Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Παραζάλη

Ζητώ συγγνώμη που έχω εξαφανιστεί, αλλά 1) ζορίζομαι να αναρτώ φωτογραφίες τοπίων που κάτι πονηροί θέλουν να καταστρέψουν, 2) έχω παραζάλη από τις δημοσιονομικές εξελίξεις και τον αντίκτυπό τους στην οικονομική καθημερινότητα και 3) ανησυχώ αρκετά για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές. Αυτό το "τα λεφτά υπάρχουν" έχει τεθεί σε σοβαρή αμφισβήτηση.

Τα κλιματολογικά έχουν περίπου τελειώσει... Θα επαναλαμβάνουν για λίγο ότι ζεσταινόμαστε και θα καταστραφούμε, αλλά μετά θα γίνει γαργάρα... Ένα ένα βγαίνουν τα φασούλια. Κάθε εβδομάδα και ένα καινούργιο.

Οι Οικολόγοι! Υπάρχουν δύο ειδών: Οι πραγματικοί που ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο, ανοργάνωτοι και χωρίς χρηματοδοτήσεις και χρηματισμούς και οι επώνυμοι μεγάλοι που τα πιάνουν και τραγουδάνε ποιηματάκια. "Greenpeace, Πράσινη Ειρήνη". Να τους χαιρόμαστε. Πληρωμένη θρησκεία. Άλλοι πληρώνουν, άλλοι αγιάζουν. Μαντέψτε ποιοί πληρώνουν...

Όσο για ιδεολογικά... Χ.Ψ.Α.

Και μέσα σε όλα, είμαστε σε προεκλογική περίοδο

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά. Προβλήματα θα υπάρχουν πάντα... Οέο!

Ανώνυμος είπε...

Τι φρικτή εικόνα!

αμμοδύτης είπε...

Ναι, προβλήματα 11:20... Προσαύξηση στον λογαριασμό της ΔΕΗ επειδή δήθεν η Κυβέρνηση έχει ιδεολογίες, για να κονομήσουν 3-4 λαμόγια. Πληρώνουμε για να χάσουμε τουρισμό και την ησυχία μας.

11:20 είπε...

Με το να σκας δεν αλλάζει κάτι. Δεν ωφελεί να ζοριζόμαστε τόσο για πράγματα στα οποία δεν έχουμε κανέναν έλεγχο. Αφού ο,τι είναι να γίνει θα γίνει. Τώρα θα τη μάθεις την ελλαδίτσα;

aerial είπε...

Όταν ανησυχείς εσύ αμμοδύτη, μας κάνεις ν'ανησυχούμε κι εμείς!

Πω-πω, ζαλίζομαι και που τη βλέπω την εικόνα.

aerial είπε...

ανώνυμε 11:20/11:30, όπως μου έλεγε και μια φίλη αμερικανίδα, "βαρέθηκα ν'ακούω τους Έλληνες να λένε:στην Ελλάδα βρίσκεσαι, τι περιμένεις!"

Σαν να λέμε, είμαστε άξιοι της μοίρας μας!? Βαράτε μας κι άλλο?

11:20/11:30 είπε...

Όχι ακριβώς. Ξέρω όμως άλλους οι οποίοι αρρώστησαν έτσι. Αν μπορώ να κάνω κάτι για να βελτιώσω μια κατάσταση θα το κάνω. Αν είναι πέρα από τις δυνάμεις μου όπως η πολιτική της κυβέρνησης ή ο καιρός, αναγνωρίζω ότι δεν μπορώ να το αλλάξω και δεν χαλάω τις μέρες της μικρής ζωής μου.

aerial είπε...

ανώνυμε 11:20/11:30, ας μην ξεχνάμε ότι τους πολιτικούς εμείς τους ψηφίζουμε.

Βέβαια ο καθένας περνάει τη μικρή ζωή του, όπως καταλαβαίνει καλύτερα...
"μικροσκοπικά ή μακροσκοπικά"

Ανώνυμος είπε...

Ε, Όχι! Που πήγαν τα λεφτά;

Ανώνυμος είπε...

Μην πτοείσαι. Απόλους ο πιο ουσιαστικός είσαι.
Τώρα που κατέπεσε το ψέμα του διοξειδιου CO2 έχουν βάλει πυρετωδώς μπροστά άλλη μηχανή, το N2O και S2O? Να αρχίσουμε να το ψάχνουμε
@αλλενάκι

Ελληνας Ναύτης είπε...

Καλημέρα Αμμοδύτη.
Πότε θα κλαδέψεις τα σταφύλια σου?
ενδιαφέρομαι αν θυμάσαι για αυτή την παλιά ποικιλία που έχεις.
Για το αρχείο, παταγώδης αποτυχία με τα σποράκια του Γιουνίπερου. Ούτε ένα δεν φύτρωσε.
Και μια τελευταία ερώτηση, τι ποικιλίες ελιές έχεις στο νησί?

αμμοδύτης είπε...

Έλληνα Ναύτη,

οι γιουνίπεροι θα σκάσουν τέλη Απριλίου με μέσα Μαϊου! Θέλουν ζέστη (και δεν σκάνε όλοι). Αμπέλια κλαδεύονται σε 1-2 μήνες εκεί που κυκλοφορώ εγώ.. Τώρα, λόγω φαινομένου θερμοκηπίου, πεθαίνεις από το κρύο. Ελιές, πρέπει να το ψάξεις με φυτώριο...

αλλενάκι,

τα ΝΟx είναι εξαιρετικά ζόρικα. Είναι προϊόν καύσεως σε υψηλή θερμοκρασία, υπ αριθμ 1 ένοχος είναι οι μηχανές εσωτερικής καύσεως (αυτοκίνητα). Σε παραγωγή ενέργειας, δεν ελέγχεται εύκολα ή αποτελεσματικά, και όπου ελεγχεται, είναι ακριβό και μειώνει αποτελεσματικότητα.

το SO2 είναι κακό, αλλά ελεγχεται σχετικά εύκολα (με κόστος). "Αποθειωτές", τόσο σε πετρέλαιο όσο και κάρβουνο.

Παραδόξως, υπάρχει τεχνολογία καυστηρα για κάρβουνο που μειώνει και το NOx και το SO2: fluidized bed combustion
http://en.wikipedia.org/wiki/Fluidized_bed_combustion

Πού πήγαν τα λεφτά? Φούσκες. Νόμιζες ότι το σπίτι σου κάνει 50.000, δεν κάνει, κάνει 20.000. Αν χρωστάς 30.000, την πάτησες (και εσύ και η τράπεζα)

Ανώνυμος είπε...

-34,4 βαθμοί σήμερα το πρωί το θερμόμετρο στη Ρουμανία

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου!