Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες


Τι να γράψω… τι να γράψω….

Να γράψω για τα spreads που ξανανέβηκαν στις 400 b.p.;

Να γράψω για την πρόσκληση που έκανε ο ΓΑΠ στο ΔΝΤ και την ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα;

Να γράψω ότι όοοολη η φασαρία γίνεται για να μειώσουν τις ζημιές τους οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες που έχουν ελληνικά ομόλογα; ( Όσο αναβαίνει το spread, τόσο πέφτει η τιμή των ομολόγων στα χαρτοφυλάκιά τους…)

Ή να γράψω ότι οι δημοτικές εκλογές το φθινόπωρο θα γίνουν με καθεστώς βαθειάς ύφεσης και περικοπών τόσο στον κόσμο όσο και στους ΟΤΑ. Όποιος έχει ροκανίσει και είναι υποψήφιος θα τρώει λεμονόκουπες. Κάν’τε τα κουμάντα σας, δεν έχετε ξαναδεί τέτοιο περιβάλλον.

Άσε, δεν γράφω τίποτα.

13 σχόλια:

Ζάχαρη είπε...

Ο ΓΠ καλει κοσμο στην Ελλαδα γιατι κανει μνημοσυνο με ξενα κολυβα.Ο Guardian τον ονομαζει cool τυπο.

αμμοδύτης είπε...

και τα αγγούρια είναι "cool"

Ζάχαρη είπε...

Μη στενοχωρεις τα αγγουρια...

Ανώνυμος είπε...

υπέροχο το λεμονάκι πω πω

@αλλενάκι

Side21 είπε...

Δε ξέρω αλλά ...
όταν βλέπω TV ...
έχω διαρκώς την εντύπωση πως ...
κάποιος μου βγάζει τη γλώσσα !!!
Θα την κλείσω τη ρημάδα ...

Ελληνας Ναύτης είπε...

http://online.wsj.com/article/SB10001424052702303828304575179921909783864.html?mod=WSJEUROPE_hps_MIDDLETopStories#articleTabs%3Darticle

"fakelaki" και "rousfeti"

Ανώνυμος είπε...

Speakers: Greece Fin Min Papaconstantinou commented that it would take time for Greek spreads to narrow and stated that the 2009
8 apriliou

Greek deficit to GDP might be revised by Eurostat from the 12.9% level. He added that the Country continued to borrow at "normal levels" ***Moody's revised outlook on Agricultural Bank Of Greece to Negative from Stable; affirms Baa1 rating***German Gov Spokesperson stated that its current position on Greece remained unchanged despite widening in Greek spreads

alla lene oi alites exw kai alla se emas

Ανώνυμος είπε...

DOW JONES NEWSWIRES
The Greek-German 10-year bond yield spread soars above 400 basis points in early trade Thursday as markets remain edgy over Greece's debt servicing ability and how fast it can tap its emergency aid package, if the government decides to do so.

The yield spread reached 409 basis points around 0808 GMT, compared with 392 basis points at Wednesday's close. In yield terms this means that investors demand a yield of 7.22% on holding a 10-year Greek bond compared with a 3.13% yield on German bonds.

Ανώνυμος είπε...

“THE GAME IS BLOODY OVER” ! Πάμε πλησίστιοι στο ΔΝΤ άνευ σιέλου (χωρίς δηλαδή περικοκλάδες περί ΕΕ), όπου και οι συντάξεις τέλος. Οι ηλικιωμένοι θα ψοφούν στο δρόμο σαν τα σκυλιά όπως ακριβώς συνέβηκε παντού όπου πέρασε ο μακρύς αυτός βραχίωνας των ΗΠΑ (συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας). Ο αμερικανός ΓΑΜΑΠ πέρα από την επιτάχυνση της οικονομικής χρεωκοπίας, έκανε ότι μπορούσε στο διπλωματικό επίπεδο για να εξαγριώσει τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη.

Ανώνυμος είπε...

να γραψεις πως ο ιστορικός υλισμός είναι πια ενα οχο χρλησιμο εργαλείο για να δούμε το μέλλον.Ο αναρχικός καπιταλιστής χωρίς αντίπαλο γίνεται αυτοκαταστροφικός. Νεες δυνάμεις με νεά λογικη θα γεννηθούν είτε το θέλουμε είτε οχι. Σοβοκάης

Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ είπε στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ότι η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών παραμένει δύσκολη και μπορεί να επιδεινωθεί περαιτέρω, σύμφωνα με ομιλία του, το κείμενο της οποίας περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Ρόιτερ.

Ανώνυμος είπε...

Να γράψεις πότε θα χρεωκοπήσουμε.

αμμοδύτης είπε...

Αμφιβάλλω ότι θα χρεοκοπήσουμε, με την στενή τεχνική έννοια της στάσης πληρωμών. ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΦΕΡΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΜΑΣ!

Απλά όλο και πιο ξεκάθαρα, θα είμαστε συνέχει ακάτω από την όλο και πιο απόλυτη επιτήρηση του ΔΝΤ και των Γερμανών. Πιστέυω ακράδαντα ότι οι Γερμανοί μας θέλουν εκτός Ευρωζώνης, αλλά δεν συμφέρει τους Γάλλους (που τους χρωστάμε τα περισσότερα)

Ωστόσο, στην πράξη, είμαστες χρεοκοπημένοι από τα τέλη του 2009.

«Οικειοθελώς και αυτοβούλως, προχωρήσατε στη διάλυση του κοινωνικού συμβολαίου της μεταπολίτευσης και παραδοθήκατε αμαχητί στην κηδεμονία του ΔΝΤ. Και δεν μπορώ να σας καταλάβω, γιατί δίνετε την εντύπωση πως είναι επιλογή σας αυτή η εξαίρεση. Σήμερα το διαψεύδετε, αλλά εσείς βάλατε πρώτος στη δημόσια συζήτηση την επιλογή του ΔΝΤ. Το είχε πει πρώτος πέρσι ο κ. Σημίτης και το επανέλαβε στην αίθουσα ως μπλόφα ο κ. Καρατζαφέρης. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους μπλόφα ήταν αυτή να βάλουμε μια πέτρα στο λαιμό μας για να βουλιάξουμε. Δεν θέλω να σας χρεώσω σχεδιασμό που να ακουμπά στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ή προϊόν λαθών που μας οδήγησαν εκεί. Αυτό όμως που είναι βέβαιο, είναι ότι δεν έχετε την δημοκρατική νομιμοποίηση να εφαρμόσετε τέτοια μέτρα χωρίς λαϊκή συναίνεση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας και προειδοποίηση τον πρωθυπουργό:

Υπερβαίνετε τις κόκκινες γραμμές. Δεν ξέρω αν έχετε συναίσθηση των συνεπειών των επιλογών, ή πορεύεστε δίχως πυξίδα, αλλά παίρνετε οριστικό διαζύγιο από την ιστορία σας και τις δυνάμεις που σας στηρίζουν. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θα αντιδράσει σ’ αυτές τις επιλογές».

Αυτά τα είπε ο ...Τσίπρας.