Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Τα μέρη που ξέραμε


Ευτυχώς που έγινε ο περίπατος και είδατε ότι δεν είναι έρημο το νησί. Νομίζω ότι η βόλτα άρεσε. Νομίζω επίσης ότι πολλοί χάρηκαν που είδαν μέρη που δεν είχαν δει από μικροί, ή δεν είχαν δει ποτέ.


Φυσικά, ελάχιστο από το πρόγραμμα τηρήθηκε. Είχε τόσο κόσμο που με τους μισούς στο μέσο της διαδρομής, οι υπόλοιποι ήταν ακόμα στην αρχή.


Ωστόσο ο κοινός παρονομαστής ήταν η ευτυχία να βρίσκεις ένα μέρος που γνωρίζεις καλά. Το είχες ξεχάσει, αλλά εκεί ήταν και σε περίμενε. Σαν κάθαρση.


Ουου… σίγουρα θα αποκτήσει πολιτική διάσταση το θέμα. Αναρωτιέμαι , τι κριτική θα βρουν να κάνουν οι ζηλιάρηδες.


Μην το ψάχνετε, είναι πολύ απλό. Μας αρέσει ο τόπος μας. Αλλά καμιά φορά δεν αισθανόμαστε άνετα με τον εαυτό μας και η ανασφάλεια βγαίνει... Συμφιλίωση. Το πιο ωραίο μέρος του νησιού είναι αυτό δίπλα μας.














Άντε, και του χρόνου, από τα Κελιά, στην Αγία Υπακοή, τα Μπαγκαλάκια, τις Μάντρες και από εκεί ή Τρικόκαστρο και Πάνω Στράτα Καρδιανής, ή Γράμματα, Βαθειά Λίμνο, και Κόρης Πύργο, ή Αλώνες και Ιστέρνια... Τι θέλει; Τους Συλλόγους Καλλονής, Καρδιανής και Ιστερνίων...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τελικα με αυτα που βλεπω εχεισ δικιο για την διαφημηση που κανεις στο ΑΓΑΠΙ αντε με γιωτα αφου το λεσ εσυ και οπατερας Μαρκος

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Δήμαρχε,
Μπράβο σας δημοτικοί σύμβουλοι.
Απλά πράγματα, έτσι όπως μ απλά πράγματα είναι φτιαγμένος κι ο τόπος μας .

αμμοδύτης είπε...

Τι δίκιο έχω... Δίκιο θα έχω αν κάνουμε 2-3 χωριά έτσι κάθε χρόνο. Θα γίνει η Τήνος διάσημη. Αειφόρος ανάπτυξη...

Ανώνυμος είπε...

Αμμοδύτη, φωτογραφίες πως μπορούμε να πάρουμε από αυτές;

αμμοδύτης είπε...

ammodytesgr@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Είναι ενδοχώρα τα Ιστέρνια και η Καρδιανή;
Δεν νομίζω οτι η περιγραφή των οριών της ενδοχώρας που έκανες τα περιλαμβάνει.
Γράφωντας απο την Μεσογείων, λ. Μαραθώνος, προς Ραφήνα.

αμμοδύτης είπε...

Σίγουρα είναι ενδοχώρα τα Ιστέρνια και η Καρδιανή. Έχουν καζάνια (για τα Ιστέρνια δεν ορκίζομαι, αλλά για την Καρδιανή είμαι σίγουρος...) Δεν έχουν όλοι δικά τους σταφύλια, αλλά μερικοί έχουν και μερικοί αγοράζουν. Κι αν δεν έχουν σταφύλια, λέω να αρχίσω να μοιράζω, έτσι για την συνοχή των χωριών. Πως σου φαίνεται;

αμμοδύτης είπε...

εξ άλλου, αν καθαρίσουμε τα μονοπάτια-δρόμους μας και συνατηθούμε στις Αλώνες, ή στην Μέλισσα, τι σημασία τι όρια έχουμε; Θα έχουμε την καλύτερη θέα που υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Για τα χωριά που αναφέρεις - ενοείς, είχαν και έχουν καλή συνοχή.
Και παρ΄ότι έχουν ρακιζιά με καζάνια,2-3 νερόμυλους παλιά λιοτρίδια, δεν είναι ενδοχώρα για αυτούς που όταν αναφέρονται στην ΄΄ενδοχώρα΄΄ ούτε το περιοδικό έχουν στο μυαλό τους ουτε τα χωριά που αναφέρεις.

αμμοδύτης είπε...

ξέρεις, ανώνυμε 12.18, πάσχουμε από ταμπέλες και παρεξηγήσεις... το νησί είναι ένα, και η θάλασσα γύρω γύρω. Πριν 200 ή 500 χρόνια, οι αναγκες και οι πιέσεις ήταν διαφορετικές από τις σημερινές. Σήμερα όλοι περίπου το ίδιο θέλουν. Βέβαια, μέρες που είναι, όλοι θα κρυφτούν πίσω από μπλε ή πράσινες ή κιτρινες ή κόκκινες μάσκες, αλλά δεν σημαίνει ότι οι μάσκες αυτές σημαίνουν και τίποτα... Το ίδιο πράγμα...

Μου αρέσει να βρίσκω κάποια εκδοχή αλήθειας μέσα από το παραμύθι, αλλά αυτό είναι αυτοσκοπός, και όχι σκοπιμότητα.