανοιχτή θάλασσα. Είναι θέμα χρόνου να φύγουν τα μπλόκια.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα φύγουν τα μπλοκ ανώνυμε. Κοίτα το τμήμα του έξω μώλου που έχει ολοκληρωθεί. Δεν κουνιέται ρούπι. Αυτά που έπεσαν είναι ακουμπισμένα πρόχειρα .
Αμμοδύτη θα μπορούσες να προτείνεις κάτι ολοκληρωμένο ακόμα και αν δεν εισακουσθεί παρά να αναρτάς ειρωνικά φωτογραφίες και τραγούδια. Εκτός αν θέλεις το λιμάνι στην Κολυμπίθρα και δεν σου κάνει αυτό . Οι Κασσάνδρες και οι καπετανέοι του μουράγιου μας περισσεύουν αρκετά. Θέλουμε έξυπνους ανθρώπους και όχι ανθρώπους που κάνουν τον έξυπνο. Λυπάμαι.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν θέλουμε ανθρώπους που κάνουν τον έξυπνο".

Από πόσο IQ και κάτω?

Ανώνυμος είπε...

καπετανέοι του μουράγιου; Αυτός του Highspeed ήταν πληρωμένος; Η Blue Star μισει την Τήνο; Εφημερήδες σας φέρνουν; Γιατί έχει σταμτήσει το έργο; Θα πάει μέχρι την άκρη ο μωλος; Λεφτά;

αμμοδύτης είπε...

Ανώνυμε 9:48

Χαίρομαι που ο μόλος δεν κινδυνεύει, ΔΕΝ χαίρομαι που έγιναν, αν έγιναν, ζημιές (που τις πληρώνουν οι φορολογούμενοι, αν δεν κάνω λάθος)

Από εκεί και πέρα χαίρομαι που είσαι αισιόδοξος και σου εύχομαι να έχεις τους ανθρώπους που θέλεις και όχι τους άλλους.

Είσαι πάντα ευπρόσδεκτος να εκφράζεις την άποψή σου.

Ανώνυμος είπε...

τι είναι αυτά που λέτε
10 φορές έχουν μπαζώσει 10 φορές τους τάχει πάρει. Η εταιρεία που έκανε τα εργα στο λιμάνι τα έχει παρατήσει και κουβαλαμε μπάζια στο διπλανό. Κουβαλάμε τα παίρνει. Το καράβι δεν δένει στο έξω λιμάνι πάει μέσα με νοτιά. Μάτια έχουμε βλέπουμε

Ανώνυμος είπε...

Η Μηχανική που πήγε??
και αυτή ακουμπισμένη πρόχειρα?

zavodiniakia είπε...

Λάθη που δεν παραδεχόμαστε ή που παριστάνουμε δεν υπάρχουν, γίνονται κάτι χειρότερο.