Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Veolia (2)


κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και δείτε όλο το άρθρο στο:
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=85645&nt=108&lang=1

To άρθρο δεν είναι "κατά" των ανεμογεννητριών, αλλά περιγράφει που βρισκόμαστε και πως φτάσαμε εδώ. Καταλήγει στο ότι “Λόγω σημαντικών αντιδράσεων κατοίκων και τοπικών φορέων και αλλεπάλληλων προσφυγών σε διοικητικές αρχές δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί ο ως άνω σχεδιασμός και στη ΝΕΑ Μελέτη Ανάπτυξης Συστήματος Μεταφοράς (ΜΑΣΜ ) 2008-2012 ο ΔΕΣΜΗΕ προσδιόρισε μια σειρά τροποποιήσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν”.


Το άρθρο δεν λέει πως έγινε ένα κομμάτι της Τήνου ¨βιομηχανική ζώνη...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευπρόσδεκτα είναι τα εργα υποδομής, και οι υποβρύχιες διασυνδέσεις. Αλλά τα έργα υποδομής εκτός από τρόπος πλουτισμού εθνικών προμηθευτών και εργολάβων (και Τοπικών διαμεσολαβητών), θα έπρεπε να είναι και για τους ανθρώπους, τους ντόπιους, τους τουρίστες. Τι έχει να κερδίσει η Τήνος από 100 ή 300 ανεμογενήτριες. Όλες οι ανάγκες της καλύπτονται με λιγότερες από 10

Ανώνυμος είπε...

καλά! διαμήμιση Κοπελούζου είναι αυτή?

venthesikymi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Πουλάκια μου να δείτε τι σας βρηκα στο Βήμα. Εχει διεθνή αιολική εταιρία, ψευτοοικολόγο, και τοπική αυτοδιοίκηση.. Μην χαίρεστε δεν είναι σε σας

http://venthesikymi.blogspot.com/

venthesikymi είπε...

Το σύστημα τα έχει παίξει αντι να βγάζει εικόνα βγάζει διευθυνση

Ανώνυμος είπε...

venthesikimi
το άρθρο αυτό είναι βαλτό για να μην ενοχλούν οι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα ξένα λαμόγια. Γιαυτό δεν λέει λεπτομέρειες η βρωμοφυλλάδα. Που δούλευε ο γιός του εκδότη της; Θα του μίλησαν απότομα και κλάφτηκε στον μπαμπά. Σίγουρα έχει παιχνίδια και ρεμούλες αλλά το Βήμα βασικά προστατεύει τους "επενδυτές". Χαίστηκε για την διαφάνεια.

Ανώνυμος είπε...

Μπορούμε άραγε να εμποδίσουμε τα μεγάλα συμφέροντα;
Πρέπει να έχουμε έναν καλό αντίλογο και επιχειρήματα, γιατί η κοινή γνώμη θεωρεί ότι οι νησιώτες με το να μην θέλουν ανεμογεννήτριες στο νησί τους δεν έχουν ιδέα από αειφορεία, ανανεώσιμες πηγές κσι περιβαλλοντικά θέματα.

Ανώνυμος είπε...

Τόσα χρόνια μας λένε για "πράσινη ενέργεια". Ελάχιστοι (και η Εύπλοια και η Ελληνική Εταιρία Προστασία Περιβάλλοντος) τολμάν να πουν ότι τα αοιλικά πάρκα είναι ό,τιδήποτε εκτός από "πράσινα". Αλλα, ΔΟΛ, Μπόμπολας, Αλαφούζος (και ότι ελέγχουν οοι πετρελαιάδες) μας λένε "αιολικά" "αιολικά". Μπορεί να έχουν δίκιο, αλλά εμείς δεν τα θέλουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι προφανές. Οι πραγματικοί υποστηρικτές των ΑΠΕ είναι βασικά οι εισαγωγείς και οι έμποροι πετρελαίου και αερίου. Και έμμεσα και οι εφοπλιστές που τα μεταφέρουν.

Οι πολλοί οπαδοί είναι καλοπροαίρετοι άνθρωποι. Αλλά καθοδηγούνται και παραπλανούνται έντεχνα.

Ανώνυμος είπε...

On the wind side, turbines that once had to be ordered far in advance are suddenly becoming available.

“At least one vendor has said that they have equipment for delivery in 2009, where nine months ago they wouldn’t have been able to take new orders until 2011,” Mr. Mataczynski of Renewable Energy wrote in an e-mail message. As he has scaled back his company’s plans, he has been forced to cancel some orders for wind turbines, forfeiting the deposit.

Banks have invested in renewable energy, lured by the tax credits. But with banks tightly controlling their money and profits, the main task for the companies is to find new sources of investment capital.

Wind and solar companies have urged Congress to adopt measures that could help revive the market. But even if a favorable stimulus bill passes, nobody is predicting a swift recovery.