Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Σιδέρωμα


Και αφού είμαστε στην οικολογία και την αειφορία, όταν θα έχετε κλείσει το ρεύμα για ένα μήνα, για να σώσετε τον πλανήτη, αφού μετά λίγες μέρες αναγκαστικά θα αρχίσετε να καίτε ξύλα για τον καφέ το πρωί (να μια άλλη ιδέα, κόψτε τον καφέ), τα εικονιζόμενα αντικείμενα, γεμάτα καρβουνάκια από το τζάκι, θα σας επιτρέπουν να βγαίνετε έξω το βράδυ φρέσκος και σιδερωμένος.

8 σχόλια:

Artanis είπε...

Ωπ, κι ό,τι ερχόμουν να σε διαβάσω, μετά απο σχετική ανάρτηση...Πολύ φοβάμαι πως δεν θα σου αρέσουν όλα όσα γράφω...θα εκπλαγείς όμως να μάθεις πόσα πολλά περισσότερα (που πιστεύω πώς θα σου άρεσαν να ακούσεις...) δεν γράφω...
Όσο για το σίδερο...
Βραχνας μεγάλος...
Καλό Σ/Κ...

αμμοδύτης είπε...

εν τάξει, επειδή εγώ είμαι κυνικός, δεν είναι ανάγκη να είναι οι άλλοι

Ανώνυμος είπε...

Με τόση διαφήμηση και προπαγάνδα θα πρέπει και η ΔΕΗ. ΑΕ. να είναι σε επιφυλακή μην πέσουν έξω οι μονάδες απο το μεγάλο μπές - βγές των καταναλώσεων.(Α ξέχασα έχουμε τις εναλακτικές μορφές ένέργειας θα βοηθήσουν την ισχύ βάσης)
Εκεί όμως που περισεύη η υποκρισία είναι στην ανακοίνωση του Δήμου Εξωμβούργου για την συμετοχή του στο σβήσιμο των φώτων.
Δεν έχει αφήσει στύλο για στύλο,και γωνία παρα γωνιά παραδοσιακού οικισμού που να μην έχει τοποθετήσει φωτιστικό σώμα ανεξαρτήτως το αν χρειάζεται ή όχι.
Δεν έχει απορρήψει κανένα αίτημα ακόμα και αν δεν εξυπηρετεί παρά μεμονομένους περιστασιακούς κατοίκους,και για την υλοποίηση του αιτήματος απαιτούνται αρκετά χρήματα,και στύλους με καλώδια που θα επιβαρύνουν και οπτικά το περιβάλον.

αμμοδύτης είπε...

έκανε ανακοίνωση η ΔΕΗ ότι το παρακολουθεί, αλλά μην φοβάσαι, οι τηλεοράσεις, οι κουζίνες, τα κέντρα, τα ψυγεία, θα δουλέυουν.

Ωστόσο έχεις δίκιο. Κι αν θέλαμε να κάνουμε πραγματική δήλωση αντίστασης θα κατεβάζαμε γενικούς, και αν έπαιζαν και τα μαγαζία, θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε αστάθεια... Αλλά είμαστε για τέτοια;

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Εύγε για την προσγειωμένη άποψη για την οικολογία. Οι κατ' εξακολούθησιν αναρτήσεις σου στο θέμα συμβάλουν για να δούμε πιο κριτικά μια προβληματική, που αντιμετωπίζεται εύκολα και επιπόλαια.

αμμοδύτης είπε...

Να είσαι καλά πελαγοφύλαε...

αρχέγονος είπε...

Ας μην είμαστε τόσο αρνητικοί σε όλα. Το ότι έγινε μια κίνηση σαν κι αυτή (η ώρα της γης) δεν σημαίνει ότι για μια ώρα θα σώσουμε τον πλανήτη. Απλά πιστεύω ότι με τέτοιες μικρές κινήσεις περνάει σιγά σιγά μέσα μας το πρόβλημα του περιβάλλοντος. Γίνεται δηλαδή μια συνεχή μικρή πλύση εγκεφάλου με τέτοιες διαδηλώσεις, ώστε να συνειδητοποιήσουμε αυτο το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται μόλυνση περιβάλλοντος. Όλα τα μεγάλα προβλήματα δεν λύνονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Πρέπει πρώτα να ωριμάσουν κάποιες καταστάσεις. Σιγά-σιγά, λέγε-λέγε περνάει μέσα στο καθένα μας.Ακόμα και σε αυτούς που δεν ειναι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι. Απλά η ώρα της γης ήταν ένα μικρό λιθαράκι, ώστε στο μέλλον να γίνουν σημαντικότερα βήματα.

αμμοδύτης είπε...

Καλησπέρα αρχέγονε,

φτάνει να μην βγάλει λόγο υπέρ ανεμογεννητριών ο κύριος WWF Ελλάς, και έρθει καμμιά καραβιά παλιοσίδερα από τον κ. Αλαφούζο. Οι πετρελαιάδες χρειάζονται τις ΑΠΕ για να διαιωνίζονται. Το κακό κάρβουνο (ή θου Κύριε κανένα πυρηνικό) θα τους έστελνε στην ανεργία αυτούς, και θα ησυχαζε και η Μέση Ανατολή

Μου άρεσε η κίνηση, φοβάμαι τους πονηρούς.