Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Σκέψεις

Τελικά να ζεις στην επαρχία, έχει τα καλά αλλά και τα άσχημά του. Τα καλά γίνονται αυτόματα και άσχημα, όπως το γεγονός ότι γνωρίζεις τους πάντες και σε γνωρίζουν όλοι.


Φιλική διάθεση παντού, χαμογελαστά πρόσωπα, καλημέρες δίνουν και παίρνουν...

Όμως αν κοιτάξει κανείς καλύτερα, θα δει πόσο αρέσκονται όλοι να μιλάνε για τους υπόλοιπους. Οι μισοί μιλάνε για τους άλλους μισούς και τα νέα κυκλοφορούν μέσα σε μία μέρα.


Είναι παράξενο, πόσο έντονη είναι η διάθεση των ανθρώπων να ασχολούνται με την παραμικρή λεπτομέρεια των συνανθρώπων γύρω τους. Τι έκανε, πώς το έκανε, γιατί το έκανε. Και δεν γνωρίζει ούτε κοινωνικούς, ούτε ταξικούς φραγμούς.

Παντού υπάρχει.


Από τα χωράφια, μέχρι τα γραφεία και τις υπηρεσίες, από τις αυλές μέχρι τα καφενεία.

Κανείς δεν ξεφεύγει από το άγρυπνο μάτι,


αλλά όσο και να επηρεαστεί ο περίγυρος με το νέο που θα διαδωθεί με ταχύτητες φωτός, πάντα συγχωρεί και ανέχεται...σχεδόν τα πάντα!

Όλα έχουν ακουστεί να γίνονται, ή σχεδόν όλα, αλλά ουσιαστική αντίδραση ή κοινωνικός προπηλακισμός δεν υφίσταται. Ποιός ξέρει γιατί;

Ίσως γιατί έτσι κρατιέται ανέπαφη η μικρή κοινωνία. Όταν δεν καταδεικνύει, δεν ταράζει τα νερά και όλα μένουν ατάραχα, αέναα.


Και συνεχίζει ο καθείς τον δρόμο του και καταλαγιάζει τις ενοχές του...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μικρό το μέρος, η κουτοπονηριά πάει σύννεφο, η ζηλοφθονία βασιλεύει, ο σκοταδισμός είναι δάχυτος, και , το χειρότερο, οι πονηροί τα εκμεταλλεύονται αυτά. Γι αυτό ΟΛΗ η επαρχία έχει τέτοια. Ειδικά στα δικά μας μέρη. Έτσι χάνεται η αίσθηση της κοινότητας και της συνοχής.

Δες τωρα στις εκλογές πως θα πάρει ο καθένας την ντουντούκα του και θα την παίζει

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αerial. Αλκυονίδες Σκέψεις να κάνεις. Τι άγχος σ'επιασε πρωί πρωί. Χτες είχε υπέροχη πανσέληνο του Γενάρη και όλοι ψάρευαν μέχρι αργά. Ελπίζω να την απόλαυσες. Θα έχει και σήμερα.

Καλό Σ/Κ
@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

Ένας φίλος έλεγε πώς να βρει άντρα η κόρη του στο μικρό μέρος τους. Η μία οικογένεια είναι έτσι, του άλλου ο αδερφός αυτό, του άλλου η μάνα εκείνο. Δύσκολο άμα ξέρεις. Μήπως όμως είναι καλύτερα και φυλάγεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Μην δίνεις σημασία!!!

Ανώνυμος είπε...

Κακό χωριό τα λίγα σπίτια

aerial είπε...

Ανώνυμοι και @αλλενάκι. Καταρχήν καλησπέρα.

Όντως υπάρχει ζηλοφθονία μεταξύ των ανθρώπων παντού, όχι μόνο στις κλειστές κοινωνίες σαν τη δική μας.

Απλά σε μια κλειστή κοινωνία είναι εύκολο να την εντοπίσεις.

Η επισήμανσή μου αφορά κυρίως το πόσο επιδερμικά αλλοιώνεται η συνέχεια και η "ρουτίνα" κατά κάποιο τρόπο της ζωής εδώ.
Μόλις κάποιο σκάνδαλο συνταρακτικό ξεσπάσει ή κάποιο φρέσκο νέο κάνει το γύρο του νησιού αμέσως τα πηγαδάκια στήνονται. Αλλά ΔΕΝ επηρεάζονται!

Κανείς δεν άλλαξε τρόπο ζωής ή συνηθειών εξαιτίας κάποιας πράξης που μπορεί να έχει διαπράξει. (Και δεν εννοώ αξιόποινης).

Η μικρή μας κοινωνία το ξεπερνάει άμεσα και μένει αλέκιαστη μέχρι το επόμενο γεγονός.