Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Λίγο ακόμη


Όλη μέρα βρέχει σήμερα. Μελαγχολικά και μουντά. Ο Νότιος άνεμος σφυρίζοντας κάνει τα παραθυρόφυλλα να θορυβούν, τα δέντρα να χτυπιούνται αλύπητα


και εγώ αναπολώ την προηγούμενη Τετάρτη-μόνο 4 μέρες πριν ήταν;-βλέποντας λίγες ακόμη φωτογραφίες από το αναπάντεχο εκείνο πρωινό.


Σπάνιο θέαμα για τα μάτια μας-τα μάτια των Κυκλαδίτικων νησιωτών- ίσως όχι τόσο σπάνιο για την αγαπητή μας γειτόνισσα, την Άνδρο και σίγουρα κάτι το συνηθισμένο για τους Βορειοελλαδίτες.


Ας απολαύσουμε, λοιπόν, λίγες ακόμη απόψεις της χιονισμένου Τήνου ελπίζοντας σε μια ακόμη επίσκεψη των λευκών νιφάδων στο άμεσο μέλλον.






Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, λένε.







Στο μεταξύ διανύουμε την εβδομάδα των αποκριάτικων εκδηλώσεων με αποκορύφωμα τη μεγάλη παρέλαση με άρματα και καρναβαλιστές στην παραλία της Χώρας την ερχόμενη Κυριακή.


Με τη λήξη της παρέλασης θα πραγματοποιηθεί και το έθιμο του κάψιμου του Καρνάβαλου, το οποίο φέτος θα γίνει στην πλατεία του χωριού της Κώμης.





Ευχαριστώ τη φίλη μου για το φωτογραφικό υλικό που μου παρείχε.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ!!

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. ΚΑΛΑ ΤΙ ΘΕΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ? ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

http://www.torontosun.com/comment/columnists/lorrie_goldstein/2010/02/05/12763616.html

zavodiniakia είπε...

Εντυπωσιακές οι φωτογραφίες. Είχα τύχει μια φορά (αρχές δεκαετίας '90 ήτανε) στον δρόμο από Σκαλάδο προς Στενή, στο οροπέδιο και είχε χιόνια σωριασμένα από τον αέρα πάνω από μισό μέτρο!

aerial είπε...

Με την ευκαιρία να καλωσορίσω το νέο μέλος της οφιούσσας, την asparagus!

Καλές αναρτήσεις σου εύχομαι και καλή διασκέδαση!

Ελπίζω να το απολαύσεις κι εσύ όπως κι εγώ και μακάρι κι άλλοι να ενδιαφερθούν για τον τόπο τους όπως εσύ!

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ!

asparagus είπε...

Ευχαριστούμε την aerial για το καλωσόρισμα.
Θα προσπαθήσουμε να βρίσκουμε ωραία και ενδιαφέροντα θέματα, ούτως ώστε ο αναγνώστης να γνωρίσει και να θαυμάσει τις ομορφιές του τόπου μας. Αναπολώντας τα παλιά έθιμα που με το πέρασμα των χρόνων τείνουν να εξαφανιστούν.

αμμοδύτης είπε...

asparagus καλώς όρισες, σε διαβεβαιώ ότι όσο περνάει ο καιρός θα διασκεδάζεις, και όπως ίσως σου έχουν πει, δεν υπάρχουν λάθη (και αν γίνουν λάθη διορθώνονται χαχαχα)

Ανώνυμος είπε...

Αααα... βλέπω η παρέα μεγαλώνει... Σπαράγγι, καλώς όρισες στον κόσμο της δημόσιας αυτοανάλυσης. Ότι αισθάνεσαι ή σε ενδιαφέρει, ή σε νευριάζει, ή το θεωρείς είδηση, ή σου είπε κάποιος παλιός, όλα αυτά είναι ενδιαφέροντα. Έχετε ένα εξαιρετικά όμορφο νησί και το παρελθόν σας είναι πλούσιο και, σαν τα άγχη, καλά κρυμμένο.

Artanis είπε...

Χα, χιόνι στην Τήνο...ωραίες φωτό...
Εμείς εδώ, καλοκαίρι, αλλά ΠΟΛΥ βροχερό...