Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Διαφθορά


«Συστημικές αδυναμίες» που έφεραν στην επιφάνεια τα πρόσφατα σκάνδαλα, εντοπίζει η Διεθνής Διαφάνεια στην Ελλάδα, υποβαθμίζοντας περαιτέρω τη θέση της χώρας μας στην 71η από 57η που ήταν πέρυσι στην παγκόσμια κατάταξη αναφορικά με τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα.

Την 71η θέση η χώρα μας μοιράζεται με την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, χαμηλότερα από χώρες όπως η Τουρκία, η Γκάνα, η Μποτσουάνα και η Τυνησία.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1742478


Λέω τώρα εγώ ο προκατειλημμένος... αυτές οι πολλές ανεμογεννήτριες που ονειρεύεται η κυρία Μπιρμπίλη... μας βελτιώνουν ή μας χειροτερεύουν στον δείκτη; Εγώ λέω ότι κάθε μία από αυτές έχει και λίγο λαδάκι... Και η «Ουρανοκατέβατη Βιομηχανική Ζώνη»; μας βελτίωσε ή μας χειροτέρευσε;


http://www.transparency.org/policy_research/surveys_indices/cpi/2009/cpi_2009_table

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου μην ασχολείσαι πλέον.
Κάθε φορά που πάει κάποιος να πιάσει τη διαφθορά θα λένε ότι τους θίγει τα ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα.
Στη Βουλγαρία που οι δικαστικές αποφάσεις είναι εξαγοράσιμες οι δικαστές επιχειρηματολογούσαν με την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Όπερ μεθερμηνευόμενο σημαίνει αφήστε μας ανεξάρτητους να τα πιάνουμε ανεξάρτητα.

Είχα ένα φίλο και πριν τις εκλογές ξεπουλήθηκε για να πετύχει ένα προσωπικό ρουσφέτι. Μου έκανε τον τιμητή των πάντων στις ιδιωτικές μας συζητήσεις. Δεν τον περίμενα για τέτοιον κι έχει τελειώσει χωρίς να το ξέρει. Η διαφθορά δυστυχώς είναι δίπλα μας μέσα στο σπίτι μας.

Artanis είπε...

Διαφθορά μέχρι τον πυρήνα...
Και μετά μας στεναχωρούν τα κλισέ των Ευρωπαίων...

Ανώνυμος είπε...

κοίτα ειναι γεωπολιτικό το θέμα
αν ήμαστε δίπλα στη Δανία θα είχαμε άλλα, δεν θα είχαμε αυτά

τώρα με ανοιχτά σύνορα προς όλες τις βαλκανικές χώρες τι περιμένεις

αλληλοτροφοδότηση καλύτερα, όχι διαφθορά :)

@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

Tην απώλεια επενδύσεων ύψους 1,2 δισ. ευρώ είχε ως αποτέλεσμα για φέτος η επιδείνωση της βαθμολογίας της χώρας μας στο δείκτη διαφθοράς η οποία μειώθηκε στο 3,8 το 2009 από 4,7 που ήταν το 2008 με άριστα το 10.

http://www.naftemporiki.gr/news/viewcomments.asp?id=1742705