Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Η ανάπτυξη στην Κολυμπήθρα


Έχουμε ένα καλό παιδί που από πέρυσι το καλοκαίρι μου ζητάει να του δώσω (να του νοικιάσω υποθέτω) το χωράφι μου στην Κολυμπήθρα να το αναπτύξειΝα το εκμεταλλευτώ… Ήξερε ότι η πέργκολα στο σπιτάκι έχει καταρρεύσει… υποθέτω μπήκε μέσα και έψαξε;

Στις 17 Αυγούστου 2010, με δική μου εντολή, πήγαν 2-3 εργάτες να επισκευάσουν ένα κομμάτι της περίφραξης που είχε γίνει «είσοδος», όταν, εντελώς συμπτωματικά, «χάλασε» το πλέγμα. Μπήκε καινούργιο πλέγμα, και λουκετάκι, ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία ότι είναι κλειδωμένος ιδιωτικός χώρος. Το καλό παιδί, προσπάθησε να ψαρώσει τους εργάτες λέγοντάς του ότι «αυτό που κάνουν είναι παράνομο, γιατί ο χώρος είναι παραλία και απαγορεύεται να φράζεις την παραλία». Οι εργάτες τον αγνόησαν, αλλά πρόλαβε αυτός και η παρέα των κατασκηνωτών να χλευάσουν την περίφραξη.


Στις 19 Αυγούστου, έμαθα ότι τα καλά παιδιά ήταν πάλι μέσα, και άκουσα ξανά τα περί χρήσεως ουσιών… Και βρήκα το πλέγμα επιμελώς και τακτικά κομμένο, εκεί που είχαν κάνει «είσοδο» τα 6-7 τσαντήρια. Αν σας είχα πετάξει με τις κλωτσιές έξω πέρυσι πουλάκια μου, δεν θα είχατε ξανάρθει φέτος… Το τίμημα της ηπιότητας… Το κομμένο πλέγμα ήταν ενοχοποιητικό, και όλα τα παιδάκια έσπευσαν να πούνε «όχι δεν το κάναμε εμείς» και «κόβεται με πολυεργαλείο». «Και με νυχοκόπτη» προσθέτω εγώ. Του ξέφυγε τότε του καλού παιδιού και μου πέταξε «και έχεις και πολεοδομικές παραβάσεις στο κτίσμα». Καλό παιδί, άνθρωποι πολύ σημαντικότεροι από εσένα δεν με έχουν εκβιάσει… και τι είναι αυτά που λες; Εκθέτεις τους φίλους σου και τα μέσα σου… Μικρή η Τήνος παλληκάρι μου...

Η περίληψη είναι ότι 1) δουλειά δεν είχαμε και βρήκαμε, 2) ήδη οι 2 από τους 3 δήθεν αδειοδότες αρνούνται ότι αυτοί έχουν δώσει άδεια για τις γυφτιές και 3) σε προεκλογική περίοδο, οι κάτοικοι 4 χωριών συζητούν πως τους απομάκρυναν από το μέρος της παραλίας που χρόνια, αυτοί παλιότερα, και τα παιδιά τους τώρα κάνουν μπάνιο. Σημειωτέον ότι αυτή η γωνιά είναι (ήταν) η μόνη καθαρή την Κολυμπήθρα. Τώρα είναι γεμάτη κακάκια και κωλοχαρτάκια.

ΥΓ. Οι φοίνικες στο χωράφι μου είναι από σπόρια που μάζεψα στο Βάϊ και την Πρέβελη. Επίκαιρο θέμα, αλλά μην σας μπαίνουν εμπρηστικές ιδέες με γόπες στις πευκοβελόνες, εκτός αν θέλετε πανελλήνια προβολή... Αν σας αρέσει το χωράφι μου, αγοράσετε και εσείς ένα, φυτέψτε δεντράκια (εγώ φύτεψα φοίνικες, άρκευθους οξύκεδρους (από την Παλαιοχώρα Χανίων), αρμυρίκια και καλάμια. Όλα από σπόρια, κλαδάκια και κουτούκια. Οι κουκουναριές είναι από ένα φυτώριο ενός μακαρίτη στην Βάρκιζα… Πριν 30 χρόνια… Προλαβαίνετε να φυτέψετε και εσείς.

12 σχόλια:

αμμοδύτης είπε...

«Η Κολυμπήθρα είναι για πολλούς η ομορφότερη παραλία του νησιού. Αμμουδερή με δυο κολπίσκους, όπου ο ένας συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο καθώς είναι οργανωμένος με ομπρέλες και ξαπλώστρες και έχει και ντους – πολύ δημοφιλής στις οικογένειες καθώς τα νερά είναι ρηχά. Ο δεύτερος κολπίσκος είναι πιο απόμερος, κάποια βράχια τον χωρίζουν από τον άλλο και συγκεντρώνει περισσότερο όσους αποζητούν ηρεμία και απομόνωση. Η πρόσβαση στις παραλίες είναι εύκολη με σκαλάκια από τον κεντρικό δρόμο, ενώ θα δυσκολευτείτε να βρείτε να παρκάρετε. Η παραλία είναι η πρώτη που θα συναντήσετε στον δρόμο μετά την Κώμη».

Αυτό έγραψαν τα Νέα, δεν έχω ημερομηνία, αλλά δεν πρέπει να είναι παλιά.

Θα έπρεπε να στείλουμε μια ενημέρωση στα Νέα για την ηρεμία και την απομόνωση... Και τα κακάκια. Για μαριχουάνα να μην πούμε τίποτα και δυσφημίσουμε το νησί.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί και να το διαφημίζεις που ξέρεις? Οι "φρίκοι" έφυγαν (τους έδιωξαν?) από Ίο πήγαν Ικαρία τώρα μπορεί να ψάχνουν για νέους ανεκμετάλλευτους παραδείσους.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Γιατί χαλάσαμε τόσο;
Κάποιοι σπόροι γεννοβολούν οξυγόνο και πράσινο, και κάποιοι άλλοι ξερνάνε ασχήμια και φθόνο.
Πως γίναμε έτσι;

Ανώνυμος είπε...

Τώρα άνοιξε το τουφέκι. Η Κολυμπήθρα έχει κουνέλια και τρυγόνια και τα φρικιά ας προσέχουν

Ανώνυμος είπε...

Αφού ο πρωην Δήμαρχος Πάρου πάει για υπερυπουργός και αρχηγός του Πασόκ μπορεί και ο δικός σου να έχει βλέψεις!!!

Ελληνας Ναύτης είπε...

Πολύ χαλαρό σε βλέπω!
Μου άρεσε και ο νεαρός πολεοδόμος, Ιδιαίτερα νομοταγής πολίτης.

zavodiniakia είπε...

Λυπάμαι που τα διαβάζω αυτά. Κάποτε πήγαινα στην Κολυμπήθρα. Τώρα τα καλοκαίρια είναι η μάχη του πάρκινγκ. Πρόοδος.

Ανώνυμος είπε...

Μιά χαρά είναι η Κολυμπήθρα. Εμείς έχουμε γίνει λίγο λαμόγια και λίγο λιγούρια.

Ανώνυμος είπε...

μην υποτιμας το γεγονος οτι εχεις μπλογκ που υπερασπιζεται το περιβαλλον στην Τηνο
ουτε αυτοι σε υποτιμουν φαινεται...
βαλε και αυτη την πιθανοτητα στο καδρο

η αφελεια ειναι αυτοχειρια...

Εξάκτινος είπε...

Γράψε σε ένα χαρτί όμορφα και με τη σειρά όλα τα γεγονότα, γράψε από πάνω μήνυση κατά παντός υπευθύνου και στείλε το στον εισαγγελέα. Ζήτα να καλέσουν το μάγκα που σου έκανε τον έξυπνο. Ο εισαγγελέας είναι βλάκας. Γράφτου μέσα να ψάξει να βρει αν κάποιος εννοώντας το μάγκα έχει τελέσει το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας ή της ηθικής αυτουργίας σε αυτή (αν δηλ. τους έβαλε αυτός να κόψουν το πλέγμα) ή της συνέργειας (αν δηλ. τους βοήθησε ενώ ήξερε ως ντόπιος ότι ήταν δικό σου) Γράψε και τις ερωτήσεις που πρέπει να του κάνει ο ανακριτής , διότι είπαμε είναι βλάκες.

Και άστον να τρέχει, αν βγάλουν άκρη και τον κάνουν κατηγορούμενο θα του στοιχίσει κανένα χιλιάρικο σε έξοδα ακόμη κι αν αθωωθεί. Να δεις μετά πως μαζεύεται και αυτός και οι άλλοι.

ΥΓ. πρόσεξε πως θα το γράψεις για να μην πάει και σου κάνει μήνυση για ψευδή καταμήνυση. Είναι αλήτες. Δηλ. τον φωτογραφίζεις αλλά δεν τον δίνεις, τους δείχνεις το δρόμο να τον βρούνε αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ" ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.ΟΛΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ.ΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ.
ΥΓ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΤΙ ΕΣΤΙ "ΜΑΥΡΗ ΓΙΔΑ"?
ΧΑΡΩΠΗ ΑΓΡΟΤΟΠΟΥΛΑ

αμμοδύτης είπε...

Γειά σου Εξάκτινε...

Κάπως έτσι και όπως τα λες, με τον ενδοιασμό ότι το μέρος είναι μικρό, και οι γονείς του είναι σίγουρα καλοί άνθρωποι που δουλεύουν για μεροκάματο (από χωριό) και αυτός πουλάει τρέλλα και ό,τι άλλο... Από την άλλη, αν τον αφήσεις, απλά θα συνεχίσει.

Ζαβοντηνιακά έχεις χαθεί... Πράγματι "πρόοδος".

Ελληνα Ναύτη, φυσικά και είμαι χαλαρός. Αυτά τα πράγματα γίνονται σημαντικά μόνο σε αυτόν τον μικρόκοσμο..

Φίλε Νοών...νοείτω, νομίζω αρχίζει από την παιδεία την 10ετία του 80. Και τα σχετικά ήθη και έθιμα...

Μαύρη γίδα; Αγώνας ιστιοπολοϊας στον Σαρωνικό;