Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Όνειρο


Και ενώ ο κόσμος χάνεται, και αναρωτιόμαστε που θα είμαστε σε έξη τέρμινα...
Και ενώ μερικούς τους έχει πιάσει το άγχος των Χριστουγέννων...
Αυτό είναι το τοπίο, όχι μακριά από την Αθήνα.
Συχνά αναρωτιέμαι γιατί μου αρέσουν αυτά τα τοπία, και όχι, π.χ., το τοπίο της προηγούμενης φωτογραφίας.

δεν έχει νεοέλληνες και τα έργα τους...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η φωτογραφία απεικονίζει και κάτι άλλο πολύ σημαντικό και σπάνιο. Τον Phoenix theophrasti (Φοίνικας του Θεόφραστου). Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://floraamorgina.blogspot.com/search/label/PALMAE

αμμοδύτης είπε...

φωτογράφε είσαι σίγουρος? Φοίνικες του Θεόφραστου έχω φυτέψει ε΄γω στην Κολυμπήθρα... εδώ είναι Λειβάδα. Ξέρεις την διαφορά ανάμεσα στον Θεόφραστο και τους κοινούς? Κάνει παραφυάδες? πως βρέθηκε εδώ?

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν πολλοί στην Τήνο. Στον υδροβιότοπο της Λιβάδας αρκετοί. στη Χώρα επίσης. Δεν ξέρω πως βρέθηκαν εδώ. Σίγουρα όχι με τον τρόπο που βρέθηκαν οι δικοί σου στην Κολυμπήθρα.

Ανώνυμος είπε...

Στη φωτο φαίνεται καθαρά οτι έχει παραφυάδες. Δεν ξέρω αν σου λέει κάτι αυτό. Εγώ έίμαι φωτογράφος δεν είμαι ειδικός σ'αυτά.

αμμοδύτης είπε...

Πρόσεξε τώρα: ο φοίνικας του Θεόφραστου μοιάζει με άγρια εκδοχή χουρμαδιάς, αλλά με μικρά ξυνα φρούτα. Έχει το σχεδόν μοναδικό χαρακτηριστικώ των πολλαπλών παραφυάδων, σε βαθμό που είναι σχεδόν αδύνατο να τον κάνεις να μοιάζει με όρθιο συμβατικό φοίνικα. 20 χρόνια κλαδέυω, και δεν το έχω καταφέρει. Θα με κάνεις να παώ στην Λειβάδα...

Ανώνυμος είπε...

Διάβασε και το floraamorgina και δες και τις φωτος. Προσωπικά πιστεύω οτι μπορεί εσένα να μην σου κάθονται γιατί τα παραφροντίζεις. Αυτοί που βλέπεις γεννήθηκαν μάλλον μόνοι τους, μεγάλωσαν μόνοι τους και είναι πανέμορφοι.

αμμοδύτης είπε...

Ηρέμησε φωτογράφε, θα πάω στην Λιβάδα. Έχω πολλαπλασιάσει και φυτέψει πάνω από 100 τέτοιους, θα σου αναφέρω από Δευτέρας, αν είναι.

ασε που ειχα χαρισει αλλους 100 απο δω κι απο κει