Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Η τάση του ολοκληρωτισμού


Η τάση του ολοκληρωτισμού είναι ξεκάθαρη :

1. Κατάργηση της "λαϊκής κυριαρχίας" (Λαός για τις δυνάμεις αυτές συμβολίζει πάντα κάτι το "λαϊκίστικο") με "μεταβίβαση" των αποφάσεων σε μη–δημοκρατικά "διεθνή όργανα", όπως είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (όργανα μακριά από την ορατότητα και την δυνατότητα ελέγχου από τις τοπικές κοινωνίες)

2.Κατάργηση της δημοκρατικής αρχής της "πλειοψηφίας-μειοψηφίας", η πλειοψηφία δεν μπορεί να έχει για τα πάντα δίκιο, υπάρχουν θέματα που μπορούν να τα χειρίζονται και τα γνωρίζουν οι "ειδήμονες", επιστήμονες κ.α.

3.Κατάργηση της ιστορίας και της μνήμης ("Οργουελικό Όραμα") με την άποψη ότι κάθε κοινωνικό σύνολο, κάθε γεωγραφικός χώρος έχει την "δικιά του αλήθεια", δεν υπάρχει "μία αλήθεια" ( φιλοσοφική , ας πούμε , αρχή του "αγνωστικισμού" και "θετικισμού" ). Προσπάθεια "συμψηφισμού" των πάντων για να είμαστε "δίκαιοι"...



http://www.antinews.gr/?p=30246#comments

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Τελικά οι φεουδαρχικές δομές στην Πολιτική, τα καρτέλ και οι στρεβλώσεις στην Οικονομία, τα αγκυλωμένα στερεότυπα της «Πολιτικής Ορθότητας» στο χώρο των ιδεών και τα ταμπού της «μονόδρομης σκέψης», είναι οι αντίπαλοι που όλοι μας πολεμάμε, ο καθένας με τον τρόπο του, ο καθένας από τη θέση του"

http://www.antinews.gr/?p=30302#comment-380548

Artanis είπε...

Όλα αυτά τα είπε ο Νταντον;;;
Και μετά, τον καρατόμισαν οι πρώην φίλοι του...

Ανώνυμος είπε...

Αυτά παθαίνει όποιος μιλάει πολύ

Ανώνυμος είπε...

Oι αναρτήσεις του ΝΤΑΝΤΟΝ είναι συμπυκνωμένα μαθήματα ιστορίας για όσους τα έχουν ακουσει από διηγήσεις μόνο.
Καλή συνέχεια
@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική περίληψη του ολοκληρωτισμού. Τον παρακολουθώ τον ΝΤΑΝΤΟΝ στο antinews. Ξέρει και Ιστορία, πράγματι.